marți, 6 iunie 2017

Speranţe deşarte în vizita lui Iohannis în SUA

          Iohannis nu este omul care să poată reprezenta interesele României, nici prin însuşirile personale, nici prin resorturile prin care a fost pus în funcţie.
          În opinia mea, cei care susţin că Iohannis se va întoarce cu daruri de la Marele Licurici sunt sau naivi, sau propagandişti ai SUA.
          Eu cred că Iohannis se va întoarce cu avionul plin de sloganuri de felul:
- "România este un partener foarte important pentru SUA."
- "SUA garantează securitatea României, în situaţia în care Rusia este un mare pericol pentru România."
- "Dar securitatea costă, va trebui să facem eforturi pentru a o asigura."
          Vorbe, vorbe, vorbe. Şi mai mulţi americani pe aici, "pentru a ne asigura securitatea", pe cheltuiala noastră. Şi pentru a impune la conducere pe cei care îi servesc mai bine, din politichia românească.
          Donald Trump, de la care mulţi naivi aşteaptă minuni în politica mondială, nu poate fi decât o unealtă a sistemului industrial-militar al SUA, altfel va avea sfârşitul lui John Fitzgerald Kennedy. El va dori să dezmintă zvonurile potrivit cărora a fost impus ca Preşedinte al SUA de către Putin. Şi cea mai bună modalitate de a dezminţi este agresivitatea faţă de Rusia. Iar marionetele din politica românească sunt instrumentele necesare pentru a realiza scopul lui Trump.
          Într-o zonă în care ţările vor reducerea tensiunilor militare, România va fi oaia nebună. "Câştigul" nostru: vom fi în dezacord cu ţări vecine şi vom fi ţintă pentru Rusia, care se simte tot mai ameniţată de laţul NATO ce se strânge în jurul ei. Şi ca "bonus", dezavantajele economice ale unor relaţii inamice.
          Liviu Dragnea are o strategie mai înţeleaptă şi mai profitabilă pentru ţară, de exemplu prin ideea creării unei "dimensiuni economice" în relaţia specială cu SUA, în particular prin ideea renaşterii industriei româneşti de apărare. Fără o industrie de apărare proprie, România va fi total dependentă de Stăpînul care ne asigură "securitatea".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu