marți, 24 ianuarie 2012

Locotenentul Alexandru Gheorghe - un tânăr curajos şi patriot


Sunt profund impresionat ! 

Am sentimentul că azi am văzut şi am auzit un erou. În Piaţa Universităţii a apărut un locotenent al Armatei Române, Alexandru Gheorghe, de la Flotila 71 Aeriană din Câmpia Turzii. S-a adresat protestanţilor din Piaţa Universităţii, apoi a fost în emisiunea lui Mihai Gâdea, de la Antena 3. Este un tânăr de 27 de ani care n-a mai putut răbda nedreptăţile la care este supus acest popor, asumându-şi mari riscuri. A vorbit coerent, făcând dovada unui coeficient ridicat al inteligenţei, dar am simţit şi emoţiile pe care se străduia să le ascundă.

În timpul discuţiei a intervenit contra-amiralul Tiberiu Frăţilă, şeful Direcţiei Informare şi Relaţii Publice a MApN, care a spus că locotenentul Alexandru Gheorghe a încălcat prevederi ale unor regulamente militare.

Să nu îndrăzniţi, moluşte, să-i faceţi vreun rău acelui copil, care s-a ridicat să rostească durerea acestui popor exploatat şi umilit ! Dacă există o balanţă a dreptăţii în Lumea asta, sper că veţi răspunde în faţa poporului pentru toate nedreptăţile pe care i le veţi face acelui copil !

Vedeţi nişte înregistrări cu locotenentul Alexandru Gheorghe:

- în Piaţa Universităţii:



- la Antena 3:               linkul 4

4 comentarii:

  1. Domnule Valerius,

    Am ascultat cam tot ce a spus tânărul ofițer Alexandru Gheorghe. Îi aprob atitudinea, pe de-o parte, tânărul locotenent pare să fie și curajos și sincer, un lucru de admirat, pe de altă parte, atitudinea lui denotă o anumită pripeală, o anumită superficialitate.

    El spune la un moment dat: ”Pe buletinele de vot ar trebui să fie Armata și Monarhia constituțională”. Sincer, eu aș favoriza o conducere militară – deși conducerea militară este de cele mai multe ori asociată cu dictatura, poate asta ar însemna mai multă cinste, cât despre monarhia constituțională, am discutat mai-nainte de ea, nu am mare încredere în această soluție la noi. Gestul locotenentului este, până la urmă, unul singular, a obţinut ceva atenţie mediatică, dar cam atât. Sper ca să-l ajute Dumnezeu şi să scape cu bine din încercarea dificilă care îl aşteaptă!

    Pe Antena 3 se duce acum o campanie mediatică pro-monarhistă. Tocmai ascultam cum un personaj dubios, Ilieşiu, parcă se numeşte, spunea că pe vremea regelui România ajunsese la nivelul Belgiei. De unde atâta? Ce au făcut comuniştii pentru poporul român – case, slujbe - nu a mai făcut nimeni.

    RăspundețiȘtergere
  2. Am înțeles, de pe România TV, că locotenentul Alexandru Ghorghe a dat publicității un comunicat. El vrea să se instituie starea de urgență, să se desființeze Parlamentul, Armata să ia conducerea, iar Regele să fie adus pe tron. Acest comunicat a dus la emiterea unor opinii care pun sub semnul întrebării starea de sănătate mentală a locotenentului.

    RăspundețiȘtergere
  3. Domnule Bogdan,

    Când am scris mesajul despre locotenentul Alexandru Gheorghe ştiam despre adversitatea lui faţă de "clasa politică", despre opţiunea lui pentru monarhia constituţională şi pentru instaurarea acesteia prin intermediul armatei. Într-unul din filmuleţele spre care am pus linkuri el îşi exprimă, printre protestanţii din Piaţa Universităţii, opţiunea sa pentru monarhie.

    Prefer oamenii care nu ascund opţiunile lor, precum trişorul asul în mânecă.

    Soluţia pe care o propune el, monarhia constituţională, este discutabilă, iar modalitatea de instaurare a monarhiei, prin intervenţia armatei, poate fi consecinţa unei imaturităţi a gândirii sale politice, nu neapărat semnul unei alienări mintale.

    Cel puţin de două ori locotenentul a vorbit de posibile încercări de discreditare a lui. Constat că deja se acţionează, din partea conducerii armatei, prin acel purtător de cuvânt, acreditarea ideii că locotenentul Alexandru Gheorghe are probleme cu discernământul.

    Pe scurt, opiniile mele sunt următoarele:
    - locotenentul Alexandru Gheorghe a dat dovadă de curaj şi de iubire îngrijorată faţă de patrie;
    - manifestarea lui contra Puterii politice actuale, înstrăinată de marea majoritate a societăţii, este conformă cu îndemnul exprimat de Simion Bărnuţiu, "Ţineţi cu poporul, ca să nu rătăciţi !";
    - dar niciodată nu trebuie să renunţăm la prudenţă, niciodată nu trebuie să acordăm "cec în alb" cuiva, oricât de bine intenţionat ni se arată.

    RăspundețiȘtergere
  4. D-le Valerius,

    Intenția mea a fost să vă informez, văd că deja știați ceea ce am vrut să vă spun.
    Mie mi se pare cam lunatic locotenentul, sincer, și părerea asta nu o am de acum, ci de dinainte să aflu de comunicatul lui. Ceva nu se potrivea cu el. Ar fi bine să mă-nșel.

    În principiu, după cum am spus, nu aș fi împotriva conducerii Armatei, dar, nu se poate și asta și rege, Istoria arată că a existat fie dictatură militară, fie regală, iar față de ultima sunt categoric împotrivă. În contextul istoric actual, în care noi suntem membri în UE și în NATO, prima variantă, cu militarii, este aproape imposibil de realizat, iar a doua, cu dictatura regală, este de-a dreptul imposibilă, azi, în Europa, nu mai există regi dictatori.

    Oricum, indiferent dacă locotenentul Alexandru Gheorghe este sau nu sănătos la cap, eu îi doresc să scape din ghearele Armatei. Preferabil ar fi să fie sănătos la cap – deși am unele îndoieli în privința asta , comunicatul acela să fie cauzat doar de confuzie, iar el să scape cu bine din încercarea prin care trece.

    Eu am spus sincer ceea ce cred despre cazul locotenentului, sper ca să mă-nșel în presupunerea mea negativă referitoare la acesta.

    RăspundețiȘtergere