vineri, 22 noiembrie 2013

Nostalgie: cândva aveam o ţară


    Mihai Beniuc
  
    Stema ţării (?)

Brazii, schela de ţiţei,
 Munţi înalți, iar peste ei,
 Soarele măreț s-arată.
 Ăsta-i chipul ţării, iată.
 Dar mai afli pe câmpii
 Fel de fel de bogății.
 Vezi, de-aceea-n jur aici e
 O cunună grea de spice.
 Iar steluța cea de sus ,
 Oare ce-o avea de spus?
 Socialismul, spune ea

 Se clădește-n ţara mea!



10 comentarii:

  1. Domnule Valerius, m-a deprimat atît de mult noua stemă a ţării, încît iată ce am simţit la vederea ei şi în amintirea a ceea ce a fost:

    Brazii care ne-au umbrit
    Astăzi parcă s-au topit
    Iară schela de ţiţei,
    Arată vai, mama ei!
    Soarele crud ne prăjeşte
    Şi cîmpia pîrjoleşte
    Unde spicele odată
    Unduiau pe stemă roată
    Azi atîrnă ca în tîrnă
    Doar scaieţi, noroi şi scîrnă
    Iar steluţa minunată
    Azi e cruce afumată
    Şi-un copil a scris pe ea:
    "Ce-aţi făcut din ţara mea?"

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Un ochi îmi râde şi unul îmi plânge.

      Unul îmi râde pentru că vă simt alături în iubirea de ţară.
      Celălalt îmi plânge pentru că, din nefericire, versurile dv. au corespondent în realitate.

      Ștergere
  2. Buna seara!
    Daca imi este permis sa va deranjez cu o intrebare; ce parere aveti despre proiectul care prevede readucerea coroanei pe capul acvilei de aur din stema tarii?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu sunt republican consecvent, în consecință îmi displace orice simbol care-mi sugerează că există o entitate mai presus de voința și lucrarea poporului. Accept termenul de ”personalitate istorică” precum și contribuția reală a unor personalități în realizarea unor obiective majore ale istoriei noastre, dar numai în măsura în care acele personalități au fost vectori ai voinței poporului.

      În particular, nu aș introduce în stema țării elemente care să sugereze un cult al personalității sau al unei categorii sociale privilegiate.

      Ștergere
    2. Apreciez sinceritatea.

      Ștergere
    3. Fiind foarte obiectiv, pot spune ca tinerele generatii au de invatat de la oamenii ca dumneavoastra cel putin doua lucruri: sinceritatea si patriotismul. Romania are nevoie de voci de oameni patrioti pentru a indruma noile generatii in directia benefica neamului nostru romanesc, nu de roboti programati de sistemul in care traim.
      Sa imi fie cu iertare daca am facut exces de zel!

      Ștergere
    4. Căpitane Nemo, mi-a făcut plăcere discuția! Vă mai aștept, chiar și cu contraargumente, dar nu de tip ”Gică-Contra”, ci contraargumente pertinente.

      Ștergere
  3. Domnule Stănescu, sa stiti ca placerea a fost si de partea mea. Promit sa vin si cu unele contraargumente acolo unde voi considera ca este loc pentru asa ceva. Sincer sa fiu, cred ca mi-ar face placere sa ma consult cu dumneavoastra in anumite privinte, sper ca se va intampla la o cafea si intr-un viitor apropiat. Cat despre mine, trebuie sa stiti ca nu sunt capitan, puteti spune doar ca sunt indragostit de limba latina.

    RăspundețiȘtergere
  4. M-am căsătorit cu dragul meu soț în ultimii 12 ani fără să rămân însărcinată, iar fibromul a fost problema. Am luat diferite medicamente prescrise, dar nu am putut să le vindec, dar soțul meu era atât de încrezător în mine și mă tot încuraja că într-o zi cineva mă va numi mamă. nu s-a odihnit căutând o soluție de la diferiți medici, tot ce au putut vedea a fost o intervenție chirurgicală și mi-a fost frică de asta, o prietenă din cabinetul meu mi-a prezentat doctorul DAWN ACUNA, ea a spus că Dawn acuna a ajutat-o ​​când avea tubul blocat și a ajutat-o ​​și ea. multe dintre prietenele ei să conceapă,
    I-am scris imediat pe Whatsapp, mi-a promis ca ma ajuta dupa ce i-am explicat totul, mi-a dat niste instructiuni care am facut totul perfect conform instructiunilor, la 3 saptamani dupa tot am fost la spital si doctorul mi-a confirmat sarcina in 1 saptamana dar chiar acum am copilul meu frumos.
    *Dacă vrei să tratezi infertilitatea.
    *Daca vrei sa ramai insarcinata rapid.
    *Dacă vrei să-ți întorci iubitul.
    *Dacă vrei o căsătorie pașnică.
    *Dacă doriți să tratați boala canceroasă.
    Și mulți alții îl contactează pe Dr dawn acuna pe Whatsapp:+2348032246310
    E-mail: dawnacuna314@gmail.com

    RăspundețiȘtergere