sâmbătă, 15 septembrie 2012

NATO – instrumentul militar al unei politici planetare antiumaniste


La Sibiu s-a reunit Comitetul Militar al NATO, cel mai înalt for de decizie militară al NATO, pentru perioada 14-16 sept. 2012.
NATO (Organizația Tratatului Atlanticului de Nord – alianță politico-militară creată în 1949) a avut o anumită justificare defensivă în perioada de după al doilea război mondial. În articolul 5 al Tratatului se specifica: „Părțile convin ca un atac armat împotriva uneia sau a mai multora dintre ele în Europa sau în America de Nord va fi considerat ca un atac împotriva tuturor şi, în consecință, dacă se va produce un asemenea atac armat, fiecare dintre ele, exercitând dreptul său individual sau colectiv la autoapărare, recunoscut de articolul 51 al Cartei Națiunilor Unite, va da asistenţă Părții sau Părților atacate, prin luarea în consecință, individual şi concertat cu celelalte părți, a acelor măsuri ce vor fi considerate necesare, inclusiv folosirea forței armate, pentru a restaura şi a menține securitatea zonei Nord-Atlantice.”
După prăbuşirea sistemului ţărilor socialiste şi destrămarea Tratatului de la Varşovia, NATO a devenit instrumentul militar al unei politici planetare antiumaniste, promovând interesele oligarhiei financiare internaționale şi ale complexului militar-industrial integrat. Scopul real, dar nedeclarat, al NATO este cel de extindere a regimului neocolonialist, de control al resurselor din ţările „democratizate” (= subjugate), de realizare a dominaţiei planetare.
Sub pretextul exportului de democraţie şi al apărării drepturilor omului, NATO a adus iadul în ţări precum Irak, Serbia, Afganistan, provocând numeroase victime în rândul populaţiei civile, victime asumate cinic ca „victime colaterale”.

Crime în Irak: video aici
Crime în Serbia: video aici
Crime în Afganistan: video aici
Crime în Libia: video aici

Dovada faptului că intervenţiile NATO, comandate de SUA, sunt contrare intereselor popoarelor din ţările atacate o constituie mişcările de rezistenţă naţională din acele ţări. În prezent, în mai multe ţări din lumea musulmană se desfăşoară proteste violente. Citez din „Revista22”:
Un nou episod in stilul "caricaturilor daneze", de data aceasta provocat de un film american cu buget redus intitulat "Inocenta musulmanilor", care prezinta islamul in mod foarte critic si ironic, arunca in aer lumea islamica. Proteste violente au loc in numeroase capitale ale statelor musulmane, ambasadele americane sunt luate cu asalt, steaguri americane sunt arse, iar in Libia ambasadorul SUA si alti trei functionari ai ambasadei au fost asasinati cu cruzime de protestatari.
Mai mulţi manifestanţi care protestează faţă  de filmul despre islam au luat cu asalt, joi dimineaţa, ambasada Statelor Unite la Sanaa, informeaza Mediafax.

Reacţiile oficialilor americani au fost, ca de obicei, pline de ameninţări şi de aroganţă.
Preşedintele american, Barack Obama, a promis că aceia care sunt vinovaţi de moartea celor patru diplomaţi americani în Libia vor fi aduşi în faţa justiţiei. Mă întreb: care justiţie ? Aceea din avioanele în care CIA „anchetează terorişti” ? Aceea care l-a „judecat” pe ucigaşul lui Teo Peter ? Secretarul de Stat Hillary Clinton a declarat vineri că „țările Primăverii arabe nu s-au eliberat de tirania unor dictatori pentru a ajunge sub tirania maselor”. Tare „proşti” sunt musulmanii aceştia, preferă „tirania maselor” în locul „democraţiei” americane binefăcătoare.

Liderii aceştia americani, fie ei republicani, fie democraţi, fie albi, fie de culoare, duc aceeaşi politică, de promovare a intereselor oligarhiei financiare internaţionale şi ale complexului industrial-militar asociat acestei oligarhii. Dispreţul lor este nu doar faţă de popoarele străine, ci şi faţă de propriul lor popor. Dispreţul acestei politici l-am simţit şi noi, românii, când emisarul madamei Clinton s-a pişat pe voturile a 7,4 milioane de români şi a impus menţinerea ca Preşedinte al României pe Marele Slugoi al Marelui Licurici, pe omul cel mai urât de către majoritatea poporului român.

România e în NATO. Decizia integrării în NATO nu a fost luată prin referendum, nici măcar unul fraudat, precum cel recent, pentru demiterea lui Băsescu. Decizia a fost luată în mod nedemocratic, prin voința unor politruci care s-au exersat ca niște cozi de topor, ca și decizia integrării în UE, ca și decizia trecerii de la socialism la capitalism. Nu discut acum despre ceea ce s-ar fi întâmplat dacă deciziile ar fi fost opuse, evidențiez doar faptul că trăim într-o epocă a minciunii, în care pseudodemocrația este prezentată ca democrație.

Mai mult, Traian Băsescu, în calitatea lui de slugă a Marelui Licurici, a decis, fără să consulte poporul, să aducă în România scutul antirachetă american. Inițial a trăncănit despre sporul de securitate pe care-l va avea România prin scutul antirachetă. Ulterior a recunoscut, la B1Tv, că prin instalarea scutului antirachetă România va deveni o țintă. Dacă în lumea asta mai există dreptate, cei care au angajat România pe drumul pierzaniei vor trebui să răspundă pentru deciziile lor nedemocratice, cu multiple implicații periculoase pentru români (militare, economice, politice).

Până și Valentin Stan, un libidinos teoretician pro-capitalist, și-a declarat dezacordul față de instalarea scutului antirachetă în România.

                Spor de securitate ? Liderii SUA n-au fost capabili să asigure securitatea propriului lor popor, de exemplu când s-a produs nenorocirea din 11 septembrie 2001. Cu cât vor fi mai mulți proști care vor să fie sub "umbrela" scutului antirachetă american, cu atât mai mult se va disipa pericolul de atacare a SUA.
                Politica aceasta, de dominare a lumii prin instrumentul NATO, este drumul spre sfârșitul omenirii. Este un drum al demenței, al provocării unor conflicte apocaliptice. Umilirea popoarelor, crimele săvârșite sub motivații mincinoase ("democratizare", "apărarea drepturilor omului") produc monștri însetați de sânge, de răzbunare. Victimele vor fi oameni nevinovați, precum cei care au murit în 11 septembrie 2001 în SUA, nu cei care sunt vinovați de deciziile care au condus la conflicte.

                Dacă, totuși, va veni Apocalipsa, drept ar fi ca finalul să fie precum în Ultimatum – ultimele zile ale unui război atomic (carte scrisă de Mordecai Roshwald): vinovații de aducerea Iadului pe Pământ să fie judecați și condamnați corespunzător cu vina lor. Măcar atunci.

10 comentarii:

  1. "Vinovații de aducerea Iadului pe Pământ să fie judecați și condamnați corespunzător cu vina lor".

    Judecata şi condamnarea lor nu mai aduc înapoi vieţile celor nevinovaţi. Ar fi mult mai bine ca popoarele să conştientizeze cele scrise de dv. şi să-i debarce pe toţi conducătorii lor vinovaţi de aceste fărădelegi. Poate că poporul american va înţelege cîndva că ai lor conducători le fac mult rău! Poate că familia ambasadorului american mort în Libia va înţelege de unde se trage răul!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Ar fi mult mai bine ca popoarele să conştientizeze cele scrise de dv. şi să-i debarce pe toţi conducătorii lor vinovaţi de aceste fărădelegi."

      Multe popoare au conştientizat vinovăţia conducătorilor lor, dar trăim într-o epocă a minciunii în care popoarele şi-au pierdut suveranitatea. Popoarele nu-i pot debarca pe conducătorii vinovaţi. Democraţia este o minciună. Să ne reamintim cum a ajuns George W. Bush Preşedintele SUA în 2000, deși câştigase mai puţine voturi decât adversarul său, Al Gore. În România s-a petrecut recent, prin menţinerea ca Preşedinte a lui Băsescu, susţinut de forţe externe, împotriva voinţei a 7,4 milioane de oameni, un alt fapt care dovedeşte că "democraţia" este o minciună.

      Ștergere
  2. "evidențiez doar faptul că trăim într-o epocă a minciunii, în care pseudodemocrația este prezentată ca democrație.", iar adevărul nu este decât un moment al falsităţii,aş adăuga parafrazând o celebră formulă a lui Hegel. Aveţi mare dreptate în tot ce aţi spus despre NATO.

    O informaţie cred că ar fi utilă, Pactul de la Varşovia s-a înfiinţat ca o replică la ameninţarea NATO, iar acest lucru a fost precipitat de integrarea Germaniei de Vest "remilitarizată" în NATO prin ratificarea de către țările ocidentale a Înțelegerilor de la Paris.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am optat pentru titlul "NATO – instrumentul militar al unei politici planetare antiumaniste" pentru că, în opinia mea, intervenţiile NATO sunt exemple relevante de irosire a unor resurse uriaşe ale unor oameni pentru a provoca răul pentru alţi oameni. Pentru mine politica de cuceriri, neocolonialistă, bulversarea diferitelor culturi, dintre care unele milenare, sunt forme de a face rău altor oameni, sunt antiumaniste.

      Ștergere
  3. http://virgilzbaganu.blogspot.com/2010/01/la-reforma-un-vil-embuste-1.html
    Varianta in spaniola a cartii lui Virgil Zbaganu.

    RăspundețiȘtergere
  4. Daca gasesc un volum tiparit vi-l pot trimite prin posta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dacă e în română şi cu ramburs (plata la destinaţie a preţului cărţii şi a taxei poştale). Mulţumesc.

      Ștergere
    2. Am 3 exemplare. Ma puteti contacta pe adresa mea de e-mail ca sa imi dati adresa la care sa vi le trimit.

      Ștergere
  5. Domnule Valerius,

    NATO este acum poliția globală imperialistă.

    Până acum, după 1918, s-a căutat ca noi și cu maghiarii să fim în aceeași alianță militară, dată fiind problema Ardealului. Cu voie sau fără voie s-a mers pe aceeași linie. Cu toate acestea, la modul practic, atât NATO cât și UE ne secătuiesc de bani (cheltuieli cu forțele din zonele de conflict, cheltuieli cu armament, pentru NATO, și lipsa protecției vamale, care distruge economia autohtonă, cu UE, și absorbția redusă de fonduri – aici CE are rolul ei). Nu mai vorbesc cu NATO de faptul că am acceptat drăcia aceasta cu scutul, căreia momentan nu îi văd nici un beneficiu, ba din contră.

    Cu 11 septembrie încă nu este foarte clar ce s-a întâmplat.

    RăspundețiȘtergere