sâmbătă, 11 octombrie 2014

Miscelanee

          1) ”Comanda asupra bazei de la Deveselu a fost preluată oficial de Marina americană

Gheorghe Gheorghiu-Dej ne-a scos de sub ocupația sovietică.
Traian Băsescu ne-a băgat sub ocupația americană.

          2). Traian Băsescu a declarat:
            „Dacă mâine Lukoil va stabili să nu reia producția, cer Guvernului României să fie pregătit să preia rafinăria de la Ploiești, pentru că asta depășește limitele unei companii care vrea sau nu vrea

          În opinia mea, prin declarația privind posibila naționalizare a rafinăriei aparținând companiei Lukoil, Băsescu:
- a vrut să mai facă o dovadă de servilism față de Marele Licurici, prin atitudinea antirusească. Este inimaginabil să fi putut spune Băsescu așa ceva despre o companie occidentală, americană;
- a vrut să atragă de partea sa pe acei cetățeni ai României pentru care naționalizarea sună ca un act patriotic. În realitate, Băsescu, omul acesta care a făcut atât de mult rău României, nu este dotat cu sentimentul patriotic.
          Ideea naționalizării unei companii private a isterizat pe mulți guriști din presă și din fauna politică. Privatizarea, care a fost un eufemism pentru prădarea țării de către capitalul străin și autohton, nu a produs, de-a lungul zecilor de ani, reacții potrivnice din partea acestui fel de guriști. Pentru ei, proprietatea privată este sfântă, iar proprietatea publică trebuie prădată, pentru că  - nu-i așa? - ”este a tuturor și a nimănui”.

          3). Traian Băsescu, învățat să taie și să spânzure, și-a arătat mușchii către CSM.
              Ponta l-a pârât la cancelariile din Occident. Ambasada Marelui Licurici a reacționat, spunând că trebuie apărată independența justiției.

          În opinia mea:
- Marele Licurici nu mai mizează pe mârțoaga Băsescu. Ponta a primit, deja firmanul de la Înalta Poartă. Dar nici Ponta nu este singurul cal pe care mizează Marele Licurici, în cursa pentru Președinția României. Mai sunt și alții, printre care, Teodor Meleșcanu.
- Pâra către cancelariile occidentale dovedește obediența lui Ponta și, totodată, că România nu se autoguvernează, că toată vorbăria despre democrație este o minciună. Această atitudine de obediență, de pâră, va excita și mai mult grandomania Marelui Licurici. Blestemul nostru, după 1989, a fost că ne-au călărit politicieni care s-ar face preș chiar și în fața unui portar de la Casa Albă sau de la cutare mare cancelarie europeană.
- Cu Ponta Președinte, Primul-ministru al României și, prin acesta, politica în România, vor fi stabilite de către Marele Licurici. Singura deosebire remarcabilă va fi că nu vom mai avea parte de limbajul și de reacțiile mizerabile ale lui Băsescu. Și vor mai fi, poate, ceva firimituri pentru popor, oferite din împrumuturi cămătărești, de la FMI.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu