vineri, 6 noiembrie 2015

Juventolatria și gerontofobia ca instrumente ale manipulării

Notă: mesaj preluat din spațiul Facebook

”bosorogii aia scoliti in comunism care tineau lectii cand aveam si noi vreo douazeci de ani.”

”Boșorogul” ăla de Constantin Gheorghe este un om deosebit de inteligent și de instruit, de cult. Cu siguranță mintea lui nu ar fi fătat enunțul incoerent pe care l-am citat mai sus: ”bosorogii” au fost ”scoliti in comunism”; dar generația acestui june procuror avea ”vreo douazeci de ani” și primea lecții de la ”bosorogi”! Deci unde au fost școliți tinerii ăștia năvalnici, ale căror afecte le aleargă mai repede decât rațiunea? ”in comunism”!

Sărmană limbă română, cu ce te-ai făcut vinovată, încât să te maltrateze un individ  arogant, de felul ăsta?! Mai bine îi trăgea o învățătoare ”comunistă” peste mână cu rigla, ca să învețe să scrie cu diacritice.

Juventolatria și gerontofobia sunt frecvent folosite în procesele de manipulare. Este suficient să le gâdile orgoliile acestor Icari cu aripi de ceară și discernământ în stadiu incipient, este suficient să le spună că sunt ”puri”, ”deștepți”, ”curajoși” ș,cl. pentru a-i determina să pună de-o ”revoluție”, de-o ”golaniadă”, de-un protest. Așa a început Marea Păcăleală. Acum suntem un popor fără țară, umilit. Suntem cerșetori la noi acasă. Dacă portarul de la Palatul Marelui Licurici se încruntă, marionetele care ne conduc se fac preș-roșu. În aplauzele și ovațiile tineretului ”pur”, ”curajos”, ”deștept”.

Ieri, în gloata aceea de zurbagii care strigă ”Jos!”, cineva a îndrăznit să arate o pancartă cu ”Iohannis - demisia!” sau ceva asemănător. Tineretul ”revoluționar”, educat în Școala post-decembristă anticomunistă, l-a îmbrâncit. A dracului democrație a tineretului deștept și pur! Cu ce dracu sunt mai buni intoleranții ăștia decât cei care au făcut abuzuri în vechiul regim? Doar pentru că sunt ”anti-comuniști”? Sunt ăștia îndreptățiți să ne arunce pe noi, ”bosorogii”, în prăpastie?

Sărmanilor, citiți, măcar, povestioara ”Funia de nisip”. Lumea nu începe cu voi. Este loc în lume și pentru Icar, și pentru Dedal. Maturizați-vă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu