duminică, 3 aprilie 2011

Mugur Isărescu – Traian Băsescu – Daniel Ciobotea = Triunghiul Bermudelor ?

Îmi pun întrebarea din titlu și-mi vin în minte următoarele gânduri:

1). ”Dați-mi controlul asupra monedei naționale a unei națiuni și nu-mi mai pasă cine face legile”.
2). "Decât să sug... la mai mulți licurici mai mici, mai bine sug... la un licurici mai mare".
3).  Cine controlează păstorul controlează și turma.

4 comentarii:

  1. Frumoasă şi sugestivă interogaţia metaforică pe care o propuneţi. În acest triunghi al Bermudelor a dispărut înghiţită cu totul o ţară. Nu s-a salvat de la înec nimic.

    Tragedia şi dezastru României este la cote biblice. Dintr-un stat independent cu o economie în continuă dezvoltare am ajuns o provincie foarte săracă situată la periferia geografică şi culturală a imperiului Occidental.

    Ne afundăm din ce în ce mai mult în mâlul regresului politico-social.Capitalismul românesc se surpă iar prin spărturi îşi fac loc reminiscenţele evului mediu. Statul renunţă la laicitate şi îşi deleagă din responsabilităţi bisericii. Separaţia între biserică şi stat se estompează. Misticismul religios se răspândeşte în şcoli, cuprinde din ce în ce mai mult din masa de disperaţi şi dezmoşteniţi al căror număr se suprapune din ce în ce mai mult peste cel al populaţiei ţării.

    Se urmăreşte în subsidiar legitimarea catastrofei ca dat al lui Dumnezeu.

    De fapt nu este nici o catastrofă, nici un dezastru, vrea să spună troica Băsescu-Ciobotea-Isărescu căreia îi revine întreaga responsabilitate politică, ci este un aranjament divin ineluctabil - Dumnezeu în nesfârşita Lui înţelepciune ştie ce face- de care omul nu are nici dreptul nici putinţa să se îndoiască.

    Prea puţine speranţe ne-au mai rămas.

    RăspundețiȘtergere
  2. Domnule Florian Liviu,
    (I)
    Dv. întotdeauna faceți comentarii competente, serioase. Vă exprim considerația mea.

    Când mă gândesc la epoca în care trăim, am tentația de a mă ciupi de obraz, căci mi se pare că trăiesc un coșmar, realitatea mi se pare neverosimilă. Nici în cele mai pesimiste gânduri ale mele din decembrie 1989, când am conștientizat că se restaurează capitalismul, nu-mi imaginam că vom putea ajunge în situația asta.

    Am mai spus-o: lucrul cel mai grav nu este ruinarea economică, ci procesul de îndobitocire în masă, decăderea culturală, morală a tot mai multor oameni. Au ajuns să se calce în picioare pentru kilogram de zahăr sau o cutie de detergent cu preț redus. Suntem transformați din popor în faună. Unii sunt folosiți ca animale de muncă, alții sunt dresați pentru circul social, tot mai mulți sunt sacrificați, pur și simplu, prin politica cinică de reducere a veniturilor (salarii, pensii), de scădere a nivelului de trai, de anulare a serviciilor medicale accesibile. Termenul de genocid pentru această politică devine tot mai justificat.

    RăspundețiȘtergere
  3. (II)
    Și care este reacția celor obidiți ? Mulți dintre ei au reacția unor ființe al căror discernământ a fost extirpat, prin tehnicile de manipulare.

    Dintr-un sondaj de opinie recent a reieșit că Mugur Isărescu este omul în care cetățenii români au cea mai mare încredere. Mugur Isărescu este cel mai puternic om din România, deși nu-i decât un pion al oligarhiei financiare mondiale. S-au schimbat Constituții, Președinți ai țării, parlamente, guverne, prim-miniștri, dar Isărescu este de neclintit. Banca Națională nu mai este ”națională”, ci ”Centrală”. De fapt ea nu mai este sub controlul statului român, nu mai slujește interesele poporului român. Toate eforturile noastre fizice și intelectuale care se cuantifică în bani sunt la discreția lui Isărescu și a echipei lui. Observați aroganța pe care o emană - în interviuri, declarații - Guvernatorul, consilierul său, Adrian Vasilescu. Ce se întâmplă acolo, în Banca Centrală, pentru noi, stupid people, este de nepătruns. Putem simți doar consecințele, în căderea calității vieții noastre.

    Un individ sinistru, Traian Băsescu, ajuns în stadiul psihic în care nu-și mai disimulează ura față de categorii sociale largi (pensionari, profesori, medici, funcționari publici etc.) a fost ales, de două ori, Președintele României de către fauna cu drept de vot ! Ipochimenul acesta, care a făcut dispărută flota României, care se milogea la ambasada americană pentru a-l sprijini să rămână în funcția de Președinte, care i-a garantat imunitatea zănaticului american vinovat de uciderea pe stradă a unui cetățean român va fi menționat în istorie în calitate de conducător al țării de-a lungul unui timp considerabil, alături de mari personalități, precum Ștefan cel Mare, Mihai Viteazul, Constantin Brâncoveanu !

    Mii și mii de oițe credincioase fac zilnic cruci până la burice pentru starea de bine a Preafericitului Daniel, ajuns Patriarh cu sprijin din străinătate. Dar vine și o vreme a scadenței. Într-o telegramă dezvăluită de Wikileaks, ambasadorul SUA la București, Taubman, scria: ” Patriarhul cunoscător al mass-media este de asemenea foarte conştient de puterea şi influenţa pe care biserica sa o are în a modela opinia publică”. Taubman mai scrie în raportul său că, în trecut, Biserica Ortodoxă şi Ambasada nu s-au aflat pe aceleaşi poziţii în ce priveşte „problema spinoasă a restituirii proprietăţilor bisericii greco-catolice, confiscate în timpul epocii comuniste", dar deschiderea Patriarhului pentru dialog şi ecumenism „este un semn încurajator".

    http://www2.romanialibera.ro/actualitate/wikileaks/wikileaks-patriarhul-daniel-a-discutat-cu-americanii-despre-legalizarea-prostitutiei-221460.html

    RăspundețiȘtergere
  4. (III)
    Am sentimentul că am intrat în iad. Avuția țării a fost înstrăinată, suntem ”cerșetori la noi acasă”, populația este supusă unui genocid, militari ai armatei noastre se joacă, sub comandament străin, de-a hoții și vardiștii pe meleaguri străine, dreptul la liberă exprimare este tot mai restricționat.

    Culmea, chiar și dv., care îmi transmiteați un anumit optimism, ați ajuns să scrieți: ” Prea puţine speranţe ne-au mai rămas.”

    RăspundețiȘtergere