sâmbătă, 8 decembrie 2012

Speranţe şi temeri în preziua alegerilor parlamentare din 9 decembrie 2012



Speranţe
- Sper ca Partidul Alianţa Socialistă (PAS) să obţină un număr cât mai mare de voturi, rezultat care ar contribui la afirmarea unui partid autentic de stânga.
- Sper ca USL să câştige alegerile.
- Sper ca România să înceapă procesul de eliberare din condiţia de colonie şi de reinstituire a autoguvernării, prin voinţa exprimată prin vot a poporului român.

Temeri
- Mă tem că băsismul, prin tentaculele lui politice şi prin susţinerea externă, va umili din nou poporul român, nesocotind rezultatele din urne (ca în cazul referendumului pentru destituirea lui Traian Băsescu din funcţia de Preşedinte al României).
- Mă tem că USL ar  putea fi aceeaşi Mărie, dar cu  altă pălărie, cu alte cuvinte mă tem că ar putea continua politica băsistă de punere a României la cheremul marelui capital internaţional şi al instituţiilor politico-militare ale acestuia. Primirea în USL a unor indivizi precum Petre Roman, Victor Ciorbea, care au contribuit din plin la prăbuşirea României, ori a unor indivizi primitivi din punct de vedere cultural şi moral, precum Gigi Becali, sunt motive în plus de îngrijorare.

PS
Am votat pentru USL (pentru Senat şi Camera Deputaţilor), căci PAS nu a avut candidaţi aici. În schimb, era o puzderie de candidaţi ai unor formaţiuni etnice.

4 comentarii:

  1. EU sunt sigur că USL va fi aceeaşi Mărie cu altă pălărie. Măria NATO - FMI - transnaţionale. Nu văd cum ar putea introduce normalitatea, prin impozitare succesivă. Ăsta e rezultatul blocării procesului electoral prinn sistemul uninominal...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sper, totuşi, că va fi o deosebire, cât de mică, între regimul băsescu, sadic-antinaţional, şi regimul USL. Altfel spus, sper cel puţin într-o diminuare a răului.

      Ștergere
  2. Da, putem vorbi de două politici azi: una, cum aţi spus dvs., d-le Valerius, sadic-antinaţională, a PDL-ului, şi alta mai blând-antinaţională, a celor pe care i-am votat. Poate, cu puţin noroc, ce-a de-a doua se va transforma într-una superficial-naţională. :)

    Acum, cu toată sinceritatea, votul meu a fost unul anti, nu mi-am pus decât o speranţă în USL, se pare că şi aia falsă, aceea că USL va opri exploatările cu mercur în ţară.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ştiţi cum se spune: Speranţa moare ultima. Probabil că zicala asta este inspirată din mitul grecesc al Cutiei Pandorei. După ce au ieşit în lume toate relele din respectiva cutie, pe fundul cutiei a rămas Speranţa.

      Ștergere