duminică, 22 ianuarie 2012

Lasă-ne, Majestate !

În saitul Antenei 3 există un articol:

"Casa Regală: Întreaga Familie Regală este alături sufleteşte de toţi cei care au în aceste momente nevoie de încurajare şi solidaritate"


Am făcut următorul comentariu (nr.36) la acel articol:


"Lasă-ne, Tataie ! Exersează ataraxia, că aşa e înţelept la vârsta aia. Sau retrage-te la Dobriţa, unde te poţi juca cu maşinuţele.

Ţi-ai tras avere pentru toţi stră-stră-stră-nepoţii. Tot nu vă ajunge ? De ce mai vreţi să ne aburiţi ? O să munciţi voi în locul nostru ? O să faceţi minuni ca Isus, pentru a ne sătura, a ne vindeca de boli ? O să vindeţi averile ca să ne plătiţi datoriile ? Cum de vă rabdă Ăl-de-Sus ? Lăcomia voastră n-are margini ?

Nu mai prostiţi lumea ! Cu ce puteţi să ne ajutaţi ? Să ne compătimiţi ? Să ne spuneţi în mesajele de Anul Nou să respectăm "democraţia" ?

Lasă-ne, Măria-Ta, în durerile noastre. Nu te mai lua după fiică şi după ginere, că ăştia nu ştiu ce spun.

 Presupunând că aţi reuşi să instauraţi monarhia, nu după mult timp toată ura asta a poporului împotriva lui Băsescu s-ar întoarce împotriva voastră, căci îl faceţi să spere în minuni ("Monarhia salvează România"). Mulţumiţi-vă cu ce vă oferă cărţile de istorie.

Lasă-ne, Majestate !"


5 comentarii:

  1. Am aflat recent de la o persoana de incredere ca maria sa Bil Bil intiul a primit de la statul roman cite 10 000 de dolari LUNAR pe toata perioada lui Ceausescu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Şi eu am citit undeva (nu mai ştiu unde) ceva asemănător, anume că între cele două părţi ar fi fost un fel de pact de neagresiune mijlocit de plata unor sume de bani către Hopînţol.

      Poate că-i adevărat sau poate că nu-i adevărat.

      Ștergere
  2. Oamenii cu care am discutat la Piața Universității, în afara câtorva socialiști izolați în marea masă – bine că există și aceștia – ieri, de exemplu, am discutat cu trei, nu se gândesc la socialism, ca variantă, ci doar la un președinte mai bun și, eventual, o clasă politică mai bună sau la monarhie constituțională - asta datorită faptului că Băsescu a reușit să compromită funcția de președinte, este adevărat, monarhiștii sunt minoritari în comparație cu republicanii. Generațiile mai tinere nu știu de socialism decât din ce li s-a prezentat după 1989, iar această prezentare s-a axat numai pe demonizarea socialismului. Iar socialiștii de ieri din Piață nu aveau noțiuni suficiente de marxism, erau socialiști mai mult ca formă, decât ca fond.

    Vorbind de monarhul constituțional, spre deosebire de monarhul absolutist, acesta domnește, nu guvernează, pentru guvernare avem Executivul, primul-ministru și miniștrii lui. Monarhul doar reprezintă în exterior țara și are rolul de arbitru. Poate numi prim-ministrul, ca președintele, dar cam atât.
    Este adevărat, un monarh persoană dezechilibrată mai ales într-o țară ca a noastră poate cârmi spre dictatură, și Băsescu a surpasat barierele constituționale, însă, unul bun ar putea reprezenta un câștig. Să ne gândim numai la faptul că democrațiile nordice sunt monarhii constituționale, deși acolo monarhul nu conduce efectiv, acesta este un simbol, un factor de arbitraj și continuitate.

    Ca opțiune personală, nu sunt pentru monarhie (constituțională), prefer o guvernare realmente de stânga, nu una fals de stânga, gen PDSR, deși în noiembrie votul meu va merge spre USL dacă se va pune problema alegerii între USL și PD-L.

    RăspundețiȘtergere
  3. Protestele din Piaţa Universităţii (ianuarie 2012) constituie un fenomen deosebit de important. S-a scris şi în CriticAtac pe această temă. Sper că într-o discuţie ulterioară vom face şi noi o analiză mai detaliată a acestui fenomen. Regret că nu pot fi printre acei protestanţi, să discut cu ei.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu prea am talent la discutii, dar, pina la urma o sa ajung si eu in piata.
      In ziua in care era cit p-aci sa ajung, a inceput sa ninga.

      Ștergere