vineri, 7 octombrie 2011

Gânduri prilejuite de actualele proteste din SUA

Sper ca minciuna numită „SUA – patria democraţiei autentice, a drepturilor omului” să fie demascată. Această demascare le-ar putea constrânge pe cozile de topor de la noi  (politicieni curve, intelectuali mercenari, spioni), care în plină criză de sistem a capitalismului sunt obsedate de... condamnarea comunismului, de înfiinţarea unui muzeu al comunismului ca imagine schimonosită a societăţii ante-decembriste, să facă ciocul mai mic, să lase loc de acţiune şi forţelor autentice de stânga. Pe de altă parte, imaginea realităţii nude din SUA ar putea determina schimbarea opiniei unor naivi, care mai cred că acolo este ceea ce spun minciunile propagandistice că este.

Fireşte, dori mai multe.

Aş dori ca aceste cozi de topor, vinovate de complicitate în schingiuirea ţării noastre de mai bine de 20 de ani, care au vlăguit-o de puterea economică, care vor să-i decimeze populaţia , care vor să ne aducă sub ocupaţie străină, să fie chemate la judecata necesară a poporului, necesară pentru că există vini reale, nu precum cele născocite în pseudo-procesul de la Târgovişte.

Aş dori ca această inimă a capitalismului mondial tot mai hrăpăreţ, care constă în SUA, să sufere un infarct . În situaţia în care protestele se extind, ipoteza mea este că, dacă forţele de represiune ar deschide focul asupra protestanţilor, SUA ar sări în ţăndări (se pare că Ceauşescu a făcut această prostie, comandând deschiderea focului asupra protestanţilor; ar fi putut ordona folosirea doar a bâtelor, aşa cum se întâmplă în „democraţia” din SUA acum; am motive să cred, însă, că unii oameni au fost împuşcaţi în decembrie 1989 şi de forţe externe infiltrate în ţară, pentru a face să explodeze "mămăliga", la vederea sângelui). Prin comparaţie cu ce s-ar putea întâmpla acum în SUA, prin folosirea armelor de foc împotriva protestanţilor, războiul de secesiune ar fi doar un joc de copii. SUA reprezintă o entitate statală şi naţională extrem de eterogenă, unitatea ei depinzând în mare măsură de avantajele dominaţiei mondiale, a exploatării resurselor altor popoare.

Dar raţiunea îmi cenzurează această dorinţă, de a vedea SUA sărind în ţăndări. În SUA există un arsenal  cu potenţial devastator pentru întreaga planetă. Anarhia ar crea o primejdie planetară. 

De aceea m-aş mulţumi cu mai puţin. Sper ca americanii care sunt, ca şi noi, obidiţii sistemului capitalist să găsească în ei resursele necesare pentru a se organiza politic, pentru a transforma protestul de stradă, concretizat în îmbrânceli cu poliţiştii, într-o mişcare politică robustă, având un program revoluţionar.

Sunt conştient că acesta este doar un vis, căci SUA constituie statul poliţienesc cel mai eficient din lume, stat care n-a permis şi nu va permite organizarea unei astfel de mişcări politice.

4 comentarii:

 1. De acord cu dumneavoastra. SUA nu a permis si nu va permite organizarea politica de stinga.

  RăspundețiȘtergere
 2. Îmi place mult acest text, şi eu sper mult de la aceste mişcări de protest ale americanilor nemulţumiţi.

  RăspundețiȘtergere
 3. E atâta suferinţă în lume ! Sunt atât de mulţi oameni umiliţi, nefericiţi ! Şi totuşi vampirii, deşi incomparabil mai puţini, se menţin la conducerea lumii.

  Împărat şi proletar

  de Mihai Eminescu

  http://www.marxists.org/romana/tematica/literatura/eminescu/index.htm  Spuneţi-mi ce-i dreptatea? - Cei tari se îngrădiră
  Cu-averea şi mărirea în cercul lor de legi;
  Prin bunuri ce furară, în veci vezi cum conspiră
  Contra celor ce dînşii la lucru-i osîndiră
  Şi le subjugă munca vieţii lor întregi.
  (…)
  Virtutea pentru dînşii ea nu există. Însă
  V-o predică, căci trebuie să fie braţe tari,
  A statelor greoaie cară trebuie-mpinse
  Şi trebuiesc luptate războaiele aprinse,
  Căci voi murind în sînge, ei pot să fie mari.

  Şi flotele puternice ş-armatele făloase,
  Coroanele ce regii le pun pe fruntea lor,
  Ş-acele milioane, ce în grămezi luxoase
  Sunt strînse la bogatul, pe cel sărac apasă,
  Şi-s supte din sudoarea prostitului popor.

  Religia - o frază de dînşii inventată
  Ca cu a ei putere să vă aplece-n jug,
  Căci de-ar lipsi din inimi speranţa de răsplată,
  După ce-amar muncirăţi mizeri viaţa toată,
  Aţi mai purta osînda ca vita de la plug?
  (…)

  Minciuni şi fraze-i totul ce statele susţine,
  Nu-i ordinea firească ce ei a fi susţin;
  Averea să le aperi, mărirea ş-a lor bine,
  Ei braţul tău înarmă ca să loveşti în tine,
  Şi pe voi contra voastră la luptă ei vă mîn.
  (…)

  De ce uitaţi că-n voi e şi număr şi putere?
  Cînd vreţi, puteţi prea lesne pămîntul să-mpărţiţi.
  Nu le mai faceţi ziduri unde să-nchid-avere,
  Pe voi unde să-nchidă, cînd împinşi de durere
  Veţi crede c-aveţi dreptul şi voi ca să trăiţi.
  (…)

  Zdrobiţi orînduiala cea crudă şi nedreaptă,
  Ce lumea o împarte în mizeri şi bogaţi!
  Atunci cînd după moarte răsplată nu v-aşteaptă,
  Faceţi ca-n astă lume să aibă parte dreaptă,
  Egală fiecare, şi să trăim ca fraţi!

  RăspundețiȘtergere
 4. Până azi nu aflasem de aceste proteste din SUA. Am studiat fenomenul și am scris un text pe baza a două articole din The New York Times.

  Sunt sigur că ați găsi interesantă postarea.

  RăspundețiȘtergere