sâmbătă, 1 decembrie 2012

La mulţi ani, români ! La mulţi ani, România !

 
Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie
de Mihai Eminescu
 
Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie,
Țara mea de glorii, țara mea de dor ?
Brațele nervoase, arma de tărie,
La trecutu-ți mare, mare viitor!
 
Mamă ţară
de Tudor Arghezi
 
Maică, mulţi te-au duşmănit
Că eşti neam blagoslovit.
 
Cântece patriotice:
 
Nicolae Furdui Iancu - Noi suntem Romani
Nicolae Furdui Iancu - Aşa-i romanul
Sava Negrean Brudascu - Doamne, ocroteste-i pe romani
Corul "Asociaţiei culturale a bărbaţilor din Finteuşu Mare": Hai să-ntindem hora mare!
Grupul "Ardealul": Fii mândru că eşti român
Nicolae Furdui Iancu - Cântecul lui Horea
Nicolae Furdui Iancu: Nu uita că eşti român
 


În dialog, pe Facebook:
 
 
 Ionescu Mihai
"IN CINSTEA CIRCULUI DE 1 DECEMBRIE. (...)
          Ne însoțește prin istorie lipsa instinctului pentru interesul colectiv, pentru partea comună a avuției noastre. (...) .
          Încă și mai mare dușman este orgoliul, trufia națională (...)"

Valeriu Stănescu

În articolul dv. există, pe lângă idei valoroase, şi idei incoerente:
- "IN CINSTEA CIRCULUI DE 1 DECEMBRIE"
- "Ne însoțește prin istorie lipsa instinctului pentru interesul colectiv, pentru partea comună a avuției noastre."
Nu exclud că în detaliile zilei de 1 Decembrie au fost (sunt) şi manifestări de circ. Dar, în ansamblul ei, Sărbătoarea Naţională constituie un prilej de manifestare a unei solidarizări care mie îmi place şi pe care o consider firească, benefică.

"Încă și mai mare dușman este orgoliul, trufia națională (...)"
Impresia mea este opusă: la noi însuşi sentimentul demnităţii naţionale este pe cale de dispariţie (maşinăria manipulării a lucrat eficient - "naţionalismul este o formă de extremism" etc.), cu atât mai puţin poate fi vorba de "trufie naţională". O naţiune suferind de trufie naţinală mai degrabă ar pieri decât să ajungă colonie.

Ionescu Mihai

majoritatea romanilor se vad mari scule, doar ca sunt romani, insa sufera de sindromul ''trai-mi-ar sefu - oooo sa traiti'' pupincurism la adresa celor mai sus pusi ca ei , asa s-a ajuns la colonism


Hincu Victor
Draga romane,
 Pentru ca esti roman ca si mine ,iţi scriu sperand ca măcar acum,inainte de Crăciun, , să îţi aminteşti cine ai fost, cine eşti şi poate aşa vezi încotro te îndrepţi.
 Suntem singurul popor european care trăieşte încă acolo unde s-a născut..Istoria noatra multimilenara o confirma.Este multsau puţin, nu ştiu dar ştiu ca suntem unici în Europa, această Europă care ne umileste la tot pasul. l. Cât timp o să te laşi neglijat ,injosit, manipulat si marginalizat?
 Am fost singurul popor pe care nici o putere din lume nu l-a cucerit chiar dacă am fost împărţiti, despărţiti şi asupriti de mai multe imperii. Nici unul nu a putut sa ne cucerească cât am fost uniti, nici romanii care au stăpânit doar o parte din vechea Dacie, cealaltă fiind stăpânită de Dacii liberi, nici turcii care nu au reuşit niciodată să ne transforme teritoriul în paşalâc. Toate marile înfrângeri s-au bazat pe trădare. NIMENI NU A REUŞIT SĂ NE SUPUNĂ CÂT AM FOST UNITI. De ce ne lasam dezbinati ?
 Noi, romanii l-am avut pe Eminescu, Enescu, Brâncuşi, Vuia, Vlaicu, Coandă, Petrache Poenaru, Nicolae Teclu, Spiru Haret, Herman Oberth, Conrad Haas. Dar ce păcat, cei mai mulţi şi-au pus minţile sclipitoare în slujba altor ţări pentru că acasă nu i-a ascultat nimeni.
 Astăzi, romane se rescrie istoria. Cum vrei să se facă asta ? Cum vrei să te vadă cei ce îţi vor urma ?
 Astăzi ,ca şi pe vremea cuceririi romane, bogăţiile tării, aceleaşi mine de aur , argint sare, mierea acestui pământ sunt exploatate de alţii cu braţele tale şi se duc pentru a umple visteriile străinilor de neam.Ridica-te romane!!
 Astăzi, ca şi pe vremea fanarioţilor, domnitorul şi divăniţii nu au nici o legătură cu tine. Sunt străini de interesele şi dorinţele tale tot ce doresc este să stea cât mai mult în funcţie şi să câştige cât mai mult. Ridica-te romane!!
 Astăzi, ca şi pe vremea asupririi austro – ungare, drepturile românilor sunt călcate în picioare, iar cei puţini fac legea pentru cei mulţi. Ridica-te romane!!;
 Astăzi, ca şi în vremuri de restrişte, românii pleacă din ţară, să muncească, sau să îşi vândă inteligenţa pentru că ţara lor nu are nevoie de ei. Câţi dintre ei sunt viitorii Brâncuşi, Coandă, Conrad Haas, te-ai gândit la asta ?Dictatorul Basescu si gasca sa au nevoie de slujbaşi proşti, lipsiţi de educaţie, lipsiţi de caracter, lipsiţi de voinţă, lipsiţi de coloană vertebrală, ca să îi poată îndoi şi face figurine de plastilină din ei.Ridica-te romane!!
 Astazi , fabricile,uzinele, rodul muncii a generatii sunt distruse si aruncate la fier vechi.Ridica-te romane!!!
 Astazi scoala romaneasca, este nimicita si distrusa pas cu pas, pentru a nu mai avea oameni invatati.Ridica-te roamane!
 Astazi cultura romaneasca este marginalizata, pentru a aparea in fata EUROPEI ca un popor indobitocit.Ridica-te romane!!!
 Oştirea ţării a fost batjocorită, decimată, dezarmată, pusă în slujba altora, iar Dictatorul Suprem vine în faţa ta şi spune că suntem într-o mare încurcătură, vom fi nevoiţi să împrumutăm avioane străine pentru a ne asigura siguranţa aeriană, de parcă asta s-a întâmplat peste noapte şi nu este urmarea politici sale dezastruoase , de parcă nimic din ceea ce se întâmpla românului azi nu i se datorează lui. Ridica-te romane!!
 Ţi se fură voturile la alegeri,iar comisia care trebuia să investigheze pe cei care au fost prinşi cu vot dublu, nu dă nici un răspuns deşi există dovezi că ai fost furat şi voinţa ta răsturnată.Ridica-te romane!!
 Se anuleaza un referendum perfect valabil, doar pentru ca Dictatorul sa ramana stapan, cu sprijin extern si sa distruga ce a mai ramas din tara.Ridica-te romane!!
 Dacă te îmbolnăveşti , nu ai unde să te duci, s-au scumpit medicamentele, trebuie să mergi dacă eşti operat cu faşele şi anestezicul de acasă, altfel mori neoperat sau deschis şi neînchis. Intri în spital pentru o mana rupta si iesi cu picioarele ianinte.Ridica-te romane!!
 O mana de maghiari revendica si sunt sprijiniti o parte din Romania, fara ca nimeni sa nu miste un deget, iar dicatorul ca o sluga primeste felicitari si face frumos fata de primul ministru maghiar.Ridica-te romane!!
 In 8 ani portocalii in frunte cu Stapanul lor nu au facut decât să te jupoaie, să îţi bage mâna în buzunar şi să îţi iabanii pentru că eşti prea bogat în viziunea lor, sau nu meriţi ce ai câştigat , iar ţara nu are bani. S-au împrumutat lăsându-te dator pe sute de ani fără să le pese ce vor face şi de unde vor plăti datoriile cei ce le vor urma.Ridica-te romane!!
 Preşedintele ţării(Dictatorul) îşi exprimă oficial acordul de modificare a Constituţiei ţării, la cererea unor străini, care îşi urmăresc propriile interese, fără a consulta măcar parlamentul dar să mai te consulte pe tine . Ridica-te romane!!
 Acelasi presedinte isi jigneste primul ministru si nu accepta sa colaboreze cu acesta, doar pe motiv ca acesta(primul ministru) nu vrea sa-si vanda tara.Ridica-te romane!!
 La alegeri , dictatorul vazand ca nu mai are sanse cu PD-L sustine din umbra PP-DD(o creatie nereusita) , tocmai in ideea de a compromite din nou Romania si pe romani.RIDICA-TE ROMANE!!
 Asta se întâmplă astăzi, popor român,. tu popor român de azi, eşti legat de cel de ieri şi de cel de mâine şi odată cu tine piere nu numai trecutul, dar şi viitorul acestui neam.
 Trezeşte-te popor român, trezeşte-te român adormit şi nu lăsa să se şteargă dintr-o trăsătură de condei tot ce ti-au lăsat părinţii,bunii si strabunii tai!
 La 9 decembrie ai de ales! Intre a fi sclav in propria tara sau stapan pe glia stramoseasca!!!
 RIDICA-TE ROMANE ,MERGI LA VOT SI VOTEAZA!!!!
 Ec.HINCU VICTOR

Florin Gusa

ESTI PROST TACI DRACU DIN GURA! CIND AM FOST
DUPA NISTRU NU AM COTROPIT? DACISTULE ESTI UN BOU BULE CARE ESTI TU BOU! MARII VOEVOZI ROMANI NICI NU STIAU SA VORBEASCA LIMBA! VB SLAVONA !DESCALECATORU BOGDAN 1 AIA VORBEA! STAI JOS NOTA 4 LA ISTORIE!
 
 Valeriu Stănescu

          Domnule Hincu (Hîncu ?) Victor,

          Deşi aş propune unele amendamente la articolul dv., sunt de acord cu esenţa mesajului: trezirea conştiinţei etnice şi, eventual, dacă mai este posibilă, a celei naţionale.

         Unul dintre relele care ni s-au făcut, după Marea Păcăleală, a fost dinamitarea conştiinţei identităţii noastre etnice (respectiv naţionale). Am fost îndoctrinaţi că suntem europeni, euro-atlantici dar ni s-a şters memoria identităţii noastre româneşti (e ca şi cum ai spune că mărul este "fruct" fără a fi măr; a se reciti textul marxist "Misterul construcţiei speculative"). Ni s-a indus complexul vinovăţiei de a fi român, de a fi naţionalist. Aşa a fost posibilă exproprierea noastră de bunurile, de drepturile care ni se cuveneau în calitate de cetăţeni ai acestui stat: am început să "gândim" că acele bunuri sunt ale "statului comunist totalitar", de aceea înstrăinarea lor nu i-a afectat pe mulţi "spălaţi pe creier".

          Constat cu tristeţe că şi cei care ar trebui să ne fie tovarăşi devin tot mai agresivi prin limbaj, prin argumente.

         Mulţi ne considerăm fiii spirituali ai lui Marx. Dar a încerca să aplicăm marxismul în mod dogmatic în condiţiile actuale înseamnă a-l condamna la o nouă discreditare.

          Departe de mine gândul că sunt unicul moştenitor, prin testament, al marxismului.

          În opinia mea, există, pe de o parte, o esenţă a marxismului, care include şi principiul instaurării proprietăţii comune asupra mijloacelor de producţie, esenţă fără de care nu există marxism. Această esenţă constituie "litera" marxismului. Pe de altă parte există "spiritul" marxismului, care constă în a gândi modalitatea optimă de înfăptuire a esenţei teoretice a marxismului în situaţiile sociale concret-istorice. Sunt convins că la pericolul dogmatizării marxismului se gândea Marx însuşi atunci când a spus "Eu nu sunt marxist !"
          În opinia mea, un mod de gândire dogmatic constă în a considera că între conştiinţa de clasă a muncitorilor (proletarilor) şi conştiinţa etnică ori naţională există un raport de excludere reciprocă. E ca şi cum, în timpul revoluţiilor socialiste trecute, proletariatul nu şi-ar fi făcut un tovarăş din ţăranul mic proprietar de pământ, care nu avea salariaţi, ci l-ar fi tratat din start ca pe un duşman. Un Lenin, de exemplu, a fost mai inteligent în aplicarea proiectului marxist de societate: ţăranul care nu exploata muncă salariată a fost tratat ca tovarăş al proletariatului. Ulterior a venit momentul convingerii acelui ţăran că este preferabil pentru el şi pentru societate să pună pământul în proprietate cooperatistă (din păcate "convingerea" s-a făcut de multe ori cu parul).
          Înţelept ar fi să folosim orice solidarizări parţiale şi temporare pe drumul realizării scopului final: societatea bazată pe proprietatea comună asupra mijloacelor de producţie.

 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu