sâmbătă, 27 iunie 2015

Ruso-fobie și americano-filie, în această epocă a manipulării

          Notă: am scris acest articol ca un comentariu la un articol al domnului Dan Rotariu, în pagina de Facebook intitulată ”Comunismul în România” (o pagină anticomunistă). Articolul domnului Rotariu a fost șters, din motive necunoscute mie.

          Am citit cele două comentarii apărute mai sus. Chiar nu putem face un dialog civilizat? Fie și sub formă de polemică? În loc să dăm frâu liber rusofobiei și filoamericanismului, necenzurate rațional, mai bine renunțăm la dialog.
          În opinia mea, cursa înarmării este drumul către iad. Războiul nu are decât o justificare, atunci când este război de apărare. De cine ne apărăm noi? De dușmani ipotetici sau de ”prieteni” care ne-au transformat în ”cerșetori la noi acasă”?
          După prăbușirea sistemului socialist, cu aportul substanțial al trădătorului Gorbaciov, occidentalii au spus că Rusia este, pentru ei, un partener, nu un inamic, atât timp cât în fruntea Rusiei s-a aflat caricatura de om numit Elțân, un bețiv decrepit. Din interior și din exterior, ”partenerii” lucrau intens la șubrezirea Rusiei. În momentul în care în fruntea Rusiei s-a ridicat un lider puternic care a dat semnalul pericolului și a reactivat sistemul de apărare al Rusiei, Occidentul, în frunte cu Marele Licurici, a calificat Rusia ca... inamic. Nu trebuie să fii mare specialist în domeniul militar pentru a vedea că lațul constând în baze militare se strânge tot mai mult în jurul Rusiei. Până când ar trebui să stea rușii cuminți, pentru a merita premiul de bun ”partener” din partea Occidentului? Până când ”partenerii” occidentali vor ajunge cu tancurile la Moscova?
        Habar nu am ce motivație au cei care scriu comentarii de felul celor de mai sus. După 1989 am înțeles, cu adevărat, valoarea pluralismului opiniilor. Recunosc dreptul oricui de a-și exprima opiniile. Pentru mine, Rusia este o țară capitalistă, iar capitalismul, prin codul lui genetic, are o foame de piețe, este predestinat să fie expansionist. Dacă în locul Rusiei ar fi mai existat URSS, în calitatea mea de comunist aș fi avut un motiv ideologic să simpatizez cu URSS. Vreau să spun că nu acord Rusiei un cec în alb, încerc doar să analizez, cu luciditate, realitatea.
         Ce ne-a oferit Occidentul Moș-Crăciun, după prăbușirea sistemului socialist?
         Ne-a expropriat de propria noastră țară. Sunt statistici care spun că abia vreo 10% din avuția României mai aparține cetățenilor României. Ilie Șerbănescu spunea la tv.: ”Ne-au întrebat: vreți în UE?”. ”Da”. ”Atunci dați-ne nouă economia”. ”Și le-am dat-o”. Privatizarea a fost șmecheria principală prin care am fost expropriați. Până în 1989 exista, în România, un stat bogat, dar cetățeni săraci. Cine putea cumpăra bunurile oferite în procesul privatizării? Cu puține excepții, mă refer la cei despre care se spune că au avut acces la fonduri ale statului socialist (cum se spune despre Dan Voiculescu), cetățenii români nu puteau participa la procesul de privatizare, de aceea privatizarea a însemnat trecerea avuției naționale în proprietatea capitalului străin.
          Ne-a distrus industria de apărare și ne-a desființat Armata Populară, înlocuind-o cu un corp redus de ”profesioniști” dintre care mulți au mentalitate de mercenari (Dumnezeul lor este cel care-i plătește). România nu mai are mijloace proprii de apărare semnificative, poporul nu mai este instruit pentru apărare, Armata, ca și alte instituții importante sunt sub control și comandă străină. Apoi, după distrugerea sistemului propriu de apărare al României,  a fost creată psihoza pericolului din partea Rusiei, pentru a ne determina să-i primim cu flori pe cei care ne invadează țara cu trupe și tehnică militară, pe ”apărători”. Dacă Rusia ar fi vrut să ocupe România, ar fi ocupat-o în vremurile tulburi din timpul Marii Păcăleli (decembrie 1989).
          Și când au venit rușii cu tancurile, și când au venit americanii cu tancurile au fost românași în orgasm care i-au primit cu flori. Rușii au plecat în timpul lui Dej. Ăștia nu vor mai pleca. Liderii politici occidentali au insomnii din cauza grijii de a ne apăra pe noi de căpcăunul rus? Aș! Au insomnii din cauza propriilor lor interese. Avuția României este acum a lor.
          Sunt semnale că economia SUA este grav zguduită de crize profunde, de sistem. Nu este mult timp de când tsunami-ul crizei de acolo ne-a atins și pe noi. Și salvarea este căutată prin expansiune, prin mijloacele militare.
          Aș fi filoamerican dacă nu aș ști că lideri americani au decis genocidul atomic de la Hiroshima și Nagasaki. Dacă nu aș ști că oriunde au ajuns trupele americane pentru a ”democratiza” și a apăra ”drepturile omului” a curs mult sânge, au fost multe ”victime colaterale” și s-a instalat haosul.
          Aș vrea, dacă nu vi se pare un lux, ca România să fie a cetățenilor români, aș vrea să fim stăpâni la noi acasă. Iar dacă integrarea este, totuși, un proces inevitabil, aș vrea să fim acceptați ca parteneri reali, nu ca slugi. Aș vrea ca în lume să prevaleze dreptul internațional, nu forța discreționară. Dacă, totuși, nu ni se permite să alegem între bine și rău, prefer să mi se spună că egalitatea nu este pentru căței și că trebuie să acceptăm dictatura dulăilor. Măcar am ști cine ne  sunt dușmanii. Ferește-ne, Doamne, de ”prieteni”, că de dușmani am putea să ne apărăm singuri!
          Există un gen de aplaudaci care, dacă structura de putere a lumii s-ar schimba, dacă rușii ne-ar ocupa, din filoamericani ar deveni brusc filoruși. Dacă ocupantul ar fi rus, mi-aș orienta protestul contra lui. Deocamdată suntem sub ocupație occidentală, sub ocupație americană. Cât de prost trebuie să fii încât să nu vezi că economia nu mai este a noastră, că instituțiile principale ale statului nu se mai află sub control democratic, că nu contează milioanele de voturi puse în urne, ci voința Marelui Licurici sau ”poruncile lui Barroso”?
          Popor român, dormi liniștit! NATO veghează pentru tine! Să dea Dumnezeu să nu te trezești în mijlocul unui război apocaliptic. Liderii tăi cozi-de topor sau marionete, precum și aplaudacii vor spune că nici usturoi nu au mâncat, nici gurile nu le put.


Post-scriptum

Am primit, de la domnul Marius Mioc, următorul mesaj privat:
”Stimate domn, în grupul „Comunismul în România”, după cum scrie și la descrierea grupului, mesajele fără legătură cu tematica grupului se vor șterge. Pentru discutarea problemelor actuale ale României de azi, vă invit la grupul „Capitalismul în România”.
Capitalismul în România

7 comentarii:

  1. Aşa mi-a răspuns şi mie Mioc. Greu de găsit oameni printre anrticomunişti

    RăspundețiȘtergere
  2. Este adevărat tot ceea ce ați scris deoarece toate se văd cu ochiul liber, fără să fii specialist, doar să nu ai ochelari de cal.
    Acum aud că se discută despre contracararea propagandei ruse! De parcă mass-media n-ar fi plină de propaganda inversă!
    Angela Merkel a fost spionată, ultimii trei președinți francezi au fost spionați! De către prieteni! Cît vor îndura toți umilința? Și de ce?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cum e vorba aia? ”Ferește-mă, Doamne, de ”prieteni”, că de duşmani mă feresc singur”.

      Ștergere
  3. ...Şi, apropo de "vorba aia". Nicolae Iorga - că tot discutam la textul anterior despre citate - spunea undeva: "Fereşte-te, întotdeauna, de prietenia duşmanului şi de duşmănia prietenului!". Na, România le are astăzi pe amîndouă! Şi, culmea sau tocmai de aceea, mai are ceva: senzaţia de siguranţă naţională desăvîrşită! Într-adevăr, popor român, dormi liniştit! Cocoşaţii care te conduc veghează pentru tine...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am mai scris: la supărare, am făcut și eu generalizări logic-ilicite. Generația asta nevolnică nu este poporul român. Și are dreptate domnul Asterisc, chiar și în generația noastră nevolnică există oameni care fac cinste poporului român.

      Ștergere