sâmbătă, 1 septembrie 2012

Protestatarii au cerut "Demisia!", Băsescu a răspuns "După nuntă!"

Video

După cum ştie tot românul, Traian Băsescu a participat sâmbătă, 1 septembrie 2012, la nunta fiicei sale, Elena Băsescu. La Primăria Sectorului 2, unde s-a oficiat căsătoria civilă a Elenei Băsescu cu Bogdan Ionescu, protestatarii nemulţumiţi de revenirea lui Traian Băsescu în funcţia de Preşedinte al României au scandat „Demisia ! Demisia !”. Răspunsul lui Băsescu a fost „După nuntă ! După nuntă !”.
În presă, în internet, au început comentariile privind înţelesul spusei lui Băsescu.
Cotidianul : „Să însemne asta că după nuntă va face declarații sau după nuntă îşi va da demisia?”
intactmedia.ro : „EXCLUSIV: Traian Băsescu îşi dă demisia după nuntă !”
adiparvu.blogspot.ro : „Ştiind bine cam ce-l duce capul pe marinar, sunt tentat să interpretez aceste simple cuvinte în sensul "termin cu nunta şi mă ocup eu şi de voi!!".
ionutiancu.ro : „Ce înseamnă acest ’după nuntă’? În niciun caz ceea ce ne dorim cu toţii şi anume demisia lui. Nu. După nuntă începe ultima bătălie a lui Băsescu cu poporul român, cu cei pe care îi consideră duşmani, cu oricine. Nu va mai conta nimic. Nici măcar viitorul ţării. E greu de spus care vor fi urmările acestui Jihad. Dar nimic bun nu se arată….”
dantanasescu.ro  : „după ce lumea a scandat “Demisia!” Traian Băsescu a răspuns: “După nuntă, după nuntă!” Oare i-a dat Dumnezeu gândul cel bun?!”
criterii.ro : „Este posibil ca Traian Băsescu doar să-i fi rugat pe acei oameni să protesteze după nuntă, însă nu este exclus ca președintele să folosească aceste proteste drept pretext pentru demisie.”
Cu voia dv., îmi dau şi eu cu presupusul.
Cine crede că Traian Băsescu poate demisiona, pur şi simplu, ca o reacţie morală la faptul că 7,4 milioane de cetăţeni au votat pentru demiterea lui nu ştie nimic despre Traian Băsescu. Omul care, după ce a aflat că 7,4 milioane de oameni au spus că nu-l mai vor Preşedinte, a declarat că „Sunt mai puternic ca niciodată !” este atât de însetat de putere, de privilegiile din timpul mandatului şi de după mandatul de Preşedinte, încât nu va demisiona în mod necondiţionat. El ştie că are sprijinul oligarhiei financiare internaţionale şi al complexului militar-industrial  euro-atlantic.
Probabil că Traian Băsescu a avut, uneori, şi secunde de insatisfacţie, de lehamite, în calitatea de Preşedinte nelegitim, contestat de milioane de oameni, şi a dorit liniştea din afara sferei în care este contestat, huiduit. Dar el nu-şi mai aparţine pe deplin, este un subsistem, o rotiţă, într-un mecanism uriaş, infernal, căruia nu i se mai poate împotrivi, sustrage. Setea de putere i-a fost fatală. Sistemul Globalist l-a sprijinit în satisfacerea setei de putere, dar l-a prins în tentaculele lui şi nu-l va elibera până când  va stoarce din el toată substanţa utilă Sistemului. Traian Băsescu este prins în conexiunile angajamentelor asumate în raport cu Sistemul în schimbul puterii care i-a fost acordată de către Sistem. O anumită libertate Traian Băsescu va putea dobândi abia când Sistemul îl va înlocui cu altă rotiţă, de exemplu cu un Mihai Răzvan Ungureanu. Expresii precum „Cel mai puternic om din România”, „Cel mai puternic om din lume” n-au nicio justificare în raport cu Sistemul. La acel nivel de dependenţă, "eliberarea" din tentaculele Sistemului nu se poate obţine decât precum John Fitzgerald Kennedy sau prin sinucidere.
Este posibil ca Traian Băsescu să propună societăţii româneşti un alt fel de demisie, o demisie condiţionată, care ar putea fi inacceptabilă prin condiţiile puse.

Un comentariu:

  1. Cum nunta nu ține 3 zile și 3 nopți, să așteptăm mișcarea marinarului. Fiind deja după nuntă, n-are rost să mai fac presupuneri.

    RăspundețiȘtergere