joi, 7 iunie 2012

Irina Loghin: "Treziţi-vă, români !"

          Zapând, am găsit-o pe Irina Loghin cântând (la „Etno” ?) „Treziţi-vă, români !”  Este mesajul unei mari artiste către poporul său, pe care-l iubeşte.



„Sufletul mă doare 
    Când văd nepăsare 
       Şi românii suspinând. 
   Văd durere multă,
Sărăcie cruntă 
             Şi românii mei plângând.


[Refrenul] 


Treziţi-vă, români, 
         Că noi suntem stăpâni 
      Şi aici vom sta mereu. 
    Treziţi-vă, români, 
       Oameni frumoşi şi buni, 
              Speranţa e-n Dumnezeu.


Mulţi în sărăcie,
Alţii-n avuţie 
       Şi minciună peste tot. 
Cine stăpâneşte 
    Nu se mai gândește 
              La cei care nu mai pot. 


[Refrenul]


Suflete rănite, 
Zile necăjite 
     În viaţa românilor. 
           N-or să moară caii 
      Când visează câinii, 
         Ţara nu este a lor. 

                                              [Refrenul]

Videoclipul poate fi găsit şi aici.

          Am fost mirat constatând că mulţi dintre spectatori dansau cu voioşie în timp ce Irina Loghin cânta acest cântec cu mesaj trist.
         Ulterior m-am dumirit: pe scenă au apărut Silviu Prigoană, „viitorul Primar General”  al capitalei, şi Sulfina Barbu, „viitorul primar” al nu ştiu cărui sector al capitalei.
           Aşadar era o adunare electorală a pedeliştilor. Ăştia ar dansa şi dacă s-ar cânta veşnica pomenire a României.

6 comentarii:

  1. În România, nu zic fără socialism, poate cer prea mult, dar măcar fără un regim social-democratic şi protecţionist, nu se poate face nimic. Şi, bineînţeles, fără ca legea să fie mult mai mult respectată decât acum. De către toţi.

    RăspundețiȘtergere
  2. Dacă cei de la USL nu vor salva ceea ce se mai poate salva, vom ajunge un popor fără ţară.

    Pe Victor Ponta l-am criticat dur atunci când părea a fi făcut pact cu MîRîU. Sper să aibă un comportament politic astfel încât să mă determine să recunosc greşeala de a mă fi pripit.

    Atât la Crin Antonescu, precum şi la Victor Ponta am constat nişte atitudini care-mi dau o vagă speranţă. De exemplu, Crin Antonescu a spus că nu trebuie să ne temem să fim naţionalişti, aşa cum sunt naţionalişti germanii, francezii. Ponta, de când e prim-ministru, a dat şi nişte dovezi de vertebrat.

    Dar faptul că Florin Georgescu este prim-viceprim-ministru nu-mi place: e semn că tot oligarhia financiar-bancară mondială guvernează România. Florin Georgescu este adevăratul prim-ministru.

    RăspundețiȘtergere
  3. Domnule Valerius,

    Situația României de acum este, ca să fac o comparație, precum cea a unui stat feudal peste care a trecut marea invazie tătară de la 1241 și cred că atunci tot era ceva mai mult de salvat.

    Da, azi mai există poporul, unul micșorat cu 2 milioane, numai că suntem o țară aflată în sclavie, o colonie a Imperialiștilor, care a dat aproape tot ce avea de valoare acestora și care s-a îndatorat cât pentru o mie de ani, gândiți-vă că lui Ceaușescu i-au trebuit 10 ani ca să plătească 10 miliarde de USD în timp ce acum am ajuns la 100 de miliarde de Euro datorie și nici industrie nu mai avem, ca să zici că avem ceva de dat la schimb, ca să ne plătim datoria. În plus, avem o stângă schilodită, fărâmițată și, dacă ne referim la PDSR, coruptă.

    Vae victis?

    RăspundețiȘtergere
  4. Update

    Dar e bine că nu au mai ieşit golanii de la PD-L. Sincer, mă săturasem de Marele Golan de Cartier şi de gaşca lui de nenorociţi care se chinuia să fie după chipul şi asemănarea lui.

    RăspundețiȘtergere
  5. Sunt ecoul dv., adică susţin cele scrise de dv. mai sus.

    RăspundețiȘtergere
  6. Domnule Valerius, mulțumesc. Toți oamenii de bine ar trebui să gândească ca noi. :)

    RăspundețiȘtergere