vineri, 31 ianuarie 2014

Scrisoare a Arhimandritului Justin Pârvu către poporul român

          "Îţi scriu pentru că sper ca, măcar acum, să îţi aminteşti cine ai fost, cine eşti şi poate aşa vezi încotro te îndrepţi!"

          Continuare în saitul www.criterii.ro

Comentariu pe Facebook, în marginea unui mesaj al Violetei Ștefania:

Când fanatismul se manifestă în în concepțiile și comportamentele unor oameni primitivi, inculți este ușor de explicat și de înțeles. Când fanatismul se manifestă la oameni precum Nae Ionescu, Mircea Eliade, Emil Cioran te întrebi dacă nu cumva Socrate era un naiv prin convingerea lui că știința, cunoașterea este o condiție suficientă pentru a fi virtuos. Vreau să spun că doar instrucția nu este suficientă pentru a ne face să fim morali. Cum zicea Heraclit din Efes, "polimatia (erudiția, mulțimea cunoștințelor) nu te face înțelept".

Petre Țuțea fascina (pe unii) prin sentințe, prin cugetări care pretind a fi adevăruri absolute, ambalate într-o formă estetică. De exemplu într-un interviu filmat (de Marian Munteanu ?) declara că personalitatea istorică preferată de el (Petre Țuțea) este Vlad Țepeș, "Ceilalți sunt o pajiște cu miei". Formulele de acest fel sunt periculoase, pot crea fanatici. Nu mi-au plăcut niciodată oamenii care nu au îndoieli. Dintre apostoli, cel mai simpatic îmi este Toma (Necredinciosul).  Maestrul trebuie să transmită discipolului mesajul relativității ideilor sale, al necesității exersării propriului discernământ, nu să transmită "adevăruri absolute".

Ajutor !

Cine știe să-mi explice sublinierile cu verde (linkuri ?) apărute în text ? N-am clicat pe nicio subliniere, căci m-am gândit că o fi o lucrare malițioasă. Dacă este un hacker, probabil că asta așteaptă, să înhaț momeala.

Doamna Lexia spune, într-un comentariu, mai jos, că dumneaei nu vede sublinierile. Constat că fenomenul se manifestă și în textele altor articole postate pe acest blog și ale comentariilor, inclusiv ale cititorilor mei.

Capturi de ecran:


Când pun, cu mouse-ul, semnul de inserare deasupra unui text cu sublinierea suspectă, apare mesajul din imaginea de mai jos:

Fenomenul se manifestă și când citesc alt blog. Iată o captură de ecran din momentul când citeam în blogul domnului Bogdan:

Am descoperit un program spion: greetsaver. L-am dezinstalat. Am deschis Chrome, dar fenomenul persistă. Am dezinstalat Chrome. În Internet Explorer fenomenul nu se manifestă. Să văd ce se întâmplă după reinstalarea lui Chrome.
Am rezolvat ! "Boala" era în calculatorul meu, nu pe blog. Feriți-vă de Greetsaver


28 de comentarii:

  1. "Trezeşte-te, popor român, trezeşte-te român adormit şi nu lăsa să se şteargă dintr-o trăsătură de condei, tot ce ti-au lăsat părinţii, nu îţi lăsa copiii pe drumuri, sclavi ai celor ce nici nu existau pe când tu ştiai să scrii.”

    Iată ce ar trebui scris ca motto pe prima pagină a fiecărui manual şcolar, a fiecărui ziar românesc şi a fiecărei uşi de intrare într-o instituţie!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Știu care-i cauza răului: în fapt, nu mai avem dreptul de a ne autoguverna; dacă am avut vreodată, pe deplin, acest drept. Nu ne putem alege, respectiv sancționa conducătorii, în mod democratic. Conducătorii noștri sunt impuși de forțe ale căror interese nu concordă cu ale poporului nostru.
      Dar nu știu ce am putea face eficient, în aceste condiții, pentru a ne salva. De apeluri, de atenționări nu ducem lipsă. Au fost și sunt, după Marea Păcăleală mulți oameni de seamă care au lansat astfel de semnale. Dar ne-am obișnuit cu ele, le citim, le dăm mai departe, dar nu ne mobilizează, nu creează solidarizări semnificative.
      Sunt pesimist.

      Ștergere
  2. D-le Valerius, Iustin Pârvu a fost legionar. Legionarismul a fost o mișcare dezaxată, nu înțeleg cum un creștin adevărat poate să îmbrățișeze o astfel de doctrină, nu se poate cu crucea într-o mână și cu pistolul în cealaltă. Legionarii au terorizat și ucis. Eu personal îi privesc ca pe o gașcă de golani.

    Mai jos este un link către aniversarea de nu știu câți ani, mulți, a părintelui Iustin, când măicuțele îi cântă “Sfântă tinerețe legionară”.

    http://www.youtube.com/watch?v=NaroZck4Wbo

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-am știut. Dar mi-au plăcut ideile apelului. Desigur, o analiză ideologică serioasă este utilă, pentru a despărți grâul de neghină.

      Ștergere
    2. De acord cu Bogdan.Un adevarat crestin nu poate fi legionar pentru ca crestinismul presiupune trezvie spirituala iar legionarismul este chintesenta fanatismului si a obscurantismului religios.In fapt este esenta lipsei de ratiune cu toate consecintele ei.

      Ștergere
    3. Foarte multi ierarhi ortodocsi si simpli preoti au aderat la aceasta doctrina antiumana si antiromaneasca sedusi de retorica lor pro-ortodoxa.

      Ștergere
    4. Da, aşa este, d-le Danilov.

      Ștergere
  3. Pentru mine, prima epurare se face când aud că cineva a fost legionar. O excepție ar fi Eliade. Dar nu cred să existe pentru mine mai mult de această excepție.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu sunt interesat de lecții de patriotism de la golani și homicizi sau de la susținătorii lor. Însă, nu impun nimănui punctul meu de vedere.

    RăspundețiȘtergere
  5. Nici eu nu am ştiut nimic despre existenţa Arhimandritului Justin Pârvu, pînă mai ieri, cînd am citit această scrisoare, publicată într-un ziar din Argeş. În ceea ce mă priveşte, nu simt că are vreo importanţă trecutul său în comandourile legionare, de vreme ce s-a pocăit şi s-a retras în viaţa monahală. Nu pe aceste două concepte se bazează doctrina creştin-ortodoxă, pocăinţa şi mîntuirea?

    Dincolo de ispita şi păcatul de a judeca un seamăn, să zăbovim a cugetare asupra acestei scrisori testament, plină de adevăr şi înţelepciune.
    Nu stă în ea nicio slovă nedreaptă, căci fiecare dintre ele este ca o sămînţă de adevăr, menită să cadă pe un ogor înţelenit de buruienile minciunilor cu care sîntem hrăniţi zi de zi.
    Să nu ne lăsăm împătimiţi de prejudecăţi... Sînt mai grave decît orbirea.

    RăspundețiȘtergere
  6. S-a pocăit o grămadă. De aceea îi cântă măicuțele Sfintă tinerețe legionară. Vezi, te rog, linkul prezentat de mine mai sus. Din câte știu, nu a fost în niciun comando, a fost însă legionar de la început până la sfârșit. Mai verifică și tu înainte cine sunt autorii articolelor pe care le postezi sau către care le postezi linkurile.

    RăspundețiȘtergere
  7. Legionarii sunt mândri că sunt legionari. Nu contează că au fost schingiuiți și omorâți evrei, nu contează asasinatele politice, IG Duca, Madgearu, Iorga, doar aceștia au fost, nu?, dușmanii Legiunii și ai poporului.

    RăspundețiȘtergere
  8. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  9. De Iorga se știe că a fost un geniu. IG Duca a fost un mare erudit. Păcat că a fost manipulat de Titulescu și masonerie să ia măsurile din 1933 împotriva legionarilor. Carol s-a bucurat de asasinarea sa, de iminența căreia, se pare, fusese informat. IG Duca, ca lider liberal, se opusese întronării ilegale, printr-o lovitură de stat, a lui Carol al II-lea, în 1930, lovitură reușită cu sprijinul neprecupețit al lui Maniu, prim-ministrul de atunci. Părerea lui Duca era că nu merită Carol să fie rege deoarece acesta este un dezaxat, lucru adevărat. Cu ajutorul lui Maniu, s-a început procesul prin care se va distruge bruma de democrație care exista în România.

    RăspundețiȘtergere
  10. Oare acele măicuțe, păstorite atunci de răposatul, de părintele Justin, s-au gândit măcar o clipă, înainte să-i cânte Sfântă tinerețe legionară acestuia, la ziua sa de naștere, că ideile legionare au fost suportul criminalilor care au schingiuit și omorât evrei și i-au asasinat pe Duca, Madgearu și Iorga?

    Nu cumva oamenii aceștia din cadrul BOR, care ar fi trebuit să fi iubitori de pace, de mireni, sunt șerpii pe care regimul comunist i-a ținut la piept și urmașii acestora, crescuți de primii?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred că veți fi de acord: și gura unui păcătos poate rosti un adevăr.

      Ștergere
    2. Sunt de acord. Pe de altă parte, câteodată, ca acum, nu am dispoziția să văd ce scrie păcătosul, în condițiile în care nu dau doi bani nici pe el și nici pe ce zice el. M-am uitat un pic la început textului părintelui Iustin și atât. Dacă simt nevoia să citesc texte naționaliste, pot găsi comuniști de ai mei pentru asta, nu trebuie să citesc ce a spus un legionar.

      Ștergere
  11. Cine știe să-mi explice sublinierile cu verde (linkuri ?) apărute în text ? N-am clicat pe nicio subliniere, căci m-am gândit că o fi o lucrare malițioasă. Dacă este un hacker, probabil că asta așteaptă, să înhaț momeala.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu nu văd nicio subliniere cu verde în text! Vă referiţi la textul din ziarul "Criterii politice"? Vă asigur că acest produs este în afară de orice suspiciune, iar Gheorghe Smeoreanu, producătorul lui este un om de presă de un profesionalism fără cusur.

      Ștergere
    2. Am pus niște capturi de ecran. Constat că fenomenul despre care vorbim se manifestă și în alte articole postate pe acest blog (și în comentarii, nu doar în cele ale mele).

      Ștergere
  12. Nu ştiu cine a fost părintele Justin în tinereţea laică, ce păcate o fi avut, de ce măicuţele îi cîntau admirativ imnul legionar, dar am văzut acum cîteva clipe, urmărind clipul indicat de Bogdan, un altul extras din emisiunea "În premieră", realizată pentru Antena 3 de Carmen Avram.
    Acolo se arată foarte clar că Arhimandritul Justin Pîrvu este considerat un sfînt, "cel mai iubit duhovnic al românilor", ba chiar este prezentată şi o carte despre viaţa lui, umită "S-a născut un sfânt"! Uitaţi-vă cîte videoclipuri îl prezintă ca fiind un înţelept, cu cîtă elocvenţă vorbeşte despre valorile creştinismului (iubire, iertare, pocăinţă şi mîntuire)!
    Eu nu îmi amintesc să-l fi ascultat vreodată în timpul vieţii, pe la emisiunile TV, fiindcă nu mă aplecam niciodată asupra acestor subiecte. Acum, însă, l-am urmărit în cîteva secvenţe şi mi se pare un personaj impresionant prin înţelepciune şi cunoaştere.
    În orice caz, scrisoarea sa merită citită pînă la capăt, fără resentimente, ca pe o petiţie a neamului nostru înaintea judecăţii divine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Părintele Iustin pentru mine este un legionar și un om periculos. De ce i-au cântat măicuțele Sfântă tinerețe legionară? Păi oare de ce?

      Ștergere
  13. S-a născut un sfînt
    http://www.youtube.com/watch?v=Mt7GGlurEM4

    RăspundețiȘtergere
  14. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  15. Bine că aţi scăpat de troian! Vă trebuie un program bun antivirus. Eu am încercat mai multe: AVAST, AVIRA, acum ESET, toate la liber.
    În mod normal, antivirusul ar fi trebuit să blocheze spionul, sau măcar să vă înştiinţeze.
    Eu am probleme cu Mail Yahoo. Nu pot intra mereu în cont, fiind nevoită să schimb mereu parola. Noroc cu întrebările de siguranţă...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Folosesc, de vreo 10 ani, Bitdefender cu licență, în limba română. Sunt mulțumit. M-a scos din multe necazuri. Dar niciun antivirus nu-i perfect, așa cum niciun antibiotic nu-i perfect. Între viruși și antiviruși este o permanentă competiție.

      Ștergere
  16. M-am căsătorit cu dragul meu soț în ultimii 12 ani fără să rămân însărcinată, iar fibromul a fost problema. Am luat diferite medicamente prescrise, dar nu am putut să le vindec, dar soțul meu era atât de încrezător în mine și mă tot încuraja că într-o zi cineva mă va numi mamă. nu s-a odihnit căutând o soluție de la diferiți medici, tot ce au putut vedea a fost o intervenție chirurgicală și mi-a fost frică de asta, o prietenă din cabinetul meu mi-a prezentat doctorul DAWN ACUNA, ea a spus că Dawn acuna a ajutat-o ​​când avea tubul blocat și a ajutat-o ​​și ea. multe dintre prietenele ei să conceapă,
    I-am scris imediat pe Whatsapp, mi-a promis ca ma ajuta dupa ce i-am explicat totul, mi-a dat niste instructiuni care am facut totul perfect conform instructiunilor, la 3 saptamani dupa tot am fost la spital si doctorul mi-a confirmat sarcina in 1 saptamana dar chiar acum am copilul meu frumos.
    *Dacă vrei să tratezi infertilitatea.
    *Daca vrei sa ramai insarcinata rapid.
    *Dacă vrei să-ți întorci iubitul.
    *Dacă vrei o căsătorie pașnică.
    *Dacă doriți să tratați boala canceroasă.
    Și mulți alții îl contactează pe Dr dawn acuna pe Whatsapp:+2348032246310
    E-mail: dawnacuna314@gmail.com

    RăspundețiȘtergere