marți, 26 iulie 2016

"Mândria de a fi slugă" (Augustin Buzura) a românaşului se manifestă paroxistic

          Te apucă scârba când constaţi, pe toate canalele de comunicare în masă (televiziune, presă scrisă, internet etc.), zelul românaşilor (h)a(z)nalişti în a face declaraţii de fidelitate faţă de Marele Licurici şi în a-l diaboliza pe Erdogan! Radu Tudor, ăla de la Antena 3, este insuportabil.

          Măi netrebnicilor, cum se ridică din genunchi un popor, o personalitate, cum săriţi voi să-i daţi în cap! Aşa aţi făcut şi faţă de sârbi, v-aţi murdărit mâinile cu sângele lor! Aşa l-aţi muşcat de buci şi pe Orban al ungurilor, pentru că vrea să păstreze Ungaria pentru unguri! Măi tâmpiţilor, sunteţi ca alea din povestea "Prostia omenească", vă văicăriţi că vă trânteşte Erdogan bolovanul nedemocraţiei în cap! Sunteţi atât de tâmpiţi încât nu vedeţi că suntem deja în haznaua nedemocraţiei! Nu vedeţi că suntem slugi în fosta noastră ţară? Nu vedeţi că se şterg la cur cu voturile a milioane de oameni?!

         "Câinele moare de drum lung şi prostul de grija altuia."

         Mă tem că voi ajunge să le cer iertare lui Patapievici, lui Cioran. Asta este descrierea care vi se portiveşte: „Privit la raze X, trupul vostru abia dacă este o umbră: el nu are cheag, radiografia voastră este ca a fecalei: o umbră fără schelet, o inimă ca un cur, fără şira spinării".

POST-SCRIPTUM

          A început linşarea mediatică lui Erdogan. Analiştii români cu cipuri implantate prestează eficient, conform mesajelor transmise de Marele Licurici. Antena 3 este un vârf de lance al frontului ideologic. "Singura televiziune afiliată CNN"!, nu-i aşa?

          Nu este intenţia mea să-l prezint pe Erdogan ca fiind un înger. Dar mă deranjează judecarea lui părtinitoare, conform semnalelor primite din SUA. Este acelaşi tip de "judecată" precum aceea prin care Ceauşeştii au fost condamnaţi la moarte. Este acelaşi tip de "judecată" prin care Ion Iliescu a fost condamnat de uneltele sorosiste pentru că a îndrăznit să cheme minerii cu scopul de a apăra rezultatul alegerilor democratice împotriva hoardelor din stradă manipulate pentru a anula acel rezultat. Verificaţi: nu se mai arată acele imagini în care tancurile puciştilor au trecut peste oameni, în care s-au tras rafale din elicopter asupra susţinătorilor lui Erdogan. Nu se mai spune nimic despre instituirea legii marţiale de către pucişti, despre bombardarea clădirii parlamentului etc. În schimb, ni se arată imagini cu generali de tip Pacepa, şcoliţi de Marele Licurici, şifonaţi de oameni din popor, în loc, - nu-i aşa? - să fie primiţi cu onoruri militare!


COMENTARII DIN FACEBOOK:

Geomarz Vgeorgicas:

Domnule Valeriu Stănescu, singura intrebare pe care mi-o pun este "de ce au fost arestati judecatorii"...

Valeriu Stănescu

          Turcia, de la Atatürk încoace, este supusă unui proces de "modernizare", de occidentalizare forţată. Nici vorbă de regim autentic democratic. Armata a avut un rol dominant în Turcia în tot acest timp. Dar, spre deosebire de România de după Marea Păcăleală din 1989, unde procesul de colonizare a fost însoţit de un proces la fel de eficient de implantare a cipurilor în minţile multor oameni, în Turcia majoritatea cetăţenilor şi-a păstrat în măsură considerabilă identitatea culturală. Ca şi în alte zone bulversate de procesul de "democratizare" forţată (Irak, Libia etc.), în Turcia se constată ceea ce Samuel P. Huntington numea "ciocnirea civilizaţiilor". Buldozerul uniformizator al SUA şi al slugilor lor, care a lucrat eficient în alte zone, în Turcia a întâlnit o piatră mare şi tare, care-i stă în cale.

          În opinia mea, în Turcia regimului Erdogan se petrece un moment de sedimentare, de filtrare. Sunt înlăturaţi pacepiştii lor, güleniştii (un fel de sorosisti ai lor), sunt înlăturaţi corespondenţii turci ai lui Augustin Zegrean, Livia Stanciu, Laura Kovesi, Florian Coldea. În deosebire de românaşii mei, care acceptă să fie anulat referendumul prin erata unui şmecher din Curtea Constituţională, ori care se uită în televizoare cum un grup de năimiţi, zice-se "tineri frumoşi şi liberi", răstoarnă guvernul legitim, turcii lui Erdogan nu mai vor să fie condusă ţara de miltari care execută comenzi din afara ţării, nu mai vor să fie arestaţi de procurori de tip Kovesi şi judecaţi de judecători de tip Livia Stanciu. Ei vor să fie suverani în ţara lor, să aibă controlul inclusiv asupra bazelor militare străine de pe teritoriul Turciei.


          Desigur, sunt justificate îngrijorările, dintr-o perspectivă general-umană. Dar rezolvarea justă a divergenţelor nu poate fi prin ultimatumuri date de această URSS a Occidentului care se numeşte SUA. E nevoie de multipolarism în lume, de acceptarea pluralismului cultural, de drept internaţional. Nu este cinstit ca faţă de regimul lui Erdogan să ai o atitudine dură, iar faţă de regimul din Arabia Saudită, de exemplu, să ai altă atitudine, să închizi ochii. Nu prin război, nu prin regimuri marionete, nu prin ameninţări se vor rezolva problema drepturilor omului şi problema terorismului în lume.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu