duminică, 7 iunie 2015

Prieteni, suntem, deja, în dictatură! (opiniile unui prost)


Unul dintre puținele drepturi reale care ne-au rămas este dreptul de a critica, de a ne răsti (”de a huidui”, cum spunea Liiceanu). Există demersuri prin care se urmărește să ni se pună și căluș (cum este acel proiect de lege numit ”Legea Big Brother”). Deocamdată mai putem să ne exprimăm liber. Putem chiar să ne răstim la Lună. Mă folosesc și eu, acum, de acest drept. Dacă aveți argumente, dumneavoastră, prietenii mei cititori, și dumneavoastră, urmăritorii mei, puteți considera că ceea ce scriu aici sunt tâmpenii.
Mult timp, începând de la Marea Păcăleală, politicienii înstrăinați de țară și de popor, deveniți simple marionete, se grăbeau să combată orice enunț potrivit căruia politica României este dictată din centre de putere externe: ”Nu este adevărat, FMI-ul nu ne constrânge, este opțiunea noastră!” etc. etc. Poate cu o singură excepție, așa-numitul ”Vadim-nebunul”, toți politicienii post-decembriști, în mod explicit sau doar implicit (=în mod laș-tacit) au întreținut minciuna că România se (auto)guvernează.
De vreo câțiva ani, de când poporul român a devenit un popor fără țară, așadar din etapa în care realitatea tragică a devenit (probabil)ireversibilă au început să apară oameni care exprimă această realitate. Ilie Șerbănescu o exprimă sintetic astfel: ”România este o colonie”. Până și acest instrument al Diavolului, Traian Băsescu, a început să spună astfel de adevăruri, vorbind de ”hamul FMI-ului” ori de ”guantanamizarea” României.
În opinia mea, deja România se află într-un regim dictatorial. Toate instituțiile importante ale statului sunt penetrate de indivizi care lucrează sub comandă străină și contra intereselor poporului român. Există astfel de indivizi în Parchete, în Puterea Judecătorească, în Curtea Constituțională, în serviciile secrete, în Armată și în alte instituții pe care mi-e teamă să le numesc, pentru că trăim într-o epocă în care a spune niște adevăruri înseamnă a-ți asuma mari riscuri. Dacă aș spune, de pildă, că CSAT-ul este o instituție cu puteri efective mai mari decât Parlamentul, Ei ar putea spune că sunt un pericol pentru securitatea statului lor!
Dacă ar fi să pronunț numele unor oameni despre care cred că au concentrat aproape toată puterea din acest stat, aceștia ar fi: Iohannis, Coldea, Kövesi, Isărescu. Isărescu exercită puterea economică din acest stat, prin controlul monedei. Funcția lui este atât de importantă încât, cred, el comunică prin canale speciale cu Marele Licurici. Coldea este Big Brother, fiind omul care, de asemenea, comunică direct cu Marele Licurici. Într-un fel, cu excepția (probabil) a lui Isărescu, ceilalți se află sub controlul lui, căci prin el, Marele Licurici află în secunda a doua ce spun și ce fac ceilalți doi. Kövesi are rolul de a da o iluzie juridic-democratică deciziilor Marelui Licurici.
Iohannis, în esență, este Băsescu II. Aceeași obediență, același stăpân. Deosebirea dintre ei constă în faptul că Iohannis are o ”interfață” mai prietenoasă. Stilul lui nu este grobian, ca al lui Băsescu. Politica lor este, însă, aceeași. Metaforic, diferența ar fi cam aceasta: amândoi îl calcă în picioare pe român, dar Traian Băsescu îl înjură și de mamă, în timp ce Iohannis i se adresează cu Dumneavoastră. Iohannis, acest Sfinx, devine un Președinte din-ce-în-ce mai guraliv și mai ”jucător”, iar la înfățișare se aseamănă tot mai mult cu un anumit fel de ofițer german, își arată tot mai rar dantura bogată și tot mai des cuta dintre sprâncene. După cum observa Cornel Nistorescu, Sfinxul din perioada alegerilor prezidențiale ne-a adresat două enunțuri: ”România lucrului bine făcut” și ”Punct și de la capăt”. Acum aflăm ce înțelege prin aceste sloganuri: ”punct și de la capăt” înseamnă încheierea mandatului vechii Marionete-Șefe (Traian Băsescu), dar reluarea aceleiași politici, sub altă Marionetă-Șefă. Prin ”România lucrului bine făcut” înțelege lucrul bine făcut după ordine primite de la Marele Licurici. Unii l-au votat pe Iohannis pentru Președinția României argumentând că nu vor ”ca întreaga putere să se concentreze în mâinile pesediștilor”. Mă întreb, ce reacție or fi având acei oameni acum, când constatăm că Iohannis vrea toată puterea în stat? Herr Iohannis spune că ”nu poate colabora cu acest Parlament”, spune că vrea ”guvernul lui”. Eu sunt convins că, în conștiința lui profundă, Iohannis nu vrea să colaboreze nici cu poporul român, cel mult vrea să-l conducă precum o turmă. Ăsta, da, ”lucru bine făcut”! Dați-i, fraților, poporul pe care și-l dorește, dați-i țara pe care o vrea, dați-i planeta lui de vacanță, dați-i tot ce poftește!
Când l-am văzut pe Coldea la televizor, cu ticurile lui, am fost șocat de asemănarea sa cu Anthony Perkins din ”Psycho”, al lui Alfred Hitchcoch! Am mai spus asta: cândva aș fi vrut să devin securist. Acum mi-ar fi groază să fiu subordonat al lui Coldea.
Kövesi îmi pare o simpatică doamnă de companie a Deținătorului Puterii.
Circulă un zvon prin internet că Laura și Florian ar fi cerut cetățenie americană. Zvonul îmi pare verosimil.
În ciuda deosebirilor dintre ei, toți acești oameni au ceva comun: foamea de putere și sentimentul confortului generat de conștiința faptului că în spatele lor se află Marele Licurici, sentiment comparabil doar cu sentimentul de confort al celor care știau că în spatele lor se află Marele Stalin.
Agresivitatea acestor trei personaje, în câmpul politicii din România, este semn că Marele Licurici nu este mulțumit pe deplin: mai există, în sistemul politic din România, factori care scapă controlului absolut. Parlamentul, prin numărul și diversitatea membrilor lui, este o instituție care refuză să se transforme în covor roșu pentru Marele Licurici. Așa se explică orientarea mașinăriei manipulării în sensul discreditării Parlamentului. Nu sunt puțini tembelii care, dacă Iohannis ar porunci să-i scoată în șuturi pe parlamentari și să-i tragă în țepe în piețele Bucureștiului, ar executa ordinul, inconștienți fiind de faptul că aceea ar fi ultima răsuflare a democrației muribunde. Partidele sunt, încă, prea multe și, unele dintre ele, prea puternice. Ele trebuie să fie reduse la două, eventual trei, al treilea fiind un fel de UDMR, care să fie adăugat de Marele Licurici pe platanul dorit, pentru a înclina balanța Parlamentului conform intereselor Marelui Licurici.
Ținta principală a Marelui Licurici și, implicit a marionetelor lui, este acum PSD-ul.  Profesorul Adrian-Paul Iliescu scria, în ”Argumente și fapte”, cu ceva timp în urmă, un adevăr: PSD-ul deranjează prin faptul că este un partid prea puternic, periculos prin faptul că-și poate asuma decizii de importanță națională. Interesul Marelui Licurici este ca partidele să fie sparte în cioburi, astfel încât să nu se mai poată construi un vas din care să bea acest popor. De aceea el și-a asmuțit dulăii împotriva liderilor PSD-ului, Dragnea, Ponta etc. Nu Ponta este, cu adevărat ținta, căci el a dat suficiente dovezi de obediență (ne amintim de cele 11 porunci, de abandonarea cursei prezidențiale în urma telefonului primit, înainte de numărarea tuturor voturilor etc.), ci PSD-ul. Aceasta este o perioadă grea pentru PSD. Șobolanii, oportuniștii, fripturiștii vor părăsi în grabă corabia PSD-ului. Dar în răul acesta va fi și un bine: purgația, curățirea PSD-ului de astfel de indivizi. Ponta trebuie să înțeleagă acum un lucru: aceasta este, probabil, ultima ocazie în care poate să aleagă între a fi un Boc în istoria politicii din România sau a deveni o personalitate memorabilă în această istorie. Dacă nici acum nu pricepe că, dacă te oferi ca hârtie igienică, vei fi folosit ca atare, atunci este un imbecil care-și va merita soarta. Iar PSD-ul trebuie să-și privească, rapid, în oglindă, înfățișarea, să-și caute identitatea de partid de stânga, să strângă rândurile în jurul liderilor săi și să intensifice legăturile cu electoratul majoritar de stânga. PSD-ul trebuie să-și asume rolul de care se teme Marele Licurici, rolul de a lua decizii majore, de importanță istorică, națională. Sau, dimpotrivă, va fi făcut țăndări. Dacă nu-și asumă acest rol, el merită să treacă alături de PNȚCD.
Eu sunt comunist. Dar nu mă solidarizez cu anti-pesediștii care, în prostia lor, se bucură de abuzurile manifestate contra liderilor PSD. Desigur, în calitatea lor de moluște, nu vor risca decât ca Marele Licurici și marionetele lui să calce, involuntar, peste ei. Dar dacă, vreodată, se va trezi demnitatea cetățenească, omenească în ei, s-ar putea ca ei să devină ținte ale unor abuzuri asemănătoare.

Sper că nu voi fi în situația de a vă scrie următoarele mele opinii din beci, eventual prin intermediari, ca Elena Udrea. Mărturisesc: mi-e teamă, pentru că am convingerea că suntem în dictatură. Ceea ce făcea Securitatea, pe vremuri, era simplu joc de copii! Și ea era, măcar, sub comandă internă. Dar, în ciuda faptului că mi-e teamă, nu-mi pot reprima dorința de a-mi manifesta libertatea de exprimare și ceea ce cred eu că este dragoste de țară și de popor.

Comentarii din Facebook


Mazgalici Ro 
”Ceea ce făcea Securitatea, pe vremuri, era simplu joc de copii! Și ea era, măcar, sub comandă internă. " Desigur, Romania era de capul ei si toti din zona eram comunisti ca asa vroiam noi si votam mereu sa fi comunisti.. Eu zic ca mai rau in comunism nu se poate si nu ma deranjeaza sa incerc o dicatura si cu americanii. Comparam stilul de viata din Est cu cel din Vest si vedem ce ne da. In afara de marile puteri nu exista tara independenta. Generatia dvs a fost depasita numeric de generatia tanara si cred ca va este greu sa acceptati ca tarii ii este imprimata o alta directie. Generatia dvs si-a ratat sansa se a schimba ceva in orice domeniu, este inamicul schimbarii de orice fel, 'a statului in banca ta'. Daca generatia dvs facea alegerile potrivite, generatia tanara nu am fi suferit atat. Pentru ca noi suntem generatia de sacrificu, de rau sau de bine, generatia dvs are o casa si un loc de munca sau o pensie si nu toti le-ar merita. Ati avut puterea si ati dat-o mereu cui nu trebuie. Acum suntem majori si zic sa mergeti si pe mana noastra . Cu tot respectul... P.S. Ponta o sa cada ca si predecesorul lui (MRU) prin vot, perfect democratic


Valeriu Stănescu

Pentru Mazgalici Ro

I). Fără legătură cu subiectul

1. Am cunoscut un ”Mâzgălici Împestrițatul” (sau cam așa) în saitul George Pruteanu. De la el am învățat că denumirea serialului polițist pe care eu îl declaram ca fiind preferatul meu nu este ”Colombo”, ci ”Columbo”. Având în vedere vârsta dv. probabilă, nu cred că sunteți acela.

2. Figura dv. îmi pare cunoscută. Cred că ați fost elev al liceului nostru sau al Colegiului Național ”Mihai Viteazul” (am fost profesor în ambele licee). Îmi pare că ultima dată v-am văzut la o întâlnire post-liceală.

II). În legătură cu subiectul articolului meu

1. ” Desigur, Romania era de capul ei si toti din zona eram comunisti ca asa vroiam noi si votam mereu sa fi comunisti..”

            Comunismul a fost instaurat prin forță, prin mijloace revoluționare. (În paranteză fie spus, aș prefera ”revoluția de catifea”, non-sângeroasă, în schimbarea radicală a societății, dar nu sunt convins că este posibilă, cu adevărat, căci niciodată în istorie privilegiații unui sistem nu au renunțat (fără luptă) la privilegiile lor. Termenul ”revoluție de catifea” este, în opinia mea, vag și corespunde unei realității percepute în mod confuz).
            Dar tancurile sovietice au fost întâmpinate cu flori și aplauze de către o populație mult mai numeroasă decât aceea care a întâmpinat în mod asemănător tancurile americane, recent. Asta pentru că marea majoritate a României din etapa instaurării comunismului era sărăcită, vitregită de sistemul de până atunci și gândea asemănător cu dv., dar ”privind în oglindă”: ” Eu zic ca mai rau [decât] în acest capitalism nu se poate si nu ma deranjeaza sa incerc o dicatura si cu ruşii”.
Eu am devenit (și am rămas) comunist din convingere, nu pentru a obține avantaje,  materiale sau de altă natură (unii, oportuniști, au declarat, după ”revoluția” din 1989, că au devenit membri ai PCR pentru a putea obține butelie de aragaz!). În vremea aceea, când mi-ar fi plăcut să predau disciplinele marxiste la liceu, nu aveam loc de oameni precum Nicolae Stan (posesorul unui frate în Securitate). Dar am fost profesor suplinitor și doar limba chineză nu am predat. După Marea Păcăleală, eu am rămas comunist, asumându-mi riscul de a fi înjurat de orice anticomunist cvasi-analfabet, iar Nicolae Stan a devenit, rapid, susținător al restaurației capitalismului. Pe lângă efortul de a face instrucție și educație elevilor mei, mi-am stricat haine și pantofi cățărându-mă prin duzi, ca să adun frunză pentru viermii de mătase ai școlii în care lucram (vacanță fiind, elevii fugeau ca iepurii când ajungeam la poarta lor, pentru a-i chema să strângem frunze de dud). Am depănușat munți de știuleți de porumb, pentru a avea dreptul moral să le cer elevilor să depănușeze. Toate astea le-am făcut nu cu plăcere, dar cu sentimentul că îmi îndeplinesc o datorie față de societate, față de Țară. Alții au contribuit cu mult mai mult, construind adevărate ”ctitorii” ale acelei epoci (ăștia nu au terminat încă de vândut, de furat, de demolat tot ce a construit poporul în epoca aceea!). Dacă aș fi știut că de rezultatele muncii mele extra-profesionale se va alege praful, în urma restaurației capitalismului, n-aș mai fi fost atât de sârguincios.
Dv. trebuie să admiteți că au fost și mai sunt încă oameni ca mine. Iertați-ne pentru că existăm.
Dacă înțeleg, dv. acceptați să fiți cobaiul oricărui experiment (dintr-un fel de masochism?). Și din prejudecata că nimic nu poate fi mai rău decât comunismul. Nu sunt surprins, căci știu ce inepții sunt scrise în manualele școlare, știu cât de eficient a lucrat mașinăria manipulării. Nepoata mea (avea vreo 11 ani) s-a înroșit la față și mi-a spus cu vizibil reproș, atunci când a văzut carnetul meu de membru al PCR, în sertar: ”Ai fost comunist!!” Dacă pe dv. nu vă doare faptul că românii au ajuns un popor fără țară, că am ajuns ”cerșetori la noi acasă”, că democrația este o minciună (nu contează ce pun milioanele de alegători în urne, contează ce vrea emisarul Marelui Licurici), atunci sistemele noastre de valori sunt atât de diferite încât comunicarea noastră devine aproape imposibilă. Dacă îmi veți spune că aveți o situație materială prosperă, că sunteți, eventual, unul dintre băieții de la Ochiul și Timpanul, bine plătiți, atunci atitudinea dv. are o motivație rațională, trebuie să recunosc, deși discutabilă sub aspect moral. Dacă sunteți, dimpotrivă, un dezavantajat al sistemului, atunci vă pot oferi cel mult un eufemism: naiv.

2). ” Generatia dvs a fost depasita numeric de generatia tanara si cred ca va este greu sa acceptati ca tarii ii este imprimata o alta directie.”

Vă rog să mă iertați pentru stilul meu abraziv, dar nu mă conduc după preceptul ”dacă-ți este lovit un obraz, întoarce-l și pe celălalt”.

a). Generația mea, domnule, a învățat să scrie corect românește. Și a învățat să gândească mai logic. Din informațiile mele reiese că populația României se află într-un proces de îmbătrânire, nu de întinerire. Iar așa-zisa ”revoluție” a fost săvârșită, cu adevărat, nu de niște tineri care se hârjoneau pe străzi, ci de masele de muncitori care au ieșit în străzi, crezând minciunile referitoare la ”libertate”, ”democrație”, ”alegeri libere”, ”prosperitate”. Muncitorii aceia erau bine copți, nu aveau caș la gură. Cei mai mulți dintre ei au suferit, ulterior, o deziluzie. Ei sunt cei care declară, în sondajele de opinie, că ”România se îndreaptă într-o direcție greșită”, că ”Era mai bine înainte”. Generația tatălui meu și generația mea au construit o țară, de care au fost, apoi, expropriați. Gerontofobia și juventolatria de care suferiți sunt nu doar prejudecăți, ci și dovezi de imaturitate în gândire. ”Ridicați-vă voi, ăștia bătrâni, ca să ne așezăm noi, ăștia tineri”. Nu așa funcționează, domnule, o democrație autentică. Dumneavoastră nu ne depășiți nici prin număr, cum afirmați, nici prin înfăptuiri. Prin tupeu, da, recunosc.

b). ” Generatia dvs si-a ratat sansa se a schimba ceva in orice domeniu, este inamicul schimbarii de orice fel, 'a statului in banca ta'

A schimba, de dragul schimbării (”schimbare de orice fel”), nu înseamnă a fi înțelept. Înțelepciunea înseamnă a avea un proiect, a ști ce vei pune în locul a ceea ce strici. În problema asta iar nu vedem lucrurile la fel. Dacă identific o vină a unora dintre membrii generației mele, ea este nu aceea că nu a optat pentru schimbare, ci aceea că a făcut din schimbare un scop în sine. Gloatele care au ieșit în străzi în decembrie 1989 s-au manifestat ca niște turme. Ei nu au avut un proiect bine elaborat, în consecință au fost figuranți într-un scenariu care nu era al lor. S-a dovedit, ulterior, din surse occidentale, că așa-zisa ”revoluție” a fost o lovitură de stat regizată de forțe externe și cu aportul unora din interior.

c). ” generatia dvs are o casa si un loc de munca sau o pensie”.

Avem, pentru că ni le-am construit prin muncă, într-o societate în care locuința, locul de muncă, salariul și pensia erau, cu adevărat, drepturi ale cetățeanului. Cine vă împiedică să vă faceți și voi, în capitalismul vostru minunat?

d). ” Daca generatia dvs facea alegerile potrivite, generatia tanara nu am fi suferit atat. Pentru ca noi suntem generatia de sacrificu

Există ceva adevărat în acest enunț. Dar alegerea nepotrivită  pe care cei din generația mea au făcut-o a fost prostia de a strica ceea ce construiseră câteva generații și de a primi, în genunchi, porunci din afara țării. În consecință, România nu mai este a românilor, generația voastră va fi generația unui popor fără țară. În plus, vă vom lăsa și o datorie de multe miliarde de unități monetare, care ne-a fost impusă nouă de Cămătarii Lumii, de ”binefăcătorii” noștri din Occident.

e). ” P.S. Ponta o sa cada ca si predecesorul lui (MRU) prin vot, perfect democratic”

”Vot perfect democratic?” Dumneavoastră în ce lume trăiți?

Inițial am fost tentat să vă recomand câteva lucrări de teorie politică. Dar îmi dau seama că vă lipsesc lecturi elementare.

Icar, citește, te rog, ”Hainele cele noi ale împăratului”, povestea lui Andersen. Este și un filmuleț aici

Al tău,
Dedal

Mazgalici Ro 

”Comunismul a demonstrat in toate tarile unde pe unde a fost ca este o utopie”


Valeriu Stănescu:

Bre, nea Mâzgălici, stai rău cu logica. Dar nu ești singurul, mai sunt și alți anticomuniști, cu pretenții de mari intelectuali, care fac această greșeală.
S-o luăm metodic.

Uite ce scrie în DEX online:
” UTOPÍE, utopii, s. f. 1. Loc sau stare de viață proiectate în viitor, întruchipând modelul unei ordini social-politice și religioase ideale. 2. Proiect imaginar, fantezist, irealizabil. – Din fr. utopie.”

Prin urmare:

a). Dacă a fost comunism pe undeva, cum scrii matale mai sus, atunci comunismul nu este utopie, căci nu poate să existe, ca realitate, ceea ce este ”Irealizabil”;

b). Dacă, într-adevăr, comunismul este utopie, atunci el nu a existat și nu va exista niciodată, nicăieri, pentru că nu poate să existe, ca realitate, ceva ”Irealizabil”.

Greșeala matale constă în încălcarea unei legi logice fundamentale, legea non-contradicției, care spune așa: nu este corect să se afirme, despre același obiect și sub același raport (=cu același înțeles) două însușiri incompatibile, în exemplul nostru: comunismul a existat, dar este irealizabil.

Matale și ceilalți anticomuniști ca matale aveți următoarele alternative:

a) sau vă apucați să studiați serios teorii politice și ceva logică;

b) sau vă apucați de altceva, la care sunteți mai buni, de exemplu de făcut ceva cu mâna, sau de ”bătut țăruși cu curul”, vorba lui Fănuș Neagu.Mazgalici Ro 
Comunismul enuntat de Marx este o utopie si am proprietatea teremenului. Este o diferenta de la cer la pamant intre cum trebuia sa fie si cum a fost/este. Sau poate aveti dvs un exemplu de tara comunista de succes. Peste tot in tarile comuniste populatia traieste/a trait f prost. Mi se pare demostratia suprema ca nu este un model viabil.
Este o utopie pt ca nu se poate pune in practica. Cel mai simplu motiv este ca in comunism se creaza egalitate dar in jos. Cel bun este dus la nivelul celui prost. Cel bun trebuie sa imparta cu cel mai prost sau mai lenes, atunci cel bun nu are nicio motivatie sa munceasca pentru ca "leafa merge oricum" si devine si el mai prost. Per total societatea se duce in jos.
In natura, toate speciile au evoluat prin legea junglei si concurentei, astel toate speciile au devenit mai bune sau au fost inlocuite de altele mai bune. E insasi esenta evolutiei. In comunism, natura ar fi ca la zoo.

Valeriu Stănescu
Păcat de munca mea. N-ai înțeles mai nimic. Îți urez un capitalism fericit!


Mazgalici Ro 
Ar fi si culmea ca eu sau dvs sa ne schimbam mentalitatea de o viata dupa cateva replici. Multumesc, avem nevoie de un capitalism fericit pt sunt foarte multi pensionari de intretinut , care in comunism erau trei pe un loc si au cam dat frunza la caini prin intreprinderi inutile care nu au produs adus nicio valoare Romaniei. Cineva trebuie sa plateasca nota de plata pt asta si acel cineva este generatia tanara. Din pacate ei cam fug din tara, culmea alungati de voturile parintiilor lor. Vad ca nu va plac dezbateriile desi va place filozofia. Na, poate nu ma ridic eu la nivelul dvs. O zi buna, nu o sa mai intervin pentru ca dvs in loc sa purtati o discutie va duceti in atacuri la persoana in loc sa imi combateti afirmatiile. Poate o fi devina comunismul dvs care nu accepta si o doua parere


Valeriu Stănescu 
Nu de discuții mă tem eu, ci de prejudecăți beton. Nu ai motive să pozezi în victima atacurilor mele. De la prima replică a ta și până la ultima ai venit cu jigniri la adresa generației mele. Ce ai fi vrut, să-ți întorc și obrazul celălalt? 

Spui atâtea neadevăruri! Faci atâtea nedreptăți! ”in comunism erau trei pe un loc si au cam dat frunza la caini prin intreprinderi inutile care nu au produs adus nicio valoare Romaniei”. Iartă-mă, dar mă întreb sincer: chiar v-au spălat pe creieri ăștia, cu mașinăria lor de propagandă? Tatăl tău gândește la fel? Consideră că a fost un puturos în comunism? 

Ce discuție pot să port cu tine dacă ești orb față de realitate? Nu poți vedea că noi trăim, încă, din ce s-a produs atunci? Ăștia n-au terminat de vândut, de furat, de demolat ceea ce s-a produs atunci! Spune-mi o singură realizare a acestui sistem capitalist restaurat comparabilă cu una dintre marile capacități de producție realizate în vechiul sistem! Spune-mi o singură șosea comparabilă cu Transfăgărășanul!

Am recunoscut că vă lăsăm o grea moștenire. Dar nu pentru că am vrut noi, noi cei conștienți, ci pentru că ni s-a impus acest regim de colonie, care vouă vi se pare Raiul. Îmi era milă de voi, dar prin răutatea voastră, prin refuzul de a observa realitatea nudă mă determinați să conchid că vă meritați soarta. Aveți structură de slugi, deci trageți la jug pentru a le umple lor conturile de profit. Dar, când vă place condiția de slugi la voi în țară, nu mai aveți dreptul să vă plângeți, să dați vina pe noi.
Generația tatălui meu și generația mea au construit o țară. Construiți și voi o țară!

Sugerezi că voi ne întrețineți pe noi, că pensionarii sunt ”asistați”. Nu faci decât să repeți niște sloganuri perfide și să dovedești incultură. Acestor oameni statul le-a reținut, zeci de ani, bani pentru fondul de pensii, dar statul vostru capitalist-mafiot a jefuit fondul de pensii. Statul mafiot, sub lozinca restituirii integrale, a dat unor șmecheri, unor lipitori și ceea ce nu li se cuvenea, iar pensionarului nu-i dă nici banii care i se cuvin, ba îi mai creează și un complex de vinovăție, pentru că ar fi ”asistat”.
Voi, ”oamenii noi”, chiar vă meritați soarta de slugi, pentru că refuzați să vedeți realitatea, refuzați să gândiți.

Mai ai o singură șansă ca să nu te includ în cârdul proștilor: dacă ești un privilegiat al acestui sistem, dacă ești un prosper om de afaceri sau un slujitor bine plătit al sistemului (din domeniul justiției, al serviciilor secrete, al armatei etc.).


Mazgalici Ro 
Transfăgărășanul este exemplu din zicala, "daca ai vointa, muti muntii, daca ai cap, iti dai seama ca nu te deranjeaza". In loc sa stapunga muntele cu o autostrada ca in vest si sa ii traversezi in 2 minute, noi ne urcam pe el si mai sta care sta inchis 6 luni pe an din cauza vremii. Mare realizare a capitalismului e libertatea de a gandi, vorbi, pleca. Noi nu am avut un capitalism pana acum am avut o continuare a comunismului. Asa era si normal pentru nici nu stiam ce e ala capitalism. De acum incolo incep lucrurile sa se miste ca in sfarsit se face puscarie pentru corputie. Nu lucrez in sistem, dar am niste afaceri pe cont propriu si am toate motivele sa urasc sistemul. L-am urat de cand eram la liceu si am vazut cu ce materii eram torturati. Lucrurile se schimba in bine si ne apropiem din ce in ce mai mult de restul tarilor din UE. Din fericire, de data asta suntem de celalata parte a cotinei de fier


Valeriu Stănescu 
” Nu lucrez in sistem, dar am niste afaceri pe cont propriu si am toate motivele sa urasc sistemul.”

Așa spune, măi nene! În situația asta, categoric nu ești în rândul proștilor, ești în rândul băieților deștepți.
Totuși, ține minte: ura întunecă mintea, nu mai poți judeca sănătos, obiectiv.


Valeriu Stănescu 
OK, vorba chinezului. Gentleman's agreement, între un capitalist și un comunist.

4 comentarii:

 1. Nu cred că o eventuală lege Big-Brother ar îngrădi dreptul de exprimare. Al exprimării ca cea de mai sus, căci altfel, cine știe.
  FMI-ul nu este singura instituție care influențează politca românească. Mai sunt UE, NATO și, desigur, SUA. De altfel, niciodată în istoria României n-am mai întîlnit ca ambasadorii unor țări să dea indicații conducătorilor României.
  Este mai mult decît evident că România nu mai este independentă. De altfel, prin intrarea în UE, România a acceptat o diluare a gradului de suveranitate, ceea ce Traian Băsescu a subliniat de mai multe ori. Dacă ar fi doar UE ar fi bine! După mine, UE în întregime nu este independentă! Unii comentatori din Occident au sesizat acest fapt. De aceea, nu trebuie să ne mai mirăm de România, sub acest aspect. Este adevărat, însă, că România se află la concurență cu Polonia, care să fie mai obedientă... Cine a ridicat prima oară mîna, afirmînd că va mări bugetul militar la 2% din PIB?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. 1). Bine ar fi să fie cum ziceți, despre Legea Big Brother.

   2). Într-adevăr, FMI-ul nu este singurul factor extern care dictează politica din România. L-am folosit doar ca exemplu.

   3). Dacă o țară, un popor își pierd independența, suveranitatea, ”democrația” devine un termen vid.

   4). Eu am citit, auzit, că Polonia este, dimpotrivă, stimată, invidiată pentru demnitatea pe care o manifestă, de exemplu în instituțiile UE. Opțiunea pentru majorarea bugetului militar mi-o explic prin ruso-fobia pe care polonezii o au, justificată, într-o măsură, de fapte istorice.

   Ștergere
  2. Știți, cumva, cum pot face ca softul acesta, Feedjit, să nu mai contorizeze intrările mele în blog?
   Cred că l-au modificat. În versiunea anterioară știam cum să fac.

   Ștergere
  3. Polonia este activă în UE, mai ales că Donald Tusk este președinte al Consiliului European. Eu mă refeream la faptul că Polonia este mai pro-americană decît toate celelalte state din UE.
   Nu cunosc softul respectiv.

   Ștergere