sâmbătă, 21 iulie 2012

Două articole de Mircea Platon, utile în vederea referendumului din 29.07.2012


Din „CriticAtac” am aflat de saitul lui Mircea Platon. E un sait interesant.

Recomand articolul „Nero Băsescu”, despre care cred că este de actualitate.


Câteva idei extrase din articolul „Nero Băsescu”:

„Nero a dat foc Romei. Caligula şi-a făcut calul senator. Pe Nero l-a urât poporul. Pe Caligula l-a urât elita senatorială.
Cât timp a dat foc României, elita noastră intelectuală a cântat din liră la picioarele şi a aşezat cunună de lauri pe fruntea despotului spân şi pizmaş.”

„Dar iată că românii nu s-au gudurat la picioarele tiranului, ci s-au răsculat.”

„Băsescu azvârle poporului capul lui Moţoc Baconsky şi rochia Elenei, Udrea. Iar Mihail Neamţu, omul de paie nu doar al Cotrocenilor, ci al stăpânilor preşedintelui care vrea să cedeze suveranitatea naţională în folosul Statelor Unite ale Europei, capătă reputaţie de om "antisistem".”

„În aceste condiţii, de manipulări grosolane ale realităţii, trebuie să ţinem cont că orice vot pentru băsiştii sub acoperire e un vot împotriva suveranităţii naţionale.”

Recomand şi articolul „Premierul şi crupierul”:

Câteva idei extrase din articolul „Premierul şi crupierul”:

„Regimul Băsescu are un uriaş deficit democratic. Creditorii lui sunt toţi cetăţenii români, fie că au ieşit în stradă, fie că nu. Românii care au ieşit în stradă au făcut-o pentru a protesta împotriva insolvabilităţii democratice, a falimentului moral şi politic al regimului Băsescu.” (...)

"democraţia, care înseamnă, nu voi obosi să o repet, guvernarea cu asentimentul poporului. E imposibil să conduci democratic un popor pe bază de limbaj dublu şi agenţi tripli." (...)

"Românii vor un premier dedicat poporului român. Premierul nu trebuie să reprezinte interesele alianţelor externe în România, ci să apere interesele poporului român în cadrul alianţelor externe. Până acum, alianţele au fost ale guvernanţilor, iar datoriile au rămas ale poporului. Singurul lucru în privinţa căruia România a mai rămas suverană sunt datoriile." (...)

"problema e că elitele politice ale României pornesc de la atlanticism şi EUrofilie şi nu mai ajung niciodată la patriotism. Şi cu toate astea, la îndemnul crupierilor globali corupţi, se încăpăţânează să facă mereu aceleaşi jocuri." (…)

"Eşecul regimului Băsescu marchează definitiv eşecul încercării de a construi o democraţie reprezentativă pornind de la reţetele globale neoliberale. (…) Eşecul regimului Băsescu marchează momentul de la care societatea civilă trebuie să înceteze să mai fie ficţiunea politică a mafiei economice neoliberale. Trebuie să ne articulăm economia pornind de la societate, nu să ne dezarticulăm societatea pornind de la interesele economice ale celor de aiurea. Şi trebuie să ne articulăm europeanismul şi atlanticismul pornind de la interesul naţional şi de la identitatea şi suveranitatea naţională. Pentru că invers, aşa după cum ne arată experimentele de până acum, nu se poate. Indiferent ce martingale ne vând ratonii de casino.”

3 comentarii:

  1. Bune articolele lui Mircea Platon. El însă nu a prins două lucruri esenţiale:

    -În jocul capitalist, unde în esenţă există state coloniale și colonii, noi am ajuns după douăzeci de ani o colonie jalnică cu 100 miliarde de Euro datorie externă (în anii ’80 am îndurat plata doar a 10 miliarde). Sunt sigur că și dacă am lăsa 500 de ani să existe capitalism în România ar fi tot rău.

    -Clasa politică de azi este asemănătoare celei interbelice, avem o clasă politică coruptă, leneșă și ineficientă. Similaritatea dintre cele două clase se observă uşor, studiind istoria perioadei interbelice.
    Comuniștii au realizat multe, iar capitaliștii au distrus totul.

    Suntem bine azi? Nu suntem o colonie? Nu avem parte în prezent de o nouă epocă fanariotă?

    După douăzeci de ani de așa-zis stalinism, în 1965 am intrat într-o perioadă de 14 ani în care poporul român a atins cel mai înalt nivel de viață din întreaga sa istorie. Acum, după douăzeci de ani de capitalism, ce avem în față?
    După douăzeci de ani de capitalism privim înainte şi nu vedem decât durere şi distrugere dacă actualul tip de conducere va mai continua să existe la noi .

    RăspundețiȘtergere
  2. N-am citit decât cele două articole pe care le-am recomandat, din saitul lui Mircea Platon. Mi-au plăcut prin mesajul patriotic, prin sentimentul de demnitate naţională. Cu coada ochiului am văzut şi nişte titluri care-mi sugerau anticomunismul autorului.

    Articolele lui (cel puţin cele două) sunt curajoase, mai ales dacă avem în vedere că el se află în SUA pentru studii, ca bursier.

    Eu cred că în acest moment, cel puţin până scăpăm de Lingăul Şef, trebuie să facem abstracţie de diferenţele ideologice şi să ne unim pe baza unui scop comun, patriotic: să ne salvăm patria.

    Mi-a plăcut discursul lui Crin Antonescu de acum câteva minute, de la Iaşi: "Vreau o Românie demnă, în picioare, care să respecte şi să fie respectată".

    RăspundețiȘtergere
  3. Cu siguranţă vom face front comun cei care suntem împotriva dictaturii toxice de dreapta băsiste!

    RăspundețiȘtergere