joi, 11 aprilie 2013

Coincidenţe în SUA


Am primit un email în care sunt semnalate următoarele coincidenţe:
 

Abraham Lincoln a fost ales la Congresul din 1846.
John F. Kennedy a fost ales la Congresul din 1946.

Abraham Lincoln a fost ales presedinte in 1860.
John F. Kennedy a fost ales presedinte in 1960.

Ambii au fost deosebit de interesati de drepturile civile.
Ambele lor soţii au pierdut cate un copil in timp ce trăiau la Casa Albă.

Ambii presedinti au fost împuşcati intr-o zi de vineri.
Ambii presedinti au fost împuşcati în cap.

Acum, devine cu adevărat ciudat:

Lincoln a avut un secretar care se numea Kennedy..
Kennedy a avut un secretar care se numea Lincoln .

Ambii au fost asasinati de către sudisti.
Ambii au fost urmati la conducere de catre un sudist numit Johnson.

Andrew Johnson, care i-a urmat lui Lincoln , s-a nascut in 1808..
Lyndon Johnson, care i-a urmat lui Kennedy, s-a nascut in anul 1908.

 

John Wilkes Booth, care l-a asasinat pe Lincoln , s-a născut în 1839.
Lee Harvey Oswald, care l-a asasinat pe Kennedy, s-a nascut in 1939..

 


Ambii asasini au avut nume compuse din trei cuvinte.
Ambele nume sunt compuse din cincisprezece litere.

Acum, să vă blocheze pe loc.

Lincoln a fost împuşcat la teatru numit "Ford".
Kennedy a fost împuşcat într-o masina construita de "Ford",
numita "Lincoln".

Lincoln a fost împuşcat într-un teatru şi asasinul a fugit şi s-a ascuns
într-un depozit.
Kennedy a fost împuşcat dintr-un depozit şi asasinul fugit şi s-a ascuns într-un teatru.

Ambii asasini, Booth si Oswald, au fost ucisi la randul lor, înainte de
finalizarea cercetarilor.

Alte "intamplari":

O săptămână înainte ca Lincoln sa fie împuşcat, el a fost in
vizita, in Monroe, Maryland, SUA.
O săptămână înainte ca Kennedy sa fie împuşcat, el a fost
in vizita la Marilyn Monroe.



CIUDATENII ???    
Cine si-a inchipuit vreodata acest lucru?

INCREDIBIL
1) Indoaie o bancnota de 20 de dolari odata pe lung...


2) Indoaie-o din nou dupa cum urmeaza:

3) Indoaie-o inca odata ca mai inainte (...si vezi Pentagonul...)

4) Acum intoarce bancnota indoita si priveste...

Ce coincidenta?! O simpla indoire geometrica a bancnotei de 20 de dolari iti arata o premonitie catastrofala !!!

COINCIDENTA? TU DECIZI DACA DA SAU NU

Asta nu este totul. Dupa ce ai vazut .......

Prima data  - Pentagonul in flacari

Apoi  - Turnurile gemene.

Uite ce vezi acum ...


TREI COINCIDENTE PE O SIMPLA BANCNOTA DE 20 $

Dar de ce pe bancnota de 20 $ ???
Pentru ca adunand  11 (ziua) + 9 (luna) = 20 ($)


Câteva opinii personale
1. Cineva, care are motivaţie şi resursele necesare (timp disponibil etc.), ar trebui să verifice adevărul acestor "coincidenţe", spre a vedea care este proporţia între adevăruri şi neadevăruri, cât de forţate sunt unele "coincidenţe" pentru a părea coincidenţe.
De exemplu, în argumentul

"O săptămână înainte ca Lincoln sa fie împuşcat, el a fost in vizita, in Monroe, Maryland, SUA.  O săptămână înainte ca Kennedy sa fie împuşcat, el a fost in vizita la Marilyn Monroe."  

ar trebui verificat dacă săptămânile respective au fost chiar săptămâni şi nu aproximaţii.

2. Privite dintr-o anumită perspectivă, coincidenţele pot fi întâmplătoare sau neîntâmplătoare, pot fi relevante sau nerelevante.

De exemplu, faptul că atât asasinul lui Lincoln, cât şi asasinul lui J. F. Kennedy au fost, la rândul lor, asasinaţi are o anumită semnificaţie din perspectivă criminalistă, anume că asasinarea asasinilor a avut drept scop împiedicarea anchetatorilor să ajungă de la simplele unelte ale asasinatelor la autorii morali ai acestor asasinate.

Dar faptul că "O săptămână înainte ca Lincoln sa fie împuşcat, el a fost in vizita, in Monroe, Maryland, SUA.  O săptămână înainte ca Kennedy sa fie împuşcat, el a fost in vizita la Marilyn Monroe."  este nerelevant, ca şi posibilitatea ca ei să fi purtat în momentele asasinatelor cămăşi de aceeaşi culoare, sau că au coborât din paturi punând pe podea, mai întâi, piciorul stâng.

Lista aceasta de coincidenţe este astfel realizată încât să năucească cititorul prin multitudinea lor, astfel încât el să  nu mai discearnă între coincidenţe relevante şi coincidenţe nerelevante.

3. Tot aşa, cineva care are motivaţie şi resursele necesare, ar putea construi o listă de coincidenţe reale prin care să susţină că Victor Ponta şi Crin Antonescu sunt, amândoi, în complicitate cu Traian Băsescu.

Post-scriptum

Mai în glumă: facem apel la fantezia prodigioasă a scriitoarei "Mitzaa Biciclista", pentru a descâlci (încâlci ?) aceste coincidenţe.

Aici este blogul său.


          Am primit prin email textul de mai jos. Mi se pare interesant, motiv pentru care îl public aici, cu îngăduinţa autoarei, „Mitzaa Biciclista”.

Să ne uităm puţin prin istorie, căutând prin biografiile celor două personalităţi politice.

Abraham Lincoln, născut la 12 februarie 1809 şi decedat la 15 aprilie 1865. A servit un singur mandat în SUA- Camera Reprezentanţilor, din 1847 până în 1849 (deci NU a fost ales în 1846). A fost al şaisprezecelea preşedinte al SUA, în funcţie de la 4 martie 1861 la 15 aprilie 1865 (deci NU a fost ales în 1860). S-a căsătorit cu Marry Todd la, probabil, 4 noiembrie 1842. Au avut împreună 4 copii, din care doar unul singur a reuşit să ajungă adult. În 1856 a decis să intre în rândurile Partidului Republican.

John Wilkes Booth s-a născut în 10 mai, 1838 (deci NU în 1839).  Iniţial, John Wilkes Booth, împreună cu alţii membri din partidul No-Nothing, din care şi el făcea parte, a conspirat la un plan de răpire a preşedintelui, în martie 1865. Dar cum planul de răpire a eşuat, Booth, frustrat din cauza acestui eşec, a acţionat de unul singur, asasinându-l pe Lincoln la unul din spectacolele ce se jucau în teatrul Ford din Washington DC. Imediat după ce l-a împuşcat pe Lincoln, Booth a sărit de la lojă pe scenă ţipând "Sudul este răzbunat". Din săritură şi-a rupt un picior, dar în învălmăşeala generală produsă de şocul asasinării preşedintelui Lincoln, el a reuşit cumva să ajungă afară, de unde a fugit călare. A traversat râul Potomac şi s-a ascuns la ferma unui prieten, Richard G. Garret, din Port Royal Virginia. Sigur că fiind la o fermă, şi fiind dat în urmărire, unde oare se putea ascunde dacă nu într-un hambar ?  În 28  aprilie a fost descoperit şi somat să se predea. Fiindcă a refuzat să se predea autorităţilor, acestea au incendiat hambarul, iar Booth a ars de viu. Desigur că, dacă dorim neapărat să creăm coincidenţe, putem considera că hambarul acela era depozit. Dar nu credeţi că forţăm? În fine.

 Toate datele din prezentare au fost culese din biografiile culese de pe http://www.biography.com/  o sursă, zic eu, mult mai demnă de încredere decât wikipedia.

J.F. Kenedy a fost al 35 lea preşedinte al SUA,  a fost ales în Camera Reprezentanţilor în mai 1946  şi practic în 8 noiembrie 1960 l-a învins pe Nixon, devenind al 35-lea preşedinte al SUA.

Sigur că cei doi asasini ai celor doi președinți au fost asasinați la rândul lor. Dar aceasta este o consecință, un fel de normalitate mai bine zis, al acestor crime la nivel atât de înalt. Cu toate că, dacă ar fi să ne uităm după felul cum a murit fiecare asasin în parte, acesta a fost total diferit de la unul la altul. Fiindcă semnele de întrebare s-au ridicat doar în cazul lui  Lee Harvey Oswald .

Cât privește bancnota de 20 de dolari.
Pe ea avem următoarele înscrisuri puternic vizibile:  

20 THE UNITED STATES OF AMERICA 20
               IN GOD WE TRUST
              TWENTY DOLLARS

     Dacă mă străduiesc un pic, cred că am să reușesc să îndoi bancnota aia astfel încât să-mi rezulte incendiatorul  THE FAME ÎN GOD WE END care ar putea să însemne ”am terminat-o cu faima lui Dumnezeu”. Chestie de imaginație. Și e chiar mai greu decât OSAMA, care e un cuvânt simpluţ și foarte scurt, adică ușor de compus.

Nu am să mă apuc să dezgrop după argumente care să infirme și celelalte coincidențe fiindcă mi se pare, chiar dacă este amuzant, o reală pierdere de timp.

Spectaculosul, ineditul, fantasticul, exprimarea zgomotoasă a stuporii....pe bune?! ai, nu mai spune!....sunt stări care nu pot fi induse numai prin argumente simple. Trebuie găsite elemente speciale care, printr-o fabricare anume a părților componente ale acelor elemente să ducă la nașterea unor argumente care au atributele stărilor pe care vrem să le inducem. Și cele mai solide argumente, astfel fabricate, sunt cele care dau impresia de straniu, de grozăvie, de apropiere inevitabilă și iminentă a sfârșitului apocaliptic. Și oare cum pot fi acestea întărite cu titlul de adevăr absolut? Prin crearea de coincidențe, confirmând automat cele spuse fără a mai încerca probatoriul, fără a mai pune la îndoială credibilitatea naratorului.
Desigur că și ușurința cu care aceste coincidențe circulă sub forma unor documente/fapte incontestabile, este în mare parte rezultatul nevoii umane de a trăi live fantasticul, de a-l comenta din postura de observator, mistificând întâmplări posibile dar improbabile.
Sunt reguli simple, dar principale, pentru punerea în scenă a celor mai spectaculoase regii. Cooperarea publicului dornic de participare ajută iar răspândirea știrilor de acest gen, transformă mici zvonuri în adevărate teorii ale conspirației.
Coincidențele, fiindcă au un plus de misticism în ele, sunt ingredientele principale în construirea unor astfel de teorii.
Și dacă nu ar exista aceste teorii, vă dați seama ce anostă le-ar fi viața unora?  





15 comentarii:

  1. Parerea mea este ca nimic nu se intampla din pura coincidenta. Totul se desfasoara cu un anumit scop.De ce de la Ceausescu spre zilele noastre, toti presedintii Romaniei au avut in sfarsitul numelui de familie " escu " . Eu nu cred ca este doar o simpla coincidenta. Daca vom continua sa credem in acesti "TIRANI AI PATRIEI" o sa ne dam seama ca nu ei ci noi suntem vinovati de genocid. Noi suntem poporul, ei dar ne reprezinta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "De ce de la Ceausescu spre zilele noastre, toti presedintii Romaniei au avut in sfarsitul numelui de familie " escu " . Eu nu cred ca este doar o simpla coincidenta."

      Eu cred că este o simplă coincidenţă.

      Ștergere
  2. http://www.snopes.com/history/american/lincoln-kennedy.asp

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vă mulţumesc pentru o eventuală traducere, în numele celor care nu stăpânesc limba engleză, cum este şi cazul meu.

      Ștergere
  3. Lincoln a avut un secretar care se numea Kennedy. De fapt, Lincoln i-a avut ca secretari pe John G. Nikolay si John Hay.

    Unele date spun ca John Wilkes Booth se nascuse in 1838, nicidecum in 1839.

    O saptamana inainte ca Kennedy sa fie impuscat, el a fost in vizita la Marilyn Monroe. Marilyn Monroe a murit pe 5 august 1962, iar Kennedy a fost asasinat pe 22 noiembrie 1963, facand aceasta intalnire oarecum imposibila.

    Asta-i spusa in bascalie: O saptamana inainte ca Lincoln sa fie impuscat, el a fost in
    vizita in Monroe, Maryland. O saptamana inainte ca Kennedy sa fie impuscat, el a fost ÎN Marilyn Monroe.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred că vă sunt dator cu mulţumiri. Mulţumesc.

      Vă cred, oricum sunt bâtă în materie de limbă engleză. Şi nu numai. Nu mă sinucid, totuşi, pentru că văd că mai sunt şi alte bâte.

      Amuzant ultimul paragraf.

      Ștergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Prima mea intenţie a fost să-ţi spun: "Să nu confundăm ficţiunea cu realitatea !". Apoi am conştientizat posibilitatea, în ambele cazuri, a unor regizori (cu sau fără ghilimele).

      Ștergere
    2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    3. Aşa e,lady. Iar noi, prostimea, suferim istoria asta. Suntem recuzita.

      Tu ce fantezie mai ai în gestaţie, după aceea cu turcul din tramvai ? Doamne, câte mai născoceşti ! Dacă te-ai implica în domeniul analizei politice, i-ai bate pe toţi "analiştii". Mamă, mamă, ce scenarii ai produce ! Te-ar căuta toate televiziile.

      Ștergere
    4. Miţico, ce faci în poza aia ? Te pregăteşti de un skanderbeg politic ? Ai coraj să-l provoci pe Băsescu ?

      Ștergere
    5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu "realizez", ci conştientizez. Şi nu-i nicio grabă, ştiu că eşti foarte ocupată.

      Ștergere
  6. M-am căsătorit cu dragul meu soț în ultimii 12 ani fără să rămân însărcinată, iar fibromul a fost problema. Am luat diferite medicamente prescrise, dar nu am putut să le vindec, dar soțul meu era atât de încrezător în mine și mă tot încuraja că într-o zi cineva mă va numi mamă. nu s-a odihnit căutând o soluție de la diferiți medici, tot ce au putut vedea a fost o intervenție chirurgicală și mi-a fost frică de asta, o prietenă din cabinetul meu mi-a prezentat doctorul DAWN ACUNA, ea a spus că Dawn acuna a ajutat-o ​​când avea tubul blocat și a ajutat-o ​​și ea. multe dintre prietenele ei să conceapă,
    I-am scris imediat pe Whatsapp, mi-a promis ca ma ajuta dupa ce i-am explicat totul, mi-a dat niste instructiuni care am facut totul perfect conform instructiunilor, la 3 saptamani dupa tot am fost la spital si doctorul mi-a confirmat sarcina in 1 saptamana dar chiar acum am copilul meu frumos.
    *Dacă vrei să tratezi infertilitatea.
    *Daca vrei sa ramai insarcinata rapid.
    *Dacă vrei să-ți întorci iubitul.
    *Dacă vrei o căsătorie pașnică.
    *Dacă doriți să tratați boala canceroasă.
    Și mulți alții îl contactează pe Dr dawn acuna pe Whatsapp:+2348032246310
    E-mail: dawnacuna314@gmail.com

    RăspundețiȘtergere