marți, 14 februarie 2012

Fârtatul, Nefârtatul şi România sub nămeţi


România sub nămeţi



Antena 3 a difuzat imagini cutremurătoare cu oameni, animale, case din locurile acoperite de straturile de zăpadă groase de câţiva metri.

Cifrele vorbesc mai bine decât autorităţile: 68 de oameni au murit, mii de români sunt izolaţi între munţii de zăpadă, iar autorităţile de la Bucureşti nu reuşesc să facă faţă. Cele din Vrancea au fost înfrânte de furia iernii şi au cerut insistent decretarea stării de alertă”.

Un bătrân:
Niciunul nu a venit aici, să ne vadă ! Cum stăm sub zăpada asta, aici !?

O bătrână:
N-am avut, mamă, pâine, n-am avut nici măcar mălai, ce-am păţit, am făcut turte din alea aspre !"

O bătrână:
„Nu mă lăsați pe aici să mor !”

Un bătrân:
„Am şi bocit.. Am şi eu câteva păsări, încolo nu am nimic !”

O bătrână:
Curent nu avem, nu avem nici apă, avem vitele în grajd”.

O bătrână:
Dacă mor, mamă, să mă îngroape în zăpadă, până s-o lua… ca să mă ducă la cimitir”.

O bătrână:
E foarte greu. N-avem apă, nu mai avem lemne”.

O bătrână:
„Au venit oamenii şi mi-au băgat oleacă de lemne, de crengi… Am dat nişte bidoane la un cetăţean ca să-mi aducă apă."

Cele două feţe ale lui Mihai Răzvan Ungureanu 

MîRîU este supărat foc pe concetăţenii care "stau în casă la căldură", leneşi

Este inadmisibil să ajungi pe străzile unei localităţi în România şi să-i vezi pe militari desfundând drumurile, în timp ce beneficiarii direcţi, care sînt şi concetăţenii noştri, stau în casă la căldură. Şi-am văzut cu toţi, aceasta se întâmplă şi la inundaţii, şi la nămeţi. Nu se poate aşa ceva ! Nu putem plăti lenea la nesfârşit !”.


Altă faţă are MîRîU în prezenţa celor de care depinde:




Mircea Toader, liderul deputaţilor PDL: morţii sunt beţivi


„Din 80 de oameni, sau 64, care au murit, unul singur a murit în maşină, restul a băut şi a adormit acolo…”

Raed Arafat, despre morţi

„Decesele din cauza gerului, cifra s-a comunicat în fiecare zi, da, este de 74 de decese din cauza gerului, din care ultimele 6 au avut loc în ultimele 24 de ore, din care 5 au fost în spaţii publice, adică pieţe, drumuri, una-alta, în localităţi, a unor persoane fără adăpost care erau expuse la frig, plus o persoană într-o încăpere neîncălzită”.

Gabriel Berca:  guvernul nu deszăpezeşte !


Gabriel Berca, cel care a ajuns Ministrul Administraţiei şi Internelor sărind dintr-un partid în altul, umflă muşchii:

Guvernul nu deszăpezeşte, guvernul intervine în situaţii de urgenţă, prin ministerele sale. Haideţi să nu ne mai văicărim ! Nu e nevoie să vină cineva de la centru, să găsim 2 tractoare într-o comună, să le ataşăm 2 pluguri şi să intervenim”.

Băsescu se relaxează la Predeal

România TV (10 februarie 2012):

 „În timp ce zeci de mii de oameni au numai necazuri din cauza zăpezii, alţii se bucură de ea. Preşedintele Traian Băsescu s-a relaxat în acest week-end la Predeal. (…)
Şeful statului a ajuns pe Valea Prahovei vineri seara, în jurul orei 18. Lui i-a fost pregătită vila de protocol de la Predeal, dar şi snowmobilele, în cazul în care familia prezidenţială va dori să facă o plimbare prin zăpadă”.



Altă dată, alt Preşedinte al României:






Băsescu : România n-are dotarea necesară 

Este evident că România nu are dotarea necesară, pe ansamblu, pentru a face faţă la exigenţele populaţiei în astfel de condiţii meteo”.

România nu mai are, stimabile, nici flotă, România nu mai are multe. Ăsta-i meritul tău şi al guvernanţilor de după Marea Păcăleală. Nu peste mult timp, România nu va mai fi a românilor.

Cândva, România avea dotarea necesară :





Soluţia lui Băsescu: alte cheltuieli din banul public

Cred că ce am văzut în această iarnă ne arată că în acest domeniu ori trebuie făcute contracte la nivelul statului, a (sic) Administraţiei Naţionale a Drumurilor şi a (sic) Consiliilor Judeţene, ori trebuie găsite alte formule comerciale de cooperare cu firmele care dispun de utilajele necesare”.

După ce a fost implicat în procesul malefic de distrugere a bazei tehnice materiale a României, marele iluzionist care a făcut să dispară flota ne propune să mai punem o ţeavă prin care prietenii lui din afara şi din interiorul ţării să poată suge din banii cetăţenilor români.

Ion Iliescu ne avertizează  că există pericolul de inundaţii



Ion Iliescu, specialistul în hidrologie, ne avertizează că există pericolul de inundaţii, favorizat de defrişările masive.

Această cantitate mare de zăpadă, care a cuprins întreaga Europă, creează probleme mari. Dar s-ar putea să fie mult mai grave problemele de final: cum anume se va produce topirea acestor cantităţi de zăpadă, care mai poate să se întâmple şi printr-o suprapunere cu ploile de primăvară. Deci este posibil ca în martie-aprilie să existe o topire bruscă, suprapusă cu ploile de primăvară şi atunci inundaţiile create să creeze probleme mult mai grave decât aceste probleme ale înzăpezirii. Pentru noi, zona cea mai periculoasă este zona bazinului hidrografic al Siretului, mai ales că-n ultimii 20 de ani s-au defrişat masiv pădurile de pe versanţii munţilor”.

Păi, unde erai neică Trahanache, atunci când se tăiau pădurile ?

Radu Golban: mă deranjează duşmănia pseudo-elitei româneşti faţă de majoritatea înfometată şi însărăcită a populaţiei

„Este limbajul acestei pseudo-elite româneşti care tratează România în manieră colonială. Nu este nevoie de studii la Oxford să faci o asemenea declaraţie sfidătoare la adresa majorităţii populaţiei [aluzie la declaraţia lui MîRîU despre concetăţenii care stau, leneşi, la căldură].

România, la Bucureşti, nu este România reprezentativă. România mall-urilor, România cartierului Primăverii şi România bunăstării pe care o vedem în capitală nu este reprezentativă pentru sărăcia din ţară şi pentru sărăcia din teritoriu. Această imagine de Apocalipsă în teritoriu este o Românie reprezentativă.

Este o rușine maximă forma de sfidare a acestor amărâți. Este inacceptabil ca o țară în Europa, în 2012, să ajungă într-un asemenea dezastru administrativ, cu asemenea victime umane.

Mă deranjează, în mod special, sfidarea sistematică și o atitudine dușmănoasă a elitelor. Parcă ar fi acea boierime care lăsa țăranii să culeagă struguri cu botnițe, ca să nu mănânce boabele. Exact aceeași dușmănie a unei elite față de o majoritate înfometată și însărăcită o trăiesc și o revăd în aceste declarații."



Video

4 comentarii:

  1. D-le Valerius,

    Aveți mare dreptate în tot ceea ce semnalați. Oricum, președinții post-decembriști nu-i ajung nici până la gleznă lui Ceaușescu.

    Nu știu cine este Raul Golban, dar o spune bine.

    RăspundețiȘtergere
  2. Radu Golban este dr.în economie, locuieşte în Elveţia şi a descoperit în documente că Germania ar avea o datorie neachitată faţă de România de vreo 19 mld.euro. Iniţiativa lui s-a izbit de o rezistenţă, mai ales din partea Băncii (Anti)Naţionale a României. El a ajuns la concluzia că "S-au făcut presiuni ca România să renunţe la cei 19 mld. de euro".
    Vedeţi aici:
    http://www.realitatea.net/radu-golban-s-au-facut-presiuni-internationale-ca-romania-sa-renunte-la-cele-19-miliarde-de-euro_895778.html

    Acum strânge semnături pentru iniţierea unui proiect de lege, căci Adrian Vasilescu a spus că nu-i problema BNR şi că BNR nu acţionează decât dacă are temei legal.

    RăspundețiȘtergere
  3. Da, mi-am adus aminte de acesta, ați mai făcut referire la el. Un român adevărat.

    RăspundețiȘtergere
  4. Chiar daca nu era anotimpul rece, acesti oameni tot nu aveau ce manca, plusul de zapada din viata lor nu a facut altceva decat sa le amarasca viata si mai rau... Iar pe aceasta cale, oamenii au profitat de vremea potrivnica pentru a mai aminti tuturor ca nu au ce manca...

    RăspundețiȘtergere