duminică, 29 ianuarie 2012

Radu Golban – un economist competent şi un om curajos


          Am aflat de Radu Golban dintr-o emisiune a lui Mihai Gâdea. Radu Golban se străduia să demonstreze, cu documente, că Germania are o datorie nestinsă către România de vreo 19 miliarde de euro, în timp ce Adrian Vasilescu, omul bine plătit de la Banca Antinaţională, transpira încercând să demonstreze că nu există o astfel de datorie.

          Mi-am zis: iată-i pe Fârtatul şi Nefârtatul !

          De atunci sunt interesat de ceea ce spune Radu Golban. Omul emană competenţă în domeniul lui de specialitate şi face enunţuri pe care „analiştii” de la noi nu îndrăznesc nici să le şoptească. Ultima dată l-am văzut în emisiunea „Est-Vest-Rest” a postului de televiziune GiGaTv. La un moment dat a spus că Orban, primul ministru al Ungariei, este singurul conducător din această parte a Europei care a luat decizii curajoase faţă de marele capital străin, cu scopul de a face parte poporului maghiar din profiturile uriaşe ale acelui capitatul. Dacă aţi fi văzut faţa moderatoarei, Cristina Liberis, şi a celuilalt invitat ! Parcă ar fi fost doi oameni care ascultă, în plină stradă, criticile răcnite ale cuiva la adresa lui Ceauşescu, atunci când Ceauşescu era cu mâna pe maneta Puterii  ! Era o vorbă pe vremea aceea, care exprima starea de frică: „Doi ani (de puşcărie) pentru cine spune, un an pentru cine ascultă” (reproduc aproximativ).

          Care analişti, jurnalişti, politruci din ăştia post-decembrişti ar putea întreba, precum Radu Golban: „Ce a primit Romania de la UE, în schimb, în afara de lozinci şi monitorizare?” Poate Mugur Isărescu ? Theodor Stolojan ? Mihai Tănăsescu ? N-au cum, căci ăştia sunt foşti sau actuali slujbaşi ai Jupânilor. Sper că nu greşesc : probabil că Mihai Tănăsescu este, prin alte părţi, ceea ce este Jeffrey Franks pe la noi.

Video:

Radu Golban ş.a. - Problema unei datorii neachitate a Germaniei către România(1).mp4

Radu Golban ş.a. - Problema unei datorii neachitate a Germaniei către România(2).mp4

3 comentarii:

  1. Interesant, o să-l urmăresc pe Radu Golban. Știți cumva de ce susține dl Golban că are Germania să ne dea atâția bani?

    RăspundețiȘtergere
  2. Domnule Bogdan,
    Am pus în articol nişte linkuri către nişte înregistrări video.
    În discuţia lui Radu Golban cu Adrian Vasilescu şi cu alţii apare şi chestiunea "aurului murdar" (=aur preluat de nazişti de la evrei). Este posibil ca Radu Golban să reprezinte nişte interese ale bancherilor din Elveţia. După cum spuneam, nu trebuie să avem încredere oarbă în nimeni.

    RăspundețiȘtergere