duminică, 12 februarie 2012

Despre Mihai Răzvan Ungureanu şi alţi nefârtaţi



Tristus :  
Tânărul lup imaculat:



Ion Nanu:
Voi reproduce textul din imaginea fragmentului de ziar.

     Cuvîntul tovarăşului Mihai Ungureanu
     delegat al Organizaţiei judeţene Iaşi a U.T.C.

     Hotărîrile de însemnătate istorică adoptate de Congresul al XIII-lea al Partidului Comunist Român, înflăcăratele îndemnuri adresate tinerei generaţii de către tovarăşul Nicolae Ceauşescu în deschiderea lucrărilor Forumului nostru, pun şi în faţa noastră, a elevilor utecişti, sarcini deosebite. Sîntem conştienţi că pentru a realiza o economie modernă, intensivă sînt necesare cadre a căror pregătire să se reflecte în capacitatea de a răspunde noilor exigenţe ale muncii, ale activităţii sociale în general, care trebuie să dovedească înaltă competenţă profesională, gîndire creatoare, deschisă spre nou, spirit de iniţiativă, responsabilitate, ordine şi disciplină. De aceea, programele noastre de activităţi, ancorate mai ferm în realitatea concretă a problemelor cu care se confruntă fiecare colectiv de elevi, corelate mai strîns cu acţiunile desfăşurate pe linia şcolii, au fost orientate astfel încît să conducă la răspunderea elevilor pentru învăţătură, pentru pregătirea permanentă, perseverentă şi sistematică, printr-un efort propriu, susţinut şi constant.
     Pe deplin conştienţi de sarcinile ce ne revin din Hotărîrile Congresului al XIII-lea al Partidului Comunist Român, din indicaţiile şi orientările secretarului general al partidului, tovarăşul Nicolae Ceauşescu, din documentele supuse aprobării Forumului tineretului, noi, elevii din judeţul Iaşi, ne angajăm că vom depune toate eforturile pentru a ne forma ca specialişti cu o înaltă pregătire politică şi profesională, cu conştiinţă înaintată, hotărîţi să muncească fără preget, cu entuziasm şi pasiune tinerească, revoluţionară, cu responsabilitate pentru continuarea neabătută a drumului ascendent pe care România s-a înscris în perioada de o efervescenţă fără precedent inaugurată de Congresul al IX-lea al Partidului Comunist Român.

Lexia :
  "... noi, elevii din judeţul Iaşi, ne angajăm că vom depune toate eforturile pentru a ne forma ca specialişti cu o înaltă pregătire politică şi profesională, cu conştiinţă înaintată, hotărîţi să muncească fără preget, cu entuziasm şi pasiune tinerească, revoluţionară, cu responsabilitate..."

     Şi, ce, nu s-a ţinut de cuvînt? Uitaţi-vă unde a ajuns! Dacă educaţia primară s-ar fi produs după Revoluţie, am sentimentul că pregătirea sa politică şi profesională nu ar fi atins cotele incredibile de astăzi... În socialism, valorile reale ieşeau ca uleiul la suprafaţă, chiar dacă proveneau din familii sărace, fiindcă aveau acces la învăţătură.
     Fără nicio urmă de ironie, Mihai Răzvan Ungureanu este un tînăr cu resurse, pregătire şi motivaţie. Nu am simpatii politice, fiindcă mi-am pierdut încrederea în patriotismul vreunei figuri publice cu pretenţii la reprezentarea naţiunii române. Dincolo de context, trebuie să recunoaştem că Răzvan Ungureanu este un om pregătit, motivat şi conştient, potrivit pentru lumea politică.
(…)
P.S. Mi-a plăcut discursul lui Victor Ponta în Parlament, azi, cu ocazia validării noului Guvern. Păcat că nu se află în aceeaşi barcă politică cu Mihai Răzvan Ungureanu, fiindcă ar face o echipă frumoasă. Au multe puncte în comun: inteligenţă, pregătire, motivaţie, carismă şi poate multe altele.. 

Ion Nanu :
Am ascultat discursul lui Victor Ponta. A vorbit mult şi bine. M-a surprins şi nu prea. Știam, de zilele trecute - tot din spusele lui -, că este prieten cu Răzvan Ungureanu. E posibil ca opoziţia să revină în Parlament, dacă guvernul se va ţine de cuvînt.
     Răspunsul lui M.R. Ungureanu nu m-a satisfăcut. O fi vorbind el bine englezeşte, dar azi, în Parlament, a vorbit prost româneşte. N-am înţeles prea bine ce a spus.
     Dacă Ponta vorbeşte româneşte cursiv, cu o frază uşor de înţeles, Ungureanu vorbeşte sacadat, în fraze scurte, parcă ascunde ceva, intenţionat sau nu. Emil Boc vorbea tot sacadat dar rostea cuvintele cu claritate. În plus, fostul premier ne lua şi şcolăreşte, ca să înţelegem mai bine: "asta înseamnă că...".
     Să vedem, însă, cum va răspunde la comenzile lui Băsescu, mai ales că ştia în ce se bagă. M-am mirat că a lăsat funcţia pe care-o avea pentru o funcţie efemeră de prim-ministru. El vorbeşte de o guvernare îndelungată! Ce-o fi înţelegînd prin asta? S-o fi gîndind că va fi prim-ministru şi după decembrie a.c.?

Tristus :
A dat amnezia in unii??? Acest mititel poliglot MRU (care ar fi fost un secretar PCR reusit, care ar fi dat aprobari pt. butelie), cand era ministru de externe, a zis: "Romanii nu sunt obligati  sa traiasca in RO, sunt liberi sa plece.". Sa plece el!
Bine a zis un ziarist - Domle acest MRU vine de la SIE; va dati seama ca el stie cati bani furati are fiecare politician roman in bancile din Zuerich si Londra? Si, va spune?

Valerius :
N-am încredere în oameni precum Mihai Răzvan Ungureanu, Cristian Diaconescu, Mihai Tănăsescu, Mircea Geoană (pe care l-am votat fără plăcere, considerându-l un rău mai mic decât Băsescu). Am şi un fel de fler, dar am şi argumente.

Marele Licurici nu mizează totul pe un singur cal. Băsescu, slugoiul încă în exerciţiu, e cam ca o lămâie din care a fost stoarsă aproape toată zeama. Cei menţionaţi mai sus sunt, toţi, plimbaţi pe la Washington. Sunt alţi slugoi. Dar interesele Jupânilor Lumii nu pot fi realizate doar prin slujul unor indivizi, trebuie controlat şi un partid mare. Până acum a fost controlat (şi este încă) PDL-ul, prin Băsescu şi robotul lui, Boc. Dar Băsescu şi PDL-ul sunt puternic uzaţi. Mă întrebam, cine va fi următorul lider de partid care va executa ordinele Marelui Licurici ? În opinia mea, acesta este mai probabil Ponta, care s-a plimbat mai mult pe la Washington. Argumente: el a declarat recent că dacă va ajunge la Putere, nu-i va destitui pe liderii serviciilor secrete şi nici pe Isărescu; el are o atitudine mai degrabă de colaborare cu spionul devenit prim-ministru, decât de opozant. I-aţi văzut azi, în parlament, ce priviri de dragoste îşi aruncau ? Discursul lui de azi, din parlament, miroase a trădare faţă de PNL. Crin Antonescu îmi pare mai romantic. Îmi fac iluzii că el, spre deosebire de Ponta (care în nesinceritatea lui mimează a fi de stânga, a fi social-democrat), exprimă un minim interes al acelor capitalişti autohtoni care se simt nedreptăţiţi de concurenţa neloială din partea marelui capital internaţional, capitalişti care mai păstrează, sper, un pic din acel "prin noi înşine".

Mihai Ungureanu, pe lângă faptul că moralmente e de joasă speţă (în ciuda declaraţiilor lui post-decembriste, a fost un voluntar utecist de frunte, dar când a fost desemnat prim-ministru a spus că întotdeauna a avut convingeri "de dreapta"), a fost acuzat de fostul purtător de cuvânt al SRI, lt. colonelul Ulieru, că este agent (spion) al unor forţe străine.

Se înţelege că pipiţele care-l înconjoară cu microfoanele în mâini pe MRU şi au pe feţe sentimente aproape erotice, precum şi analişti ca Iosif Boda îl prezintă ca pe un geniu. Individul contribuie, cu mimica lui studiată în oglindă şi cu replicile lui de spion şi de diplomat, la crearea acestei impresii: "Mamă, ce deştept e tipul, dar nu trebuie să spună tot ce ştie !". Cine-l urmăreşte cu ochi critic constată că spune şi prostii, deloc flori de spirit ale unui geniu: când a fost întrebat dacă angajarea lui în vâltoarea politicii vizibile nu e incompatibilă cu funcţia lui de şef al SIE, a răspuns că nu, aşa cum nici Boc n-a fost în incompatibilitate, pe când era şi primar. Prin acest răspuns, MRU a dovedit că nu discerne deosebirile dintre calitatea de primar şi aceea de şef al SIE, a dovedit că nu cunoaşte legea care-i interzice să se avânte în arena politică. Mie nu mi se pare că ăsta este geniul care va salva România, este doar un oportunist, ieri spunea în faţa colegilor săi că 'nu se mai spală pe mâna dreaptă', după ce a dat mâna cu tovarăşul Nicolae Ceauşescu, iar azi spune că a avut întotdeauna concepţii de dreapta şi, în plus, poartă asupra lui acuzaţia de a fi spion al unor forţe externe.

Mircea Geoană-Prostănacul s-a făcut de cacao, dar s-a umflat în pene că este susţinut de SUA. A se vedea şi mărturia lui Eugen Mihăescu (din cartea lui 'Între linii') potrivit căreia E. Constantinescu i-ar fi spus că-l menţine ministru de externe pe MG pentru că 'îl vor americanii'.

Nu vă grăbiţi să mă condamnaţi: sunt conştient că cele scrise de mine aici nu constituie demonstraţii matematice, ci doar ipoteze.

Eu nu sunt optimist. Cred că indivizii pomeniţi de mine mai sus ne vor aduce mari suferinţe şi deziluzii. Cu excepţia lui Corneliu Vadim Tudor (având, din nefericire, propriile lui slăbiciuni), nu ştiu un alt om politic din ziua de azi care ar îndrăzni să apere interesul naţional, precum Orban al ungurilor. Suntem, de vreo 20 de ani, într-un malaxor şi acesta ne distruge identitatea, nu doar ca indivizi, ci şi ca popoare. Grecia este, pe acest drum al pierzaniei, un pic în faţa noastră. 

Ion Nanu :

Nici eu nu am încredere în MRU. Dacă azi aveam un dram de speranţă, că vom avea un guvern cît de cît pe picoarele lui, în seara aceasta s-a năruit şi această speranţă.
     Cînd Traian Băsescu a anunţat, cu emfază, că el, cu ştiinţa lui Boc, a pregătit demult această mutare, m-am lămurit. Ce democraţie! Totul se coace la Cotroceni şi se serveşte românilor. Dacă totul s-a hotărît de Băsescu, de ce mai are pretenţia să nu i se spună dictator? Eu cred că o spune doar de fandoseală, realitatea este că îi place să i se recunoască calitatea de cîrmaci. Altfel, n-ar fi afirmat cu atîta satisfacţie şi subînţeles că el a gîndit această mutare de multă vreme. Iar dacă lucrurile au stat aşa, este evident că şi MRU ştia. Asta dovedeşte că, într-adevăr, MRU este un parvenit. Probabil, dacă regimul nu s-ar fi schimbat în 1989, MRU ar fi fost azi în C.C. al P.C.R.
     În fine, am pierdut şi ultima speranţă că acest guvern nu va fi controlat în totalitate de Băsescu. Deja, cîrmaciul a dat indicaţiile preţioase, a ordonat ce trebuie să facă guvernul, cum trebuie să pună în practică ideile sale geniale, exact cum făcea Ceauşescu.
     Iată de ce nu va putea avea loc dialogul dintre guvern şi opoziţie, din cauza lui Băsescu. În acest sens, are dreptate Crin Antonescu, că nu se poate dialoga cu PDL atîta vreme cît este sub controlul total al lui Băsescu. De altfel, Traian Băsescu a spus-o fără ocolişuri în seara aceasta, nici măcar formal nu ascunde faptul că PDL este echipa lui cu care îşi pune în practică ideile geniale, unele antinaţionale. Păcat de oamenii din acest partid, că se comportă ca nişte slugi. Lor nu le-a ajuns tratatamentul din regimul dinainte de 1989? Sau, poate, unii oameni nu pot trăi decît încovoiaţi?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu