vineri, 5 februarie 2010

Un nebun a aruncat o piatră în baltă...

Azi, întâmplător, am văzut o emisiune la MTV [Erată: NTV] (reluată ?). Jurnalista a avut doi interlocutori, un prof. univ. dr. (pare-mi-se că se numea Ciorbea) şi un lector univ. dr. numit Răzvan Pantelimon. Răzvan mi-a fost elev, pe când era în clasa a V-a (în vremea aceea predam istoria la gimnaziu). Era un elev foarte bun, se detaşa de colegi prin volumul lecturilor şi capacitatea de înţelegere. Mi-a făcut plăcere să constat că a confirmat posibilităţile intelectuale. S-a discutat şi despre problemele din PSD, dar domnul lector universitar doctor m-a impresionat prin maturitatea şi curajul judecăţilor sale în chestiunea scutului anti-rachetă. Dezaproba atitudinea aplaudacilor şi sublinia necesitatea negocierilor în interesul naţional. Sub aspectul oportunităţii scutului, al "beneficiului", opina că nu ar trebui să ne entuziasmăm. Este ca-n fotbal, spunea el, ne uităm în sus, după minge, şi altul ne-o poate trage la gioale. Suntem obsedaţi de apărarea contra unui prezumat atac cu rachete, iar teroriştii, constatând că am devenit susţinători obedienţi ai strategiei americane, vor detona explozibilul din sân pe străzile noastre. Oare ce am simţi faţă de cei care i-o sug cu sîrg Marelui Licurici, dacă ne-ar pieri un copil într-o astfel de situaţie ? Ferească Dumnezeu ! Mă îngrozeşte, de asemenea, şi gândul că prin ceea ce scriu aici aş putea da idei unor fanatici. Un nebun a aruncat o piatră în baltă... Am fi fost mai înţelepţi dacă l-am fi oprit pe nebun, prin voturile puse în urne, decât să plonjăm pentru a scoate piatra.

14 comentarii:

  1. Domnule Bogdan,
    Domnule Florian Liviu,

    Am mutat comentariile la articolul 'Despre Ceauşescu, socialism, marxism'.

    Dar am greşit din două puncte de vedere:

    1.întrucât nu v-am cerut acceptul;
    2.întrucât, instrumentele de editare fiind sărace, comentariile dv. ar putea fi percepute ca fiind ale mele.

    Vă rog, scuzaţi-mă.

    RăspundețiȘtergere
  2. Aş da 'verde la semafor' pentru comentarii.
    Dar nu ştiu un al mod facil de a afla dacă apar comentarii decât cel numit 'moderarea comentariilor'.
    Alternativa ar fi să verific de fiecare dată comentariile de la toate articolele.

    Învăţ cum să-mi fac un sait. Vreau să-mi cumpăr un domeniu.

    RăspundețiȘtergere
  3. Am şi probleme cu legătura (conexiunea) la internet. Plătesc 55 RON/lună. Cu ceva timp în urmă eram foarte mulţumit de conexiune (de viteză ?). Acum s-au şmecherit, dau cu porţia. Constat că uneori se blochează. Dacă deconectez-reconectez (sau restartez calculatorul), începe să funcţioneze din nou. După un timp iar se blochează. Am făcut o sesizare, a venit un individ de la firma respectivă şi mi-a făcut 'demonstraţia' că funcţionează pe laptopul lui, care, probabil, era setat în regim privilegiat. Nu m-am gândit, atunci, la această posibilitate. Acum, cu această vreme rea, necazurile s-au intensificat.

    RăspundețiȘtergere
  4. Domnule Bogdan,

    Am văzut că aţi pus de un blog. Când îi faceţi inaugurarea ?

    RăspundețiȘtergere
  5. E foarte simplu, de câte ori se postează un comentariu la unul din articolele dvs. trebuie sa primiți automat un mail cu comentariul respectiv.Mail-ul este transmis de sistemul de bloguri al lui Google.Toate setările le puteți face din tabloul de bord al blogului dvs. secțiunea moderarea comentariilor. Cel puțin eu asa am făcut.Sper ca v-am fost de ajutor.

    Nu ma deranjează ca ați mutat comentariile mele.
    Este site-ul dvs. și aveți tot dreptul sa le puneți unde doriți.

    cu multa stima și considerație
    Florian Liviu.

    RăspundețiȘtergere
  6. Varianta cu email-ul presupune să cauţi des în "căsuţa poştală". E incomod.
    În tabloul de bord nu văd decât două posibilităţi:
    - să moderezi comentariile, deci să nu fie postate decât cu aprobare de la comenduire,
    - sau să nu le moderezi, dar asta înseamnă să observi unde a crescut numărul de comentarii, deci unde au apărut noi comentarii.

    Blog gratuit, instrumente neperformante. Asta este.

    Mulţumesc pentru informaţii.

    RăspundețiȘtergere
  7. D-le Valerius,
    Eu zic să îi rechemaţi pe cei de la firmă, ca să facă să funcţioneze conexiunea pe calculatorul dvs., avertizându-i că în caz contrar veţi schimba provider-ul. În final, chiar puteţi să faceţi asta, dacă nu se rezolvă.

    RăspundețiȘtergere
  8. Care ar fi fost cei mai buni aliati ai nostri.
    cu tot respectu

    RăspundețiȘtergere
  9. "Care ar fi fost cei mai buni aliati ai nostri".

    Munţii Carpaţi cu pădurile lor, Dunărea, Marea Neagră, comorile solului şi subsolului.
    Într-o povestioară, se spune că Dumnezeu, pe când împărţea daruri, a scăpat în zona noastră mai multe daruri decât în alte zone. Pesemne, însă, că Dracu' ne-a luat mare parte din minte. Ne-am pricopsit şi cu multiple clone ale lui Iuda. Şi, uite aşa, am înstrăinat darurile de la Dumnezeu. Şi am rămas cu pseudoaliaţi. În orice caz, eu nu-i percep ca pe aliaţi. Lua-şi-ar slugile de pe aici şi duce-s-ar pe pustii !

    RăspundețiȘtergere
  10. "Nebunul" trebuie oprit neaparat, nu-i asa?

    Spre binele lui..


    Vai vai.

    RăspundețiȘtergere
  11. Stimate d-le Valerius, mi-am făcut un blog ieri. Țin minte că dvs. m-ați întrebat la un moment dat dacă mi-am făcut blog și eu v-am răspuns la acel moment că nu. Acum mi-am făcut un blog, pe wordpress. Adresa este: http://bogdanjournal.wordpress.com .
    Precizez că este doar un jurnal, în care îmi voi scrie din când în când gândurile (datorită unei anumite situații, nu sunt doritor în prezent de a mai intra pe forumul Nanu), texte care nu se vor ridica, cu siguranță, la valorea postărilor dvs.

    RăspundețiȘtergere
  12. D-le Valerius,

    Am făcut un comentariu, este adevărat, ceva mai târziu, la ceea ce ați scris ultima dată dvs la mine pe blog, la postul "Ceaușescu. Marxismul – un experiment ratat?". Chiar sunt curios să aflu părerea dvs. în legătură cu teoria pe care am prezentat-o și care nu este a mea, am dat de ea într-una din cărțile pe care le-am citit.

    O zi bună!

    RăspundețiȘtergere
  13. SOS !

    Nu mai pot posta în acest pseudo-blog al meu.

    O fi doar consecinţa propriei mele prostii, sau nu mi se mai permite, deoarece textele mele "nu concordă" cu interesele puternicilor vremii ?

    RăspundețiȘtergere
  14. Constat că pot face comentarii, dar nu pot posta articole.

    RăspundețiȘtergere