joi, 23 iulie 2015

PSD a fost adjudecat

          Ieri, 22 iulie 2015, a fost ședința Comitetului Executiv Național al Partidului Social Democrat. Liviu Dragnea a fost ales președinte interimar al PSD.

          Anterior, Liviu Dragnea, în mod suspect, a beneficiat de aprecieri pozitive din partea ”opoziției” și a canalelor de presă aservite acesteia (de exemplu Realitatea.Tv). Nucleul ”opoziției” este așa-zisul ”PNL”, constituit prin corcirea mutanților-politic din PDL cu mutanții-politic din PNL. Calificativul ”Național”, din denumirea acestei monstruoase formațiuni politice, este o glumă proastă. Confiscarea denumirii de PNL este o întinare a liberalismului de tip ”prin noi înșine”. Trăsătura fundamentală a acestei formațiuni politice este aceea de a reacționa obedient la poruncile venite, prin interpuși, de la factorul de putere extern. Sprijinirea de către PNL a deciziei președintelui Iohannis de a nu promulga Codul Fiscal, deși PNL votase în Parlament acest cod, este o dovadă peremptorie a reacției despre care vorbeam. Morala: spune-mi cine te laudă, ca să-ți spun cine ești.

          În ședința Comitetului Executiv Național al Partidului Social Democrat, menționată mai sus, senatorul Daniel Savu a spus: ”Binomul [SRI-DNA] a încercat să conducă România. Sistemul vrea capul lui Victor Ponta. Sistemul vrea să-şi supună partidele, complet nedemocratic. Nişte lideri de-ai noştri au fost chemaţi în pădure la Băneasa, i-au pus să candideze". Se referea la sediul SRI, care se află în pădurea Băneasa, iar în sală s-a înţeles că Dragnea ar fi fost pus de SRI şi DNA să candideze. Întrebat de jurnalişti ce a vrut să spună Daniel Savu, Liviu Dragnea a răspuns cu o glumiţă: ”Eu când eram mic mergeam la pădure, la fragi şi mure”.

          Liviu Dragnea are profilul ideal pentru a fi impus, de către cei care vor să controleze PSD-ul, ca lider al partidului. Potrivit propriilor lui declarații, el este ”prieten” cu toată lumea: și cu Victor Ponta, și cu Valeriu Zgonea, și cu Gabriel Oprea ș.a.m.d. O prietenie trans-partinică. Se aseamănă cu rechinul pesedist Viorel Hrebenciuc și prin capacitatea de a face calcule politice reci, de a face trocuri politice de tipul ”scopul scuză mijloacele”. Cu siguranță, Dragnea a populat sistemul pesedist cu lideri locali care constituie clone ale lui însuși. A primit o condamnare cu suspendare, care  nu este definitivă și care l-a făcut vulnerabil. Șansa lui este de a presta politic pentru cei care decid viitoarea sa situație juridică. Există, deja, dovezi clare că prestează. Imediat după ce a fost ales președinte interimar al PSD, el a făcut dovezile de fidelitate, scoțându-l de două ori în față pe Valeriu Zgonea, despre care a spus:  "Lângă mine este Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor, un om care cred că trebuie valorizat la maxim de potenţial pe care îl are atât în ceea ce priveşte activitatea de preşedinte al Camerei Deputaţilor, cât şi în relaţia cu partenerii noştri externi strategici şi relaţia cu ambasadele şi nu numai.” Zgonea este un exemplar de lichea politică pur-sânge. Cu oportunismul lui, cu verbiajul amețitor, poate fi la fel de ”eficient” și ca secretar în PCR, și ca pupincurist al americanilor, și ca propagandist filo-rus. Dragnea este un Valeriu Zgonea mai inteligent și cu ceva ingrediente diplomatice, prin urmare mai perfid.

          Victor Ponta a plecat din ședința Comitetului Executiv Național al Partidului Social Democrat înainte de numărarea voturilor, pretextând că are o întâlnire. Cred că a vrut să evite o situație jenantă: el a declarat că o susține pe Rovana Plumb, dare era evident că va câștiga Dragnea.

          Merită discutată susținerea de către Ion Iliescu a lui Liviu Dragnea. Nu știu dacă era obligatorie declarația lui. Probabil că nu a putut rezista tentației ”de a se băga în seamă” (cu o expresie la modă) printr-un discurs și nu putea să nu spună, ca și ceilalți, pe cine susține. Orgoliul lui de Guru într-ale politicii nu-i permitea să declare c-o susține pe Rovana Plumb, despre care știa că va pierde. În opinia mea, Ion Iliescu a fost un gorbaciovist trădător care a jucat, în politica României de după Marea Păcăleală, rolul lui Trahanache. Titlul lui de glorie a fost acuza pe care cică i-ar fi adus-o Ceaușescu de deviație intelectualistă. Tot timpul a fost obsedat de imaginea lui de om deștept, cult, care le știe pe toate. Politic, a jucat un rol nefast: a început cu ”Stimați tovarăși” și a asistat, pasiv, la hăcuirea țării. Există o asemănare între el și Tsipras: amândoi au concentrat un mare număr de speranțe, pe care apoi le-au trădat. Unii mai cred, încă, în Ion Iliescu. De exemplu un cumnat al meu îmi spune că Iliescu a salvat integritatea teritorială a României. Fals. Iliescu a fost din punct de vedere politic un eunuc (precum Pierre Abélard) îndrăgostit de o fantasmă numită ”Revoluția română”. În timp ce el cânta dragostea lui pentru ”Revoluția română”, România era sfâșiată, nu precum Serbia, prin violență, ci prin mijloace perfide, aproape imperceptibile. Rezultatul e mai rău decât cel din Serbia: sârbii mai au un petic de țară a lor, România nu mai este a românilor. Mulțumim, tovarășe Ion Iliescu! Nu spun că dumneavoastră sunteți singurul vinovat, dar sunteți primul și ne-ați indus în eroare cu al dv. ”Stimați tovarăși”. Acum Ion Iliescu l-a sprijinit, tovărășește, pe Liviu Dragnea.

          S-a creat iluzia că președintele interimar al PSD nu are cine-știe ce puteri mari. Fals. Iată ce declară Dragnea că va avea de făcut: ”Acum se stabilesc niște oameni care să stabilească listele de candidați. Trebuie să pregătim sesiunea de toamnă cu grupurile parlamentare.” Cu alte cuvinte, el va fi omul care va împărți ciolanele. Oricare oportunist va veni să-i pupe papucul, pentru a obține un ciolan, dar el va trece pe liste numai pe cei care sunt ”corecți politic”.

          Va fi Liviu Dragnea viitorul președinte al PSD, ales de congresul partidului? Victor Ponta a spus despre Liviu Dragnea: ”Dacă va candida, va și câștiga”. Nu știu dacă Liviu Dragnea va obține firman de la Înalta Poartă. Este posibil ca, pentru a scăpa de condamnare, să presteze în folosul lui Valeriu Zgonea, care este în mod evident preferatul Marelui Licurici.

          Victor Ponta a anunțat că nu are de gând să candideze la Congresul din această toamnă pentru funcția de președinte al partidului. Unii spun că în curând el nu va mai fi nici premierul României. Ponta a făcut multe greșeli, dar nu pot să nu-i recunosc un merit: este singurul politician de la vârf care a avut curajul să spună un adevăr care, pentru ceilalți, era tabu: că asupra României se exercită mari presiuni din afară. Când i s-a reproșat că a sprijinit-o pe Kovesi, pentru a deveni șefă la DNA, el a vorbit despre insistențe ”ale partenerilor noștri americani și europeni”. Recent, în contextul controversei referitoare la Codul Fiscal, el a mai spus: ” Că alte țări or fi nemulțumite că Romania se dezvoltă, asta e problema lor, eu la România mă gândesc"; ”Poate că nu se dorește ca România să fie puternică economic, se dorește să fim așa... o colonie care cumpără bunuri produse de alții. Dar eu cred ca datoria și a mea, ca prim ministru, și a președintelui României este să apărăm România și nu să îi apărăm pe alții care pierd bani sau bussines-uri pentru că România se întărește".

          Alții spun că PSD merge către desființare. Mahării care conduc România nu pot avea un asemenea scop. Ei doresc doar o redimensionare a PSD. Și mai doresc să impună lideri prin care să controleze PSD-ul. PSD-ul va fi, în raport cu PNL-ul, ”aceeași Mărie, dar cu altă pălărie”. Și astfel imaginea falsă de multipartitism va fi salvată. Ca în ”țara democrației”, SUA. Celelalte partide (UNPR, UDMR) vor fi folosite pentru a crea ”majorități parlamentare” ad-hoc.

          În opinia mea, prin recentele schimbări, PSD-ul a fost, deja, adjudecat de către Marele Licurici.


          E nevoie de un adevărat partid de stânga

6 comentarii:

  1. Găsesc interesante opiniile dv. Nu am urmărit activitatea politică din ultima vreme și, ca urmare, nu am baza pentru o analiză.
    Liviu Dragnea a fost membru PD în perioada 1996-2000, apoi a trecut la PSD. Mi se pare un exemplu de oportunist. Nu am fost de acord cu condamnarea sa în legătură cu referendumul, iar acea condamnare ar trebui să pună cruce pe ideea votului obligatoriu, pe care o susțin unii. Dar condamnarea rămîne. Și atunci, cum se explică faptul că Victor Ponta își dă demisia de la conducerea PSD, invocînd cercetarea sa de către DNA, ca apoi să fie ales președinte interimar cineva deja condamnat, chiar dacă a fost cu suspendare? Aici este o fractură logică. Și mai constat ceva, anume că PSD nu are oameni demni de a fi lideri! Lăsăm la o parte faptul că nici alte partide nu au oameni de valoare. Căci Alina Gorghiu, de exemplu, nu are valoare politică (de fapt, nu are nicio valoare). Așadar, mă așteptam ca PSD să fi crescut deja oameni tineri valoroși.
    Dintre cei doi candidați, eu aș fi preferat-o pe Rovana Plumb. Era bună pentru această perioadă de interimat de cîteva luni. Iar la Congres să apară un om valoros și fără probleme juridice.
    Nu știu dacă se vor confirma opiniile dv. cu privire la Liviu Dragnea, dar este clar că acesta este tipul omului care face compromisuri politice, fără a avea în vedere interesul național. În acest sens, ați punctat bine cîteva dintre afirmațiile referitoare la interesul național ale lui Victor Ponta.

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu aveam speranța ridicolă că PSD va deveni, cu adevărat, un partid de stânga. Parafrazând o vorbă a lui Nicolae Ceaușescu (”Partidul nu este nici mai bun, nici mai rău decât membrii săi”), voi spune că PSD-ul nu este nici mai bun, nici mai rău decât liderii săi, de la ”centru” și ”din teritoriu”. Ori ăștia sunt cum știm.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. PSD va rămîne, pe termen lung, un partid de stînga. A se deplasa de acolo înseamnă a lăsa locul liber pentru alții și a merge într-o zonă deja aglomerată, aceea de dreapta. Asta nu înseamnă că pe termen scurt nu va avea politici de dreapta. Conducătorii vin și pleacă, importantă este baza unui partid și păstrarea doctrinei politice. Din acest motiv, eu nu accept motivele unora care pleacă de la un partid la altul. Un membru de partid convins de doctrina partidului nu trebuie să plece chiar dacă la conducerea partidului se află, temporar, un om cu care nu se înțelege deloc.

      Ștergere
    2. PSD-ul nu a fost niciodată cu adevărat un partid de stânga.

      Ștergere
  3. "Nişte lideri de-ai noştri au fost chemaţi în pădure la Băneasa, i-au pus să candideze" a afirmat Daniel Savu. Explicitarea, care înţeleg că vă aparţine dvs., domnule Valeriu, este că: "Se referea la sediul SRI, care se află în Pădurea Băneasa, iar în sală s-a înţeles că Dragnea ar fi fost pus de SRI şi DNA să candideze". Eu nu ştiu dacă sediul SRI se află în Pădurea Băneasa şi mă bazez pe informaţia dvs., însă nu-mi dau seama de unde a dedus sala, după cum spuneţi, că SRI şi DNA l-au pus pe Dragnea să candideze. Este şi sediul DNA tot în Pădurea Băneasa? O fi, dar, dacă acceptăm că s-a făcut abstracţia de bun simţ că în Pădurea Băneasa se află şi sediul... Grădinii Zoologice, de ce să fi trecut sala cu vederea că în aceeaşi pădure pentru liniştea animalelor îşi află locul şi Ambasada SUA? Probă de ilogică în colectiv sau diversiune politică?

    RăspundețiȘtergere
  4. M-am căsătorit cu dragul meu soț în ultimii 12 ani fără să rămân însărcinată, iar fibromul a fost problema. Am luat diferite medicamente prescrise, dar nu am putut să le vindec, dar soțul meu era atât de încrezător în mine și mă tot încuraja că într-o zi cineva mă va numi mamă. nu s-a odihnit căutând o soluție de la diferiți medici, tot ce au putut vedea a fost o intervenție chirurgicală și mi-a fost frică de asta, o prietenă din cabinetul meu mi-a prezentat doctorul DAWN ACUNA, ea a spus că Dawn acuna a ajutat-o ​​când avea tubul blocat și a ajutat-o ​​și ea. multe dintre prietenele ei să conceapă,
    I-am scris imediat pe Whatsapp, mi-a promis ca ma ajuta dupa ce i-am explicat totul, mi-a dat niste instructiuni care am facut totul perfect conform instructiunilor, la 3 saptamani dupa tot am fost la spital si doctorul mi-a confirmat sarcina in 1 saptamana dar chiar acum am copilul meu frumos.
    *Dacă vrei să tratezi infertilitatea.
    *Daca vrei sa ramai insarcinata rapid.
    *Dacă vrei să-ți întorci iubitul.
    *Dacă vrei o căsătorie pașnică.
    *Dacă doriți să tratați boala canceroasă.
    Și mulți alții îl contactează pe Dr dawn acuna pe Whatsapp:+2348032246310
    E-mail: dawnacuna314@gmail.com

    RăspundețiȘtergere