marți, 2 decembrie 2014

Victor Ponta, omul care-și merită condiția de lacheu

Mă întrebam ce va învăța Victor Ponta din experiența înfrângerii în alegerile prezidențiale, din umilința la care, evident, a fost supus. Speram că va ieși mai înțelept, mai curajos, mai apropiat de segmentul de  populație care merită numele de ”popor”.

Nici vorbă!

Azi, el și Liviu Dragnea au ieșit cu declarații despre ”problema pe care PSD-ul o are cu eticheta referitoare la comunism”. De parcă ar putea crede cineva cu mintea acasă (nu-i am în vedere pe cei implicați în această manipulare) că partidul ăsta, care nu a putut fi nici măcar social-democrat, ar putea fi acuzat de atitudini comuniste!

Situația este grotescă: ăia deștepți și interesați, manipulatorii, au strigat: ”Primejdie maximă, Ponta și ai lui vor aduce comunismul!”. Tembelii care, deși trăiesc sub pragul sărăciei, au crezut că PSD-ul și Ponta îl vor alunga pe Moș Crăciun Capitalistul, cel care le-a spălat creierii, lăsându-le doar o grijă, aceea de a-și vinde forța de muncă ieftin, și vor aduce Comunismul-Balaur, cu multiple necazuri (loc de muncă obligatoriu, casă pentru fiecare familie, serviciu de educație și de sănătate gratuite, pensii sigure etc.), au fost îngroziți și s-au bulucit să voteze pentru cel care le garanta că nu-l va alunga pe Moș Crăciun Capitalistul! Și Ponta ”comunistul” a înghițit ariciul pe care Marele Licurici i l-a îndesat pe gură.

Acum Ponta, în loc să dea dovada de demnitate și să combată acuzația mincinoasă și nedreaptă (pentru că-i mincinoasă) privind ”comunismul” PSD-ului, vine și spune în piață:  ”Aveți dreptate, mânca-v-aș, avem pete comuniste și promitem să le spălăm grabnic!”.

Am scris într-un mesaj anterior al meu că, în opinia mea, viitorul politic al lui Ponta va depinde de obediența lui față de cei care dictează politica României din afara țării. Ei bine, pot să pariez că acest Ponta va trece cu nota maximă toate testele de obediență! Trecutul său de nevertebrat mă încurajează să pariez în acest fel.

Sărmană Românie, ce blestem face să fii trădată, umilită de această faună politică?

5 comentarii:

  1. Aşa este.
    De ce o fi Ponta - minor pînă în decembrie 1989 - mai comunist decît fostul comunist Băsescu asta nu poate explica nimeni!
    Celelalte calităţi le au, din păcate, toţi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe cei care au fost interesați în această manipulare îi înțeleg. Dar trebuie să fie cineva sărac cu duhul ca să creadă că Ponta și ai lui aduc comunismul în România! În ce grad de ignoranță, de atrofiere a discernământului (respectiv ne-dezvoltare, în cazul copiilor, adolescenților) au putut aduce atât de mulți oameni!

      De ce nu apar scrieri precum ale lui Orwell care să reflecte absurdul acestei epoci? Cine să sponsorizeze și să mediatizeze un astfel de Orwell?! George Soros?

      Ștergere
    2. Eu percep o îndoctrinare a tinerilor care n-au apucat vremurile dinainte. Ei cred absolut tot ceea ce li se spune azi, pe toate canalele informative. Ca urmare, în ciuda numeroaselor posibilităţi de informare de azi, mi se par a fi mult mai puţin informaţi decît tinerii de ieri. Mai ales că, cea mai mare a parte dintre ei, nici nu citesc cărţi adevărate! Ca urmare, ei nu pot judeca societatea în deplină cunoştinţă de cauză. Întotdeauna s-au ascuns adevăruri inconvenabile regimurilor aflate la putere! E un mare păcat pentru oameni, în general. Căci una este să crezi în ceva în cunoştinţă de cauză şi alta să crezi orbeşte conform îndoctrinării!

      Ștergere
    3. Este adevărat ceea ce spuneți. Am mai scris și eu despre manipularea, despre îndoctrinarea prin Școală. Fiecare sistem politic (inclusiv acesta) își construiește o Școală ”după chipul și asemănarea sa”, adică o Școală având rolul de a educa și instrui astfel încât tineretul să aibă convingerea că respectivul sistem social-economic-politic este cel mai bun dintre cele posibile. Premisele sunt asigurate prin planul de învățământ, prin programele școlare, prin manualele școlare. Există discipline școlare profund ideologizate, cum sunt Economia, Educația antreprenorială, dar și în cele de educație civică sau istorie se închină ode capitalismului și ”democrației” capitaliste. Chiar și în disciplinele aparent ne-ideologice, cum ar fi literatura română, ideologia, manipularea, îndoctrinarea sunt prezente, discret. Scoaterea din programele școlare a unor autori sau a unor lucrări literare incomode pentru actualul sistem este un exemplu. Lucrări precum ”Împărat și proletar”, ”Pe răzătoare” nu mai sunt ”corecte politic”. M-am uitat pe niște manuale de istorie; lozinci precum ”comunismul nu a adus nimic bun” sunt frecvente.

      Efectul îndoctrinării îl simt și în sânul familiei mele, lărgite. Am mai scris, cu năduf: când a găsit carnetul meu de membru PCR, nepoata mea (clasa a IX-a) a fost șocată: ”Ai fost comunist!” Nici până în ziua de azi n-am convins-o că a fi comunist nu înseamnă a fi criminal și că nu există identitate între societatea comunistă și iad. Extrapolarea la nivelul societății a acestei perspective mă face să fiu foarte pesimist.

      Un subiect important pentru discuție ar fi condiția profesorilor, problema responsabilității lor. Mai întâi mă gândesc la mine însumi. Sunt constrâns să colaborez cu sistemul, căci trebuie să respect programele școlare și pentru că am o răspundere față de elevi, în perspectiva examenelor pe care le vor da. Tot ce pot să fac, pentru a le forma discernământul, este ca, uneori, să le prezint și o altă perspectivă, diferită de cea oficială și precizând că acea perspectivă este punctul meu de vedere, care nu le poate servi în timpul testelor, examenelor, punct de vedere criticabil, dacă ei, elevii, au contraargumente.
      Din câte cunosc, însă, marea majoritate a cadrelor didactice nici nu conștientizează responsabilitatea pe care o au în formarea și dezvoltarea discernământului elevilor, prin prezentarea unor multiple perspective asupra problemelor. Sunt unii care, dacă s-ar introduce în programe și în manuale teorii neștiințifice (de exemplu că Pământul este plat) n-ar avea scrupule și ar preda și acele inepții.

      Am în lista de ”prieteni” din Facebook câteva zeci, poate sute de elevi sau foști elevi. În situația multora dintre ei, problematica abordată, limbajul folosit, felul cum văd ei anumite aspecte ale societății sunt motive de mare îngrijorare.

      Credeți-mă, e jale!

      Ștergere
  2. M-am căsătorit cu dragul meu soț în ultimii 12 ani fără să rămân însărcinată, iar fibromul a fost problema. Am luat diferite medicamente prescrise, dar nu am putut să le vindec, dar soțul meu era atât de încrezător în mine și mă tot încuraja că într-o zi cineva mă va numi mamă. nu s-a odihnit căutând o soluție de la diferiți medici, tot ce au putut vedea a fost o intervenție chirurgicală și mi-a fost frică de asta, o prietenă din cabinetul meu mi-a prezentat doctorul DAWN ACUNA, ea a spus că Dawn acuna a ajutat-o ​​când avea tubul blocat și a ajutat-o ​​și ea. multe dintre prietenele ei să conceapă,
    I-am scris imediat pe Whatsapp, mi-a promis ca ma ajuta dupa ce i-am explicat totul, mi-a dat niste instructiuni care am facut totul perfect conform instructiunilor, la 3 saptamani dupa tot am fost la spital si doctorul mi-a confirmat sarcina in 1 saptamana dar chiar acum am copilul meu frumos.
    *Dacă vrei să tratezi infertilitatea.
    *Daca vrei sa ramai insarcinata rapid.
    *Dacă vrei să-ți întorci iubitul.
    *Dacă vrei o căsătorie pașnică.
    *Dacă doriți să tratați boala canceroasă.
    Și mulți alții îl contactează pe Dr dawn acuna pe Whatsapp:+2348032246310
    E-mail: dawnacuna314@gmail.com

    RăspundețiȘtergere