duminică, 9 noiembrie 2014

Madam Ioana Petrescu, ministrul finanțelor, vrea legalizarea prostituției



”Ministrul Finantelor, Ioana Petrescu, a declarat sambata ca, prin legalizarea prostitutiei s-ar putea aduce mai multi bani la buget.
Deocamdata, prostitutia este ilegala. Daca prostitutia devine legala, atunci va deveni o activitate economica legala generatoare de profit", a afirmat Ioana Petrescu, la Antena 3.
Ioana Petrescu a precizat ca banii adusi de aceasta categorie de activitate ar conta caci "orice bani in plus la buget conteaza".”


În legătură cu această problemă am purtat, în pagina de Facebook a domnului Radu Radu, următoarea discuție:

Radu Radu
6 noiembrie la 19:15 ·
Scandal mare ca duduia Hardvard-Finante a zis ca nu e treaba guvernului sa creeze locuri de munca.

Valeriu Stănescu
Duduia de care vorbiți vrea legalizarea prostituției. Cică ar aduce bani la buget. Vedea-o-aș marfă într-un bordel!

Donna Gaby Basily
Valeriu Stanescu. De ce, se teme cineva ca vor creste preturile daca se legalizeaza? ce, nu se vede deja pe toate drumurile si toate colturile ca prostitutia exista.? de ce sa ne facem ca nu o vedem , in loc sa o taxam ? Soferii de tir sunt bine platiti..In plus, "fetele" pe care ne prefacem ca nu le vedem, vor trebuie sa-si verifice sanatatea ceea ce va fi un beneficiu enorm pentru cei care se bucura de ele si mai ales familiile lor nevinovatae

Valeriu Stănescu
D-nă Donna Gaby Basily, dv. ați vrea să fiți prostituată într-un bordel, în mod legal? Eventual cu tarif de curvă de lux.

Donna Gaby Basily
Valeriu Stanesu, Eu nu sunt o prostituata ilegala, deci nu as putea sa va raspund. Cele care sunt, se vor supara ca trebuie sa cotizeze la buget, iar celelalte nu au decat sa incerce sa gaseasca altceva. Ce va temeti ca le va fi rusine sa se afle? pai un bordel asigura mult mai multa discretie decat un colt de strada

Donna Gaby Basily
Desigur, preturile vor creste, pentru ca alti cativa oameni vor castiga un banut, cu intretinerea, curatenia, apa calda si curent...

Donna Gaby Basily
Ce aveti , mai exact de obiectat, dl Stanescu? luminati-ma.

Donna Gaby Basily
Prostitutia este un fenomen CUNOSCUT si VIZIBIL! ce vreti sa se ascunda, anume. Ca daca vreti sa agatati pe starda sau sa intrati intr-un bordel, civilizat si curat, tot infruntati riscul de a fi vazut

Valeriu Stănescu
Iart-o, Doamne, că nu știe ce spune! Statul care admite prostituția (o formă de sclavagism), legalizând-o, este un stat în care ierarhia valorilor este grav afectată. Curvă nu este cea care se împerechează din plăcere, cu mulți bărbați, ci aceea care se vinde, de nevoie. Să ”găsească altceva”? Alde matale în ce lume trăiți??

Donna Gaby Basily
Ce este platit nu este sclavagism. Curva e cea care se imperecheaza din viciu.nu cea care se vinde de nevoie. aceea se cheama prostituata.

Donna Gaby Basily
Mai cercetati termenii pe dex

Donna Gaby Basily
Ierarhia valorilor nu are nici o valoare intr-un stat care nu isi recunoaste, oficial, adevarurile vizibile cu ociul liber

Donna Gaby Basily
Vorbiti de parca nu ati sti ca prostituatle exista, sau parca nu le vedeti pe strazi.

Donna Gaby Basily
Sclavagism este acolo unde sunt abuzurile (pestii care aduna femei pe cai ilegale, prin rapiri si forta fizica,, cat se poate de adevarat fie ca prostitutia e legala sau nu. In fapt, in bordeluri este mai multa protectie, unde poate fi chemata si politia la o adica.

Donna Gaby Basily
Eu traiesc intr-o lume unde se incerca a se pune aceste lucruri la punct. In romania sunt mari piete de comert cu carne vie, si nici o legislatie care sa o impiedice

Donna Gaby Basily
Clanurile de tigani care voteaza " correct" nu sunt impiedicate decat pe alocuri si limitat

Donna Gaby Basily
Valeriu Stanescu, Dvs traiti intr-o lume in care lucrurile despre care nu se vorbeste, sunt ascunse, sau prezentate minciounos, NU EXISTA.

Donna Gaby Basily
In Romania, prostitutia, drogurile, sida, sunt realitati dinainte de 89.

Donna Gaby Basily
Sunt de asemenea o garamada de politisti, oficiali di administratie si baroni care incaseaza ceva banuti pentru a inchide ochii. Pe acestia i vreti protejati?

Valeriu Stănescu
Madam, nu mai bălmejiți termenii și respectați, vă rog, o disciplină a dialogului (nu mai săriți de la una la alta). Sistemul social care creează astfel de condiții încât unii oameni devin marfă (de exemplu sub forma prostituării) este un sistem anti-umanist. Prostituarea (din plăcere sau din nevoie, constrângere, nu contează) este o decădere din demnitatea umană.
Cât de perfid este acest sistem, capitalismul, și cât de perfizi sunt ideologii lui! Există dovezi scrise: când a apărut teoria marxistă, adversarii ideologici au început să urle: comunismul înseamnă și comunizarea femeilor! Marx și Engels au combătut aceste inepții cu argumente temeinice, susținând că, de fapt, capitalismul duce la comunizarea femeilor, căci, neavând resursele necesare pentru a trăi (ele și copiii lor) unele femei sunt nevoite să-și vândă singurul ”bun” de care dispun, trupul.
Ipocrizia dv., egoismul, mă indispun. Vă întreb din nou: dacă viața v-ar aduce în situația în care nu ați avea din ce trăi, cu ce vă întreține copiii, cu ce să le asigurați serviciile de sănătate, banii pentru studii, ați accepta să vă prostituați într-un bordel? Sau în opinia dv. există oameni și sub-oameni?

Donna Gaby Basily
E ciudat, eu nu am trecut de la una la alta. Dumneavoastra, domnule ati pierdut sirul, probabil. Cu sau fara bordel sunt foarte multe femei care se vand din nevoie. si o fac in conditiile in care o fac. Pe de alta parte, daca sunteti un fan Marx si Engels, traim si judecam in lumi paralele. Va repet ca si in regimul comunist au existat si exista prostitutie, numai ca nu e recunoscuta ca atare. Iar regulile dialogului presupun o adresare civilizata. Am impresia ca in mod deliberat va "scapa" argumentele mele. Cum nu imi place sa fiu jignita si luata la trei pazeste de catre cineva care nu are nici cea mai vaga idee despre persoana mea, ma voi opri aici cu comentariile. O zi buna sa aveti.

Donna Gaby Basily
ps: Madam este un cuvant folosit de capitalisti. Mie sa va adresati cu apelativul "tovarase"... poate asa vom fi pe aceeasi lungime de unda...

Valeriu Stănescu
Incoerența în gândire, lacunele în cultură pot fi scuzabile.
Dar atitudinea asta duplicitar-ipocrită este impardonabilă. Vă simți jignită când vă întreb dacă ați accepta condiția de obiect de plăcere al bărbaților, contra cost, dar vă declarați de acord ca statul să accepte așa ceva pentru alte femei! ”Ce ție nu-ți place, altuia nu-i face!”
”Tovarășă”? Nu mi-aș dori o asemenea tovarășă. Nu poate fi comunist adevărat cine gândește că unii oameni pot fi decăzuți în rândul lucrurilor, pot fi transformați în simplă marfă!

Donna Gaby Basily
Deci eu nu sunt nevoita sa ma pun in situatia mentionata din fericire, si tot ce am spus nu are legatura cu ce ma acuzati. Daca sunteti un adevarat comunist, atunci evident ca nu exista nici o cale de comunicare intre noi. Chestia cu "tovarasia " a fost o ironie care, cum am sperat, m-a luminat in privinta ideologiei caruia i sunteti atat de devotat. Nu am inteles insa prea bine: Credeti in Dumnezeu, sau in Marx si Engels? ati facut ceva aluzii, ca de exemplu, iart-o Doamne.. Aici nu sunt lamurita...

Valeriu Stănescu
Dovediți o altă prejudecată: a fi marxist înseamnă a fi, neapărat, ateu.
Dacă vă interesează situația mea, traseul meu a fost: religios, ateu, agnostic. Când mintea mi-e lucidă sunt agnostic. Atunci când mi-e frică (de exemplu în cazul unui cutremur sau când se părea că voi muri curând) devin religios, Dumnezeu devine ultima speranță. Asta mă face să conchid că rădăcina religiozității este afectivitatea, nu rațiunea. În fond, preceptul ”Dumnezeu este iubire” cam asta vrea să spună.

Donna Gaby Basily
Ei preceptul spune una, parctica si realitatea dovedesc insa ca Biserica impune multe chestii care nu au multa legatura cu Dumnezeu... Desi eu nu sunt religioasa, inclin sa va dau dreptate, oamenii spe indreapta spre Mos Craciun pentru Cadouri si Dumnezeu pentru speranta...(depinde de varsta) Aici probabil voi atrage oprobiul ambelor ideologii...

Donna Gaby Basily
EU nu am prejudecati, stiti, de aceea pun intrebari. Dar am respect pentru cei care au credinta, de fapt i invidiez, si nu incerc sa-i conving de adevarul meu.

Donna Gaby Basily
Instructia mea, asa lacunara cum e , nu imi lasa loc pt Dumnezeu in Universul asta fara sfarsit.

Donna Gaby Basily
Nu cred ca trebuie sa mai continuam, insa, daca vreti va dau emailul meu, sunt in urma cu corespondenta si vreau sa recuperez. Nu am dispret fata de ideologia comunista , am doar o enorma adversitate, si nu am nimic cu dvs.

Valeriu Stănescu
Eminență cenușie, se spune ”opropriul” [post-scriptum: corect este ”oprobriul”; tastarea grăbită mi-a jucat feste și mie] nu ”oprobiul”. Mai citiți și dv. niște ”almanahe”. Chiar și în problema prostituării.
Și, dacă nu aveți, cu adevărat, concepția nazistă conform căreia există oameni și sub-oameni”, m-ar interesa cât ar trebui să fie tariful dv. pentru a vă prostitua. Aș vrea să știu dacă mi-ați fi accesibilă, ca preț.
Dacă vă doare întrebarea mea, atunci gândiți-vă la nedreptatea pe care o admiteți prin acceptarea legalizării prostituției.

Donna Gaby Basily
Ati inteles complet gresit, poate e vina mea, nu am nici un fel de dispret fata de aceste persoane nefericite, nu stiu de unde v-a venit. Vad ca tot insistati, aratati-mi si mie din ce reiese ca ca am demonstrat dispret , Eu spun doar ca prostitutia exista si ca aceste femei ar trebui protejate, si taxati cei care se folosesc de ele. Cuvantul insa este OPROBRIU si o greseala de ortografie datorata vitezei nu cred ca spune foarte mult despre nivelul meu cultural. Folositi din nou un dispret si o ironie care sunt proprii unui anumit sistem de gandire- Intrebarea dv nu ma jigneste in nici un fel, pentru ca sunteti un strain care a facut deja multe afirmatii ciudate. Daca ar trebui sa ma prostituez, insa, as prefera sa nu stau pe orice vreme in coltul strazii sau la intersectiile soseleor, fara nici o protectie (sunt si deviati psihic care ar putea sa ma si omoare) si as prefera sa platesc o parte din tarif pentru un adapost care ar fi si casa mea pe care nu as aveaua in alte conditti si protejata de lege impotriva abuzurilor, tocmai ca exact pentru asta platesc o taxa. In continuare pare ca ignorati faptul ca aceste femei de fapt exista si sunt exploatate, fara nici un fel de protectie sau ajutor.

Donna Gaby Basily
Cat despre tariful meu personal, as afisa (la bordel, ca pe strazi nu am cum sa port si afise)" Nu primim comnisti care nu ne recunosc existenta" " Nu primim pe PONTA si ai lui" Va asigur ca mai raman fo 10 milioane care ar avea, intrare, totusi. Nu va dau date personale despre pregatirea mea ca deja sunt coplesita de nivelul dumneavoastra intelectual.

Valeriu Stănescu
Ăsta este un mesaj mai nuanțat, în sfârșit.
Dar tot nu înțelegeți esențialul. Atitudinea moral-corectă, umanistă este nu să legalizăm un fenomen negativ, pe motiv că ”oricum, există”, ci să combatem cauzele care generează acest fenomen negativ

Donna Gaby Basily
In toate tarile exista vointa de a combate acest fenomen. Sunt de acord ca ar trebui inlaturate cauzele, dar nimeni nu a reusit pana acum,. si in asteptare, mor de boli si malnutritie aceste femei. Care trebuie sacrificate in numele unui ideal imposibil de realizat. Cine e ipocrit aici?

Valeriu Stănescu
Iar greșiți: dv. nu înțelegeți condiția reală a unei prostituate. ea devine un obiect, în posesia patronului bordelului. Ea nu are dreptul să refuze niciun client, fie el și urât ca dracul, dacă plătește tariful. Altfel, ajunge din nou acolo unde vi se pare a fi cel mai rău: în stradă.

Valeriu Stănescu
”Imposibil de realizat”? În socialism, femeile aveau posibilitatea unui loc de muncă, pentru a trăi din salariul cuvenit pentru acea muncă. Asta nu le împiedica, firește, cu anumită discreție, să ai relații sexuale, din plăcere, cu oricâți bărbați doreau. Nu spun că nu exista și prostituție, atunci, dar era un fenomen marginal, nu din determinare socială.

Donna Gaby Basily
Institutionalizarea inseamna reguli si control. Sunt si alti exploatati in diverse feluri, nu numai prostitutia este avatarul saraciei. VA asumati ca stiti foarte bine ce stiu si ce gandesc. Aceasta atutudine de superioritate si dispret fata de cei care -considerati dvs) ca stiu mai putin pentru ca nu au aceleasi convingeri nu este propice evoluarii intelectuale....

Donna Gaby Basily
In 80, in Iasi , la IAI. prin legea restructurarii, sute de femei au trebuit sa plece acasa, pentru ca lucrau in aceeasi institutie cu sotul. Fara ajutor de somaj- pentru , nu-i asa, nu exista somaj- este doar un exemplu. Eu am trait acele vremuri si nu aveti nimic nou pentru mine, in speta, poate doar dumneavoastra sunteti cel care ar trebui sa si aminteasca sau sa afle anumite lucruri. Daca ati facut parte insa dintre multii romani care au beneficiat din plin de pe urma sistemului, evident ca nu ne putem pune in acord. Si asta este ultimul meu comentariu, va promit.

Valeriu Stănescu
Am spus tot ce cred că era important de spus. Sunt arogant? Posibil, dar față de cei care sunt, ei înșiși, aroganți. Atitudinea dv. de a admite o situație dez-umanizată pentru anumite femei m-a determinat să fiu arogant față de dv.
Vă doresc să aveți parte numai de situații în care să nu fiți constrânsă să faceți ceva din ne-plăcere!

Nertan Sebastian
Ce nu inteleg astia care vor legalizarea prostitutiei,lasand la o parte aspectele morale,care in societatea de azi nu valoreaza absolut nimic,asta e realitate...ce nu inteleg ei...e ca avem prostitutie legalizata in state dezvoltate si industrializate,(as adauga si imperialiste) ca de ex Olanda sau Germania,insa MAJORITATEA CELOR CARE PRACTICA ACEASTA MESERIE IN STATELE RESPECTIVE SUNT TOT DE PROVENIENTA DIN TARI SARACE,PRECUM ROMANIA! A legaliza prostitutia in Ro,intr-o societate saraca,dezbinata si lipsita de orice repre morale,o jungla in care supravietuieste cine poate...nu am face altceva decat sa amplificam fenomenul la maxim...adica am condamna la decadere morala,mult mai multe tinere decat sunt acum! Nimeni nu ajunge sa practice aceasta meserie din placere,sau ma rog or fi cazuri izolate..dar in general acest fenomen este un efect al saraciei...In Romania ar duce automat la o crestere a acestui fenomen...dar cum ar aduce intradevar beneficii financiare,unui stat care se imprumuta ca sa-si plateasca functionarii si pensionarii,e foarte probabil sa o vedem si pe asta...Desigur argumentele cum ca s-ar genera un cadru mai civilizat,ca ar fi protejate prostituatele,etc...fac parte dintr-o retorica tipic capitalista...defapt banul,adica capitalul e principala motivatie...

Radu Radu
Regula impusa de afara dupa 1990 este: Romania are datorii la toti si nimeni nu are datorii catre Romania.
PS - NU va mai atacati pe pagina mea dragilor! Viata e scurta.

Valeriu Stănescu
Scuze, domnule Radu. Sper că Donna Gaby Basily a înțeles mai bine decât dv. rostul pur argumentativ al exceselor mele de limbaj.

Radu Radu
Sa atacam ideile, nu persoanele.

Valeriu Stănescu
Domnule Nelu Dumitru Neaga, eu nu-i reproșez doamnei Donna Gaby Basily decât un singur lucru: că admite, teoretic, pentru alte femei, o situație pe care nu ar accepta-o pentru dumneaei: prostituarea din determinare (constrângere) socială.

Donna Gaby Basily
Ideea e ca eu si Radu avem o multime de controverse, dar nici unul dintre noi nu se considera mai instruit, mai cultivat, mai orientat si mai informat decat celalalt.

Radu Radu
Dle.Stanescu sunt in RO multe milioane de femei tinere dragute si sarace care totusi NU devin prostituate. Si invers 90% din prostituate au terenul "pregatit" din familie: parinti abuzivi, alcool, eventual un viol.

Valeriu Stănescu
”Donna Gaby Basily
Ideea e ca eu si Radu avem o multime de controverse, dar nici unul dintre noi nu se considera mai instruit, mai cultivat, mai orientat si mai informat decat celalalt.”

Dacă unul spune trăznăi și eu trec cu vederea, ajunge să se creadă îndreptățit să-mi dea lecții.
Dacă-i spun că emite trăznăi, se plânge că sunt arogant.

Valeriu Stănescu

”Radu Radu Dle.Stanescu (...)”

1). ”sunt in RO multe milioane de femei tinere dragute si sarace care totusi NU devin prostituate.”

Păreți a sugera că acelea care sunt setate să fie curve devin curve, cele care nu sunt setate astfel nu devin. E un mod simplist de gândire. N-o mai întreb pe vreo cucoană cum ar fi dacă ar fi nevoită să presteze servicii sexuale (inclusiv cu gurița și curișorul), căci vă oțărâți iar, pe motiv că atac persoana. Zic altfel: poate că și dv., și o cucoană sau alta care se pronunță pentru legalizarea prostituției, aveți fiice. Nu vă dați seama că însăși legalizarea prostituției are consecințe morale nefaste? Legalizarea prostituției înseamnă că din punctul de vedere al societății prostituția este acceptabilă, că este de bine, că este un serviciu onorabil, care oricare alt serviciu prestat pentru Consumatorul Rege.

2). ”Si invers 90% din prostituate au terenul "pregatit" din familie: parinti abuzivi, alcool, eventual un viol.”

Vreți să pasați vina asupra familiei. Se pare că vă scapă aspectul că însăși familia (ca gen) a avut de suferit grav, din cauza sistemului alienant care ne-a fost impus după 1989. Însuși etosul familiei a fost pervertit. Exacerbarea egoismului, denumit eufemistic ”competență”, ”competitivitate”, și luarea în derâdere a colectivismului, a solidarității, tonele de mesaje agresive și pornografice care sunt deversate asupra noastră prin toate canalele de comunicare ale sistemului în care profitul este o valoare mai presus de om, toate acestea și altele au făcut ca însăși morala familiei să fie pervertită. Așa se explică faptul că au ajuns tată și fiu, ori mamă și fiică (Oana Zăvoranu și maică-sa) să-și scoată ochii pentru nu știu ce bun material, așa s-a ajuns la situația că oamenii nedreptății ai societății-junglă au de ales între a se sinucide sau a se retrage în alcoolism, iar de aci până la a-și viola propriile fiice nu mai e decât un pas.

Am constatat, din mesajele scrise după ce ”am atacat-o” eu pe doamna care vă e ”amică”, faptul că și-au făcut loc și idei despre determinarea socială a fenomenului prostituției. Totuși, unii mai confundă încă faptul de a avea relații sexuale cu mai mulți parteneri, fără mijlocirea banilor, cu prostituția.

3). Cândva m-ați întrebat dacă aveți voie să preluați un mesaj al meu în pagina dv. Întrucât puneți mare preț pe așa-zisul ”drept intelectual”, vă întreb și eu: am voie să copiez discuția despre legalizarea prostituției în blogul meu?

Radu Radu
Dl VS: Aveti dreptate cu multe. Vbeam de prostitutie clara nu de femeile avide de sex pur si simplu, asa, de placere. De 100 ani s-a vazut ca mare parte din fetele cu taxa NU au crescut in familii normale/echilibrate. 
Copiati dialogul pe blog, va rog.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu