joi, 2 februarie 2012

Comentariu la articolul "Interviu cu un angajat de la „eMAG” ", din CriticAtac

Articolul este aici .


Av.Dragos Florescu spune:
 2 februarie 2012 la 13:00

Buna ziua
In urma constatarii caracterului defaimator al acestui interviu cu un angajat “anonim” al societatii pe care o reprezentam, ne rezervam dreptul de a actiona in instanta pe detinatorii site – ului http://www.criticatac.ro si, in regim personal, a d-lui Vladimir Bortun.


Cu respect
avocat Dragos Florescu


Valerius spune:
 2 februarie 2012 la 18:05

Daţi-l în judecată şi pe Dumnezeu, pentru că tolerează atâta lăcomie în lumea celor pe care, pentru un “mulţumesc”, – nu-i aşa ? – vreţi să-i apăraţi.

Stimate domn, apărător al hoţilor de plusvaloare, dumneavoastră aveţi vreodată remuşcări, probleme de conştiinţă, sau banii-onorariu n-au miros ?

Nu cumva le-a intrat prea adânc “morcovul” pătronilor ălora, nu cumva se tem că prind curaj mai mulţi angajaţi şi plesneşte, în public, buboiul capitalist din firma aia ?

Onorabile domn, dacă acceptaţi că Lumea are Dumnezeu, v-aţi întrebat vreodată “Cine mă va apăra la Judecata Supremă ?” Ce dovezi ar avea apărătorul dv. ? Că i-aţi apărat pe Marii Hoţi, care au conturi grase, pline cu valoarea creată de angajaţii oropsiţi ?

Având în vedere comportamentul dv., înclin să cred că raţionaţi precum cunoscutul personaj dostoievskian: “Dacă Dumnezeu nu există, atunci totul e permis”. Oameni ca Dinu Patriciu, Ţiriac, precum şi avocaţii lor nu dau raiul de aici pe Raiul de dincolo.

Până (să ajungem) la Dumnezeu, ne mănâncă patronii dezumanizaţi. Îmi amintesc sfiala lor, la începutul anilor ’90, când povesteau cum au început ei afacerile cu o sutică de lei ! Acum se laudă că – ei ! – dau de mâncare la sute, mii de angajaţi !!

Din fericire, mai există oameni care cunosc “misterul” înavuţirii lor. Sclavii aceia le umflă conturile, prin munca lor. Fără munca angajaţilor, capitalul patronilor (el însuşi produs prin muncă) nu “ouă” nici măcar o mărgică, precum găina babei. Dacă factorul de producţie capital ar putea produce plusvaloare, atunci patronii n-ar mai avea nevoie de munca angajaţilor.

Clienţii ăia ai dv., cu conturi grase, nu respectă nici măcar regulile capitalismului cu faţă cât-de-cât umană, cu atât mai puţin o etică de tip kantian (orice om trebuie considerat un scop în sine, nu doar un mijloc).

3 comentarii:

  1. Este îngrozitor ce se petrece la E-mag. Zici că e din filmele de groază. Pare că România se întoarce la începuturile capitalismului.

    RăspundețiȘtergere
  2. Îmi e greu să cred că e "făcătură" acel interviu. Ştiu cât de câinoşi sunt unii patroni, din informaţii de la oameni apropiaţi mie. Acum, în perioadă de criză economică, aceşti patroni au devenit şi mai răi, din motive lesne de înţeles. Le spurcă până şi morţii, angajaţilor, care tac şi strâng din dinţi.

    E prea multă nedreptate în lume !

    RăspundețiȘtergere