miercuri, 8 iulie 2015

Statuia lui Ronald Reagan la Ploiești

          Președintele Consiliului Județean Prahova, Mircea Cosma, a ridicat, prin fundația înființată de el, ”Mihai Viteazul”, o statuie reprezentându-l pe Ronald Reagan, fost președinte al SUA. Costul acestei statui se ridică la aproximativ 10.000 de euro. Unii spun că a fost amplasată nu departe de clădiri bombardate de americani.

          Mihai Viteazul și Ronald Reagan!

          Mă întreb: individul Mircea Cosma a avut în programul electoral ridicarea acestei statui pentru slujitorul Marelui Licurici? Dacă da, înseamnă că alegătorii lui vor avea, pe merit, posibilitatea să pupe postamentul statuii lui Reagan. Neapărat, în ”poziția ghiocelului”.

          Unde ești, Mihai Viteazul?

2 comentarii:

  1. Nu departe! După cum ştim, în apropierea centrului civic al Municipiului Ploieşti, mai exact pe B-dul Republicii, se află impunătoarea statuie ecvestră a marelui voievod, considerat întemeietor al oraşului, prima atestare documentară a marii urbe prahovene datînd din timpul domniei sale. Ştiu că monumentul a fost ridicat în anii 90, cu ocazia împlinirii a 400 de ani de la actul întemeierii. Nu ştiam altceva despre această statuie, acum am găsit că a fost realizată cu sprijinul Societăţii Culturale "Mihai Viteazul". O fi vorba despre aceeaşi organizaţie şi în cazul ridicării statuii lui Ronald Reagan? Dacă da, atunci şi-ar putea lua un nume mai potrivit. Spre exemplu Societatea "Ronald Viteazul" sau Fundaţia "Mihai Reagan". Încolo, cine ştie de unde a primit politrucul de la "Casa Albă" din Ploieşti bani să sprijine proiectul monumentului funerar al beţivului de la Casa Albă din Washington. O fi meritat, dacă ne gîndim că în asemenea situaţii, fundăraştii ăştia se-aleg cu ceva mărunţiş disponibil...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sau, pur și simplu, oportunismul de serviciu. Curiozitatea mea: A avut în programul electoral ridicarea acelei statui? 10000 euro! Ce s-ar fi putut face cu banii aceia?! Îl vor mai alege cetățenii? Dacă da, au conducătorul pe care-l merită!

      Ștergere