luni, 3 noiembrie 2014

Popor bolnav de SIDA

Și a fost primul tur al prezidențialelor din 2014 ...

Gândindu-mă la semnificația rezultatelor alegerilor din 2 noiembrie 2014 am ajuns la o concluzie tristă: suntem un popor bolnav. Suntem bolnavi de SIDA. Dar nu SIDA care afectează trupul, ci SIDA ca boală gravă a spiritului. Suferim de Sindromul Imuno-deficienței Dobândite ca maladie care ne-a afectat sistemul imunitar al spiritului: discernământul. Boala ne-a fost indusă prin manipularea diabolic de eficientă, timp de 25 de ani.

În multe sondaje de opinie, de după decembrie 1989, majoritatea respondenților spun că România se află pe un drum greșit. Sunt conștient că n-am dreptul să conchid că toți nemulțumiții aceștia sunt anticapitaliști. De exemplu, posibilii respondenți libertarieni  ar putea fi nemulțumiți de faptul că sistemul capitalist-colonialist nu este suficient de sângeros, că este prea mămos cu ”leneșii”, cu ”incompetenții”. Dar ceilalți, marea majoritate a dezavantajaților acestui sistem, oare de ce spun că România se află pe un drum greșit? Pentru că nu este capra vecinului suficient de grasă? Pentru că aceia care populează topul bogaților nu au conturi suficient de umflate, pentru că n-au suficiente privilegii? Am motive să cred că aceștia, dezavantajații, în mod intuitiv sunt nemulțumiți de sistemul capitalist  însuși.  Revendicările lor sunt de natură socialistă, dar resping cu vehemență mijloacele politice prin care ele ar putea fi cu adevărat satisfăcute. Un proaspăt absolvent al liceului scria recent pe Facebook: ”Am facut o comparatie intre nazism si comunism si dupa parerea mea regimul comunist este de 10 ori mai dur decat cel nazist”.

Dacă le spui acestor oameni că alternativa socialistă este adevăratul drum spre împlinirea revendicărilor lor, riști să-ți spargă capul cu parul sau să te arunce sub roțile trenului!  Oamenii aceștia sunt precum prizonierii înlănțuiți din celebrul mit al peșterii, din dialogul Politheia (Republica), al lui Platon. Sub efectul manipulării, ei sunt convinși că iluziile ideologice ale capitalismului constituie realitatea, iar despre proiectul socialist spun că este o ”utopie”.

Devine explicabil că în alegerile de ieri domnul Constantin Rotaru, candidatul care propunea alternativa socialistă, a obținut doar 0,3 % din voturile exprimate!

Până nu cu foarte mult timp în urmă familia mea (în sens mai larg) a fost un fel de arcă a lui Noe, în care mă retrăgeam când lupta cu talazurile capitalismului inuman mă obosea. Dar, de la un timp, arca a fost spartă. Am un cumnat care face criză de nervi când îi spun că Ion Iliescu a fost o personalitate malefică, pentru că a semnalat stânga și a mers către dreapta (a început cu ”Stimați tovarăși” și a terminat cu ”Trăiască capitalismul!”). El îmi spune că Iliescu a salvat unitatea teritorială a țării, eu îi spun că a asistat, pasiv, la înstrăinarea bucată cu bucată a țării, îi spun, fără șansă de a fi auzit, că privatizarea a însemnat exproprierea românilor de avuția națională. Am o nepoată care, în urmă cu vreo câțiva ani, a fost șocată când a descoperit, într-un sertar, carnetul meu de membru al PCR. Acum, când e clasa a IX-a, mi-a vorbit cu răutate de fostul regim comunist. Când am întrebat-o de unde știe ea chestiile alea, mi-a spus că știe de la profesoară, care le-a povestit cât de rău a fost regimul comunist, pentru că le impunea elevilor să vină îmbrăcați în uniforme școlare! Știu că acea profesoară a lucrat ca activistă a UTC.

Scriam, recent, ca răspuns la o întrebare pe care mi-a adresat-o doamna Sorina Drugă, că în turul doi voi vota pentru Victor Ponta. Evenimentele ulterioare m-au determinat să mă răzgândesc. Am aflat că Victor Ponta avansează ideea că viitorul prim-ministru ar putea fi Tăriceanu sau Liviu Maior. Adică un liberal înrăit, care a contribuit substanțial la transformarea României în colonie, și un șef de serviciu secret. După 1989, nimeni nu poate ajunge șef de serviciu secret în România fără aprobare de la Marele Licurici, de la NATO. Ce politică  ar face un astfel de prim-ministru vă las să înțelegeți. A fost tentativa eșuată cu Mihai Răzvan Ungureanu, acum Ponta, care a primit evident firman de la Marele Licurici, girează mandatul lui Liviu Maior.

Nimic esențial nu se va schimba. Înstrăinarea avuției naționale (câtă a mai rămas!) va continua. Liber pentru exploatarea gazelor de șist! Verde pentru exploatarea de la Roșia Montană!

Nu voi mai vota, decât pentru candidații care propun alternativa socialistă, chiar dacă șansele lor sunt aproape de zero. Care-i deosebirea esențială între Băsescu, Iohannis, Ponta? Nu există. Toți au cam aceiași stăpâni. Poate că Iohannis depinde mai mult de Germania, iar Ponta mai mult de Marele Licurici. Nicio deosebire esențială. Până mai ieri, în calitate de co-președinte al USL, Victor Ponta, alături de Crin Antonescu, îl propunea pe Iohannis ca pe un politician deosebit de valoros, bun pentru a fi prim-ministru. Acum îl critică. Câtă mizerie putem să mai înghițim, fără să vomităm?

Drumul pierzaniei va continua. Vom fi un popor fără țară. Ca o Cassandră, exprim astfel de avertismente încă din 1990.

Și mai simt ceva, simt mirosul războiului. Există oameni care,  de acolo, de peste mări și oceane, plănuiesc încăierări sângeroase. Recent ștabii din NATO au fost iritați pentru că avioanele rușilor nu zboară sub-pământ, ci îndrăznesc să zboare  în spațiul din jurul Rusiei, cam tot pe acolo pe unde s-au lăbărțat mașinăriile războinice ale NATO. Când oamenii  însetați de sânge vor da semnalul declanșării încăierării, politicienii noștri marionete vor zice ”Să trăiți, am înțeles!”  Și vor curge valuri de sânge. ”Războiul este o tragedie uriașă, alcătuită dintr-o complexitate de tragedii mărunte” (Liviu Rebreanu).

Dormi liniștit, popor al meu, NATO veghează pentru tine! Visează că trăiești într-un rai capitalist!

Și totuși există popoare cu șira spinării. Sârbii refuză să intre în alianța militară care le-a sfâșiat țara și au transformat-o, prin bombardamente, în ruine. Ungurii încearcă să-și ia țara înapoi, de la cei care i-au expropriat, ca și pe noi. Bulgarii refuză să se manifeste visceral-dușmănos față de ruși.

Intenționez să mă retrag în reflecții mai abstracte, de ”turn de fildeș”. Firește, este o lașitate. Dar sunt om și nimic din ce este omenesc nu mi-e străin, nici măcar lașitatea.

Post-scriptum

Radu Moraru (”Nașul”):  ”Șeful SRI dăunează grav democrației

Comentariile mele:

Individul Radu Moraru nu-mi inspiră încredere, chiar de-ar scrie el și de 1000 de ori că este mare patriot român. Este un arivist, precum Dan Diaconescu, cu deosebirea că acela a făcut avere scormonind prin gunoaie (vezi ciclul ”Elodia”), iar acesta a parvenit prin anticomunismul lui fanatic.

Dar așa este viața, complexă: binele este amestecat cu răul, adevărul cu falsul, sinceritatea cu ipocrizia. Așa se face că și păcătosul Radu Moraru poate grăi adevăruri. În amestec cu ceva zgură, în următoarele enunțuri există și adevăruri.

Radu Moraru către Liviu Maior:

- ” Esti un om inteligent, cultivat, apreciat si ai multe relatii in USA si probabil in toata lumea, dar cred ca PUTEREA pe care ti-au dat-o americanii, Traian Basescu si patriotii romani TI-A LUAT MINTILE !”
- ” Pai tu esti baiatul tatalui tau, bai George, el te-a dus de mina la americani, el te-a facut ce esti astazi!”
- ” Pui de mare smecher si baiat de bani gata care se joaca la nisip cu lopatica cu destinul tarii mele!”
- ”Ai vrut sa ma “cumperi”, oferindu-mi prin Nutzi (pe atunci erati prieteni) sefia TVR, te-am refuzat. Ai vrut sa ma racolezi si sa ma faci colonel, te-am refuzat. (…) Ai plusat cu grad mai mare si tot te-am refuzat!”
- ” NU AS FI SCRIS NICIODATA aceste rinduri pline de scirba daca nu te bagai in cele mai nenorocite combinatii posibile IMPOTRIVA ROMANILOR !”
- ” Esti periculos pentru viata mea si a romanilor in general. Cind Gabi Oprea era la Aparare ai avut acces la serviciul secret al Armatei. Cind Ponta (papusa ta) a ajuns premier ai primit cadou Doi si-un sfert, serviciul secret al Ministerului de Interne. Ai SRI-ul pe mina din 2006! Bai George, nici in USA nu exista asa ceva, un politruc care sa aiba 3 servicii secrete sub CUR !”
- ” DAR SCRIU ACUM fiindca te implici in modul cel mai grav in firava noastra democratie. Tu crezi ca mai pacalesti pe cineva?! Adica ii arestam pe banditi dar vine Ponta prezidente si ii gratiaza pe toti! Pai bai George, astazi le spun tuturor ca TU esti Ponta, ala e un “nimeni” pe care il controlezi, fiindca la tine sint toate dosarele lui, toate grave, de puscarie!!!”
- ” visati bolnav sa fiti viitorul premier si “rege” al Romaniei, sa instaurati un fel de dictatura militara chici. Bai George, cum iti permiti sa pacalesti poporul american promitind ca tu rezolvi Rosia Montana, gazele de sist, orice?!”

Sunt convins că ieșirea la rampă a lui Radu Moraru nu este din patriotism, cum trâmbițează, ci comercială. Vedeți formula de încheiere: ” Si sa te uiti la emisiunea de diseara si la urmatoarele emisiuni, te pup.” Este echivalentul sloganului lui Dan Diaconescu ”Să nu ratați emisiunea viitoare, că nici nu știți ce pierdeți!”

 Și, uite așa, i-am făcut și eu publicitate lui Radu Moraru!


Dar a meritat, pentru adevărurile care sunt amestecate cu steril în articolul lui.



7 comentarii:

  1. Vă miraţi că oamenii spun că România se află pe un drum greşit! Explicaţia este simplă după părerea mea. Ei nu au în vedere opţiunea capitalistă, ci apartenenţa la un partid sau altul. Cei care spun azi că România este pe un drum greşit sunt cei care sunt fanaticii altui partid decît cel aflat la putere... Cum mereu vor fi unele partide la putere şi altele în opoziţie, mereu vor fi nemulţumiţi de direcţia României. Aşadar, existenţa partidelor determină această situaţie.
    Spuneţi că pînă ieri Victor Ponta, alături de Crin Antonescu, îl propunea pe Iohannis ca prim-ministru. Spuneţi că azi îl critică. Păi răspunsul l-aţi dat chiar dv.: ieri Iohannis era alături de Crin Antonescu, azi este înconjurat de Vasile Blaga, Gheorghe Flutur, Cătălin Predoiu etc., adică de cei care au tăiat salariile bugetarilor. Aceasta este explicaţia! Klaus Iohannis s-a dat de partea celor foşti în tabăra lui Boc şi Băsescu! Aşa că poziţia lui Victor Ponta este corectă. Ca să nu mai punem la socoteală că în campania electorală nu ai cum să-l lauzi pe cel ce concurează cu tine pe aceeaşi funcţie!
    Pentru NATO tot spaţiul aerian al Terrei este al ei! Dacă se poate şi dincolo de Terra. Nu ştiu dacă sîrbii vor intra sau nu în NATO dar, oricum, s-au dovedit mai patrioţi decît românii. N-am să uit niciodată bombardamentul NATO asupra Serbiei, un popor european cu şira spinării. Iugoslavia a fost promotoarea mişcării de nealiniere, ceea ce m-a determinat să stimez mult această ţară.

    RăspundețiȘtergere
  2. 1). ”Vă miraţi că oamenii spun că România se află pe un drum greşit! Explicaţia este simplă după părerea mea. Ei nu au în vedere opţiunea capitalistă, ci apartenenţa la un partid sau altul. Cei care spun azi că România este pe un drum greşit sunt cei care sunt fanaticii altui partid decît cel aflat la putere...”

    Când interpretăm răspunsul ”România se află pe un drum greșit”, și eu, și dv., facem presupuneri.

    Dar răspunsul meu a fost mai nuanțat, ca dovadă a conștientizării caracterului ipotetic al interpretării:
    ”Sunt conștient că n-am dreptul să conchid că toți nemulțumiții aceștia sunt anticapitaliști. De exemplu, posibilii respondenți libertarieni ar putea fi nemulțumiți de faptul că sistemul capitalist-colonialist nu este suficient de sângeros, că este prea mămos cu ”leneșii”, cu ”incompetenții”. Dar ceilalți, marea majoritate a dezavantajaților acestui sistem, oare de ce spun că România se află pe un drum greșit? Pentru că nu este capra vecinului suficient de grasă? Pentru că aceia care populează topul bogaților nu au conturi suficient de umflate, pentru că n-au suficiente privilegii? Am motive să cred că aceștia, dezavantajații, în mod intuitiv sunt nemulțumiți de sistemul capitalist însuși.”

    Dimpotrivă, dv. pretindeți că știți, cu certitudine, de ce au răspuns acei oameni așa:
    ”Explicaţia este simplă după părerea mea. Ei nu au în vedere opţiunea capitalistă, ci apartenenţa la un partid sau altul. Cei care spun azi că România este pe un drum greşit sunt cei care sunt fanaticii altui partid decît cel aflat la putere...”

    Sunteți un om periculos! Ați putea ajunge în închisoare, căci a mai ajuns unul în închisoare pentru motivul ”telepatia”!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. M-am exprimat greşit dacă am lăsat impresia că am certitudinea că... Nu, eu nu am niciodată certitudini, ci presupuneri, aşa cum aţi zis. Consideraţi că nu m-am exprimat clar. Am îndoieli că oamenii care răspund la o întrebare reflectează întodeauna cu seriozitate la răspuns. E tot o presupunere!
      Îmi place chestia cu telepatia. La asta nu mă gîndisem!

      Ștergere
  3. 2). ”Cum mereu vor fi unele partide la putere şi altele în opoziţie, mereu vor fi nemulţumiţi de direcţia României. Aşadar, existenţa partidelor determină această situaţie.”

    Iar confundați cauza cu efectul și credeți că dacă suprimați efectul va dispărea cauza.

    Desființarea partidelor, în această societate capitalistă profund scindată, ar fi o nenorocire. Multipartidismul este o șansă. Nu excesul de multipartidism este rău, ci interzicerea, prin legi care apără interesele privilegiaților, a apariției partidelor care ar exprima interese ale unor categorii sociale care nu sunt reprezentate de actualele partide politice, de exemplu interzicerea înființării unui partid comunist.

    În ”CriticAtac” a apărut recent un articol al lui Poenaru în care observă că în România există tendința de urmare a căii americane, de reducere a multipartidismului la bipartidism. Deci nemulțumirea dv., cauzată de scandalurile dintre partide, va fi rezolvată ”democratic”: vor fi doar două partide mari, parlamentare, între care nu vor exista deosebiri esențiale, ambele reprezentând interesele majore ale privilegiaților, deci ”vor pleca ai lor, vor veni ai lor” la guvernare. Aparentul bipartidism va avea rostul de a salva aparența de democrație.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ceea ce am spus eu - să nu mai existe partide - este o dorinţă personală. Ştiu că nu va fi aşa, poate niciodată! Bipartidismul pare mai rău decît partidul unic, deoarece doar mimează democraţia. Ar trebui măcar un al treilea, care să "arbitreze"!
      Ştiu că vă macină gîndul că s-a interzis un partid. Dar nu speraţi prea mult, că şi dacă s-ar înfiinţa, n-ar avea sorţi de izbîndă.
      Eu cred - nu cu certitudine - că o schimbare majoră în lume (de felul celei din 1917 din Rusia) se va produce (nu curînd) doar dacă acest lucru se va întîmpla în SUA. Căci acolo se dă tonul mersului omenirii.

      Ștergere
    2. Hai să facem un scenariu fictiv. Să ne imaginăm că mîine în SUA se produce o revoluţie (nu sîngeroasă) şi SUA va trece la un sistem de tip socialist (sau foarte asemănător). Cum vă imaginaţi reacţia politicienilor români de azi, mai ales a celor care se declară de dreapta?

      Ștergere
    3. Cred că ar fi cum ziceați: dacă noul curent ar pleca din SUA și SUA ar rămâne centrul de putere al lumii, atunci mulți românași, cu mimetismul și oportunismul dovedit de multe ori în istoria neamului, ar trece și ei la socialism.

      Bineînțeles, noi ăștia, socialiștii din convingere, ne-am bucura de noul curent.

      Ștergere