duminică, 12 octombrie 2014

Programul lui Constantin Rotaru, candidatul PAS pentru Președinția României

          Acesta este singurul program, dintre cele ale candidaților pentru Președinția României, care propune cu adevărat schimbări esențiale în sistemul care ne-a fost impus din 1989 încoace. Intervențiile lui Constantin Rotaru, în cadrul campaniei electorale, au o valoare principială. Șansele lui de a deveni Președintele României sunt aproape de zero.
          A vota pentru Constantin Rotaru este o chestiune de principiu și de morală, nu o decizie vizând un succes electoral. Votul pentru Constantin Rotaru ar putea avea o valoare istorică. Dacă românii vor supraviețui, dacă se vor trezi din hipnoza indusă prin mașinăria infernală a manipulării post-decembriste, noi, cei care nu avem creierele încă spălate, vom putea spune: noi ne-am făcut datoria. Alții se vor scuza (=acuza): ”Ce puteam face? Așa erau vremurile atunci!”
          Am văzut ultima emisiune ”În premieră, cu Carmen Avram”. A fost o altă emisiune foarte bună, în care, cu dovezi, a fost transmis mesajul: România nu mai este a românilor. Un canal de televiziune capitalist ne spune, după douăzeci și ceva de ani, că s-a produs ceea ce noi, câțiva, anticipam, curând după decembrie 1989, că se va produce.
          Și totuși majoritatea românilor nemulțumiți de consecințele sistemului capitalist restaurat asupra propriilor lor vieți, sistem care a transformat România în colonie, sistem care i-a expropriat pe români de propria lor țară, nu acționează în consecință, votează în continuare pentru partidele care sunt vinovate de situația în care a ajuns România, declară simpatia pentru personaje politice care au contribuit la crearea acestei situații. Corneliu VadimTudor are dreptate când spune: ”Românii au o slabă memorie a răului”. Mugur Isărescu, Petre Roman, Ciorbea, Năstase, Tăriceanu, Meleșcanu et co. primesc, încă, voturi de la români (în urne sau în sondajele de opinie). Peste 5-10 ani chiar și tartorul Traian Băsescu va fi reprimit de românași cu flori, ca Salvatorul Patriei. Îți vine să spui: acești românași își merită soarta.


Program politic - „O Românie pentru toți românii”

  

Cele 15 idei principale

Stimați concetățeni,

Se poate spune că programul meu este chiar Constituția României. Orice alt program electoral ar fi mincinos.
În Constituție sunt trecute toate drepturile și libertățile cetățenilor și, în același timp, toate obligațiile autorităților publice față de cetățean.
Nu trebuie decât să aplicăm Constituția pentru a ne îndeplini visul: o Românie pentru toți românii. Nu e nevoie să o schimbăm, să o modificăm.

1. România pentru toți românii va fi o țară care va pune interesul public, colectiv și național înaintea profitului corporațiilor transnaționale și a intereselor marii finanțe mondiale (FMI, BM, BCE).

2. Într-o Românie pentru toți românii o clasă politică supusă exclusiv unor interese obscure, din afara României, nedemocratice, trebuie să demisioneze sau să poată fi demisă de români. Nu trebuie să mai acceptăm politicieni care își iau „ungerea în funcție” de la Washington așa cum își luau pe vremuri fanarioții firmanul de domnie de la Istanbul!

3. România pentru toți românii nu poate fi decât o țară în care drepturile omului sunt respectate în mod real, nu numai teoretic. Dreptul la sănătate, la educație, la muncă, la cultură, la locuință și multe altele sunt doar „mimate” în România de azi. Vrem democrație și drepturi reale!

4. Într-o Românie pentru toți românii populația este proprietarul de drept (conform Constituției art. 136) al bogățiilor care fac obiectul „proprietății publice”. Profiturile obținute din exploatarea bogățiilor naturale trebuie investite rațional și ecologic în dezvoltare locală și națională, nu să ia calea străinătății.

5. Dacă vorbim de o Românie pentru toți românii, atunci trebuie să avem în vedere că organele represive și de ordine ale statului (jandarmeria, poliția, serviciile secrete) trebuie puse în slujba cetățeanului, nu a puterilor sau a corporațiilor străine, și împotriva cetățeanului român. Nu mai vrem pasivitate, ca în cazul „Teo Peter”, nu mai vrem să vedem jandarmi fugărind țărani, ca la Pungești, nici nu mai vrem să vedem ofițeri acoperiți în mass-media (presupus) liberă.

6. Numai o Românie pentru toți românii va fi una cu adevărat democratică, în care înființarea de partide politice, desfășurarea de mitinguri și adunări publice, relația ONG-urilor cu administrația publică, petițiile cetățenilor față de administrație etc. vor fi supuse unor proceduri simplificate la maximum, coerente, accesibile, transparente, corecte și binevoitoare față de cetățean, nu restrictive.

7. România ultimilor 25 de ani nu a fost a noastră, a tuturor, ci doar a unei clase privilegiate. Această clasă privilegiată a vândut cu de la sine putere o mare parte din ceea ce aparținea poporului român în decembrie 1989. Dar banii obținuți nu se regăsesc în dezvoltare: nu avem autostrăzi, nu avem dotări în spitale, nu avem școli performante. Pentru că sub conceptul pompos de „privatizare” clasa privilegiată de fapt și-a însușit totul. În România pentru toți românii trebuie să facem un bilanț al privatizărilor ultimilor 25 de ani și acolo unde găsim nereguli să îi redăm proprietarului de drept - adică poporului român - ceea ce îi aparține.

8. Într-o Românie pentru toți românii clasa politică este una responsabilă și care răspunde nu doar politic, ci și penal și / sau juridic pentru deciziile luate. Nu trebuie să mai acceptăm ca scuze pentru decizii nocive pretexte precum: „măsura aceasta a fost convenită cu FMI”, „așa ne-a cerut UE” etc.

9. Într-o Românie pentru toți românii tinerii nu se vor mai abține să își întemeieze o familie și să devină părinți. Copiii sunt aurul României, iar tinerii - meșterii aurari. De aceea trebuie să-i ocrotim și să-i îngrijim cum se cuvine.

10. În România noastră, care este și România pentru toți românii, accesul la funcțiile publice se va face corect și onest, pe criterii de competență, nu pe pile și relații. În România noastră nu vor exista instituții publice cu salariul mediu de mii de lei în care să fie angajați de-a valma nași, fini, veri, mătuși etc. doar pentru că sunt rudele cuiva potrivit.

11. În România noastră, care nu poate fi decât o Românie pentru toți românii, armata României va avea un rol eminamente defensiv și nu va putea desfășura misiuni de luptă decât pe teritoriul țării. Respingem categoric participarea la misiuni internaționale care nu se bazează pe nici un fel de rezoluție ONU. Rolul României în NATO trebuie reconsiderat de urgență. România nu a fost niciodată stat-agresor, așa cum riscă să devină azi, înhămată la cheremul imperialismului american, în jalnicul rol de chihuahua al Washingtonului.

12. Președintele României va susține la Consiliul Europei cauza României pentru toți românii, nu a României pentru partidul care l-a cocoțat la putere. Trebuie să luăm exemplul polonezilor, care deși sunt - ca și noi - membri recenți ai Uniunii Europene, au știut să-și negocieze mult mai corect interesele.

13. O Românie pentru toți românii se va îngriji de readucerea acasă a cât mai multor români emigrați, nu de trimiterea în bejenie a altor câteva milioane. Unei astfel de Românii nu-i va fi frică de creșterea accelerată a salariului minim, de de-birocratizarea rapidă a procedurilor de aplicare pentru fonduri europene sau de încurajarea micilor afaceri de tip „start-up” cu capital românesc.

14. O Românie pentru toți românii va susține relații de bună vecinătate cu toți vecinii și va fi o casă primitoare atât pentru românii din afara granițelor, cât și pentru cetățenii români de altă etnie decât cea română (rromi, maghiari, sași, secui, lipoveni, ucrainieni, armeni etc.).

15. În România pentru toți românii președintele își va îndeplini atribuțiunile constituționale și va fi cu adevărat un „mediator între puterile statului, precum și între stat și societate” (Constituția României, art. 80), nicidecum un președinte-jucător de partea unui singur partid, a unei camarile, a unei puteri străine.

Linkuri:

Rusia s-a trezit!



          Am văzut un film, existent în internet, din care am înțeles că Rusia s-a trezit din hipnoza indusă de șmecherii din Occident.
          După ce trădătorul Gorbaciov a introdus calul troian în propria cetate, după ce bețivul decrepit, caricatura numită Elțîn a continuat cu mai multă eficiență procesul de subminare a Rusiei, marea țară de la răsărit și-a găsit un conducător potrivit, capabil să-i apere demnitatea, în personalitatea lui Putin.
Și înainte de căderea Zidului Berlinului, dar mai ales după aceasta, șmecherii din Occident au folosit, pentru a-și extinde sistemul colonial, o armă mai eficientă decât bomba nucleară: arma manipulării. Repet pentru a n-a oară: manipularea este pentru spirit ceea ce este SIDA pentru organism, ea distruge sistemul imunitar al spiritului, distruge discernământul.
          Oare pe aceste meleaguri se va produce vreodată minunea asta, a învierii spiritului adormit prin hipnoza manipulării?
          Prefer o lume multipolară, decât o lume în care Marele Licurici se crede Dumnezeu pe Pământ, încălcând cinic oricare regulă a dreptului internațional. Multipolaritatea este, în planul sistemului politic mondial, corespondentul separației puterilor din cadrul sistemului politic democratic al unei țări.
          Nu știu cine a făcut acest film, dar în el am identificat multe adevăruri, spuse răspicat de către Putin.

Transcriu subtitrarea filmului aici:

Putin:

          ”Rusia și-a asumat responsabilitatea de a nu mișca formațiuni și tehnică militară, dintr-o regiune într-alta, pe propriul teritoriu, de parcă ar fi o colonie. Vă puteți imagina că America s-ar obliga să nu mute pe teritoriile sale armatele la bunul său plac ? ”

          Situația în anul 2000: lumea o conduce SUA, în Europa funcțiile importante le ocupă Germania, Anglia și Franța și, ca să fim onești, credem că niciuna din aceste patru puteri nu își dorește ca Rusia să devină o țară puternică. Dimpotrivă! Occidentului îi convine ca Rusia să fie slabă, dependentă și supusă. Și să-i dea gaz, țiței și celelalte resurse naturale. Să i le dea și să tacă... și să nu ceară nimic în schimb. Ofensiv, dar adevărat. Pentru a privi adevărul în față trebuie să știi s-o faci. Noul Președinte a știut s-o facă! Tocmai din acest motiv,  Putin a și devenit antipatic Occidentului. Însă cu ce monedă plătești, cu aceea ești plătit.

Putin:

          ”Pregătirea pentru ofensiva generală împotriva Rusiei, America a început-o încă din primii ani 90. Desfășurarea elementelor antirachetă din Europa de est,  e doar o parte a acestui program. Motivul este apărarea împotriva rachetelor nucleare ale Iranului și ale Coreei de Nord. De existența a astfel de pericole ne-am putea doar imagina, deoarece, în momentul de față, acestea nu sunt, iar ceea ce ni se spune e o minciună. Astăzi nu există amenințări nici din partea Iranului, nici din partea Coreei de Nord. Asta am dovedit-o deja de mii de ori.  Astăzi, sistemele de apărare antirachetă sunt destinate, fără dubiu, neutralizării rachetelor cu potențial nuclear ale Federației Ruse. De ce? Deoarece radarele și sistemele antirachetă care împrejmuie granițele noastre vor închide teritoriul nostru până la Urali. Cu alte cuvinte, vor acoperi bazele nucleare terestre ale Rusiei. Aici e cheia! 
Ne vorbesc: „nu vă îngrijorați, nu le vom folosi împotriva voastră”. Însă, d.p.d.v tehnic, totul e posibil. Însă ei nu vor să dea nicio garanție că nu ne vor ataca, nici măcar una scrisă pe-o coală de hârtie. Haideți să nu uităm, că SUA este singura țară din lume care a folosit vreodată armament atomic. Și a făcut-o împotriva unei țări ne-atomice. Împotriva Japoniei.  Oare am șters asta din memorie? Nu! Nu putem uita! Și vom reacționa de fiecare dată împotriva amenințărilor externe. 
Acum o să dau voce unor lucruri foarte simple, banale, clare și care stau la baza celor ce se petrec între noi și Statele Unite. Noi suntem singura țară, în afară de SUA, care deține triada nucleară: pe pământ, în aer și în oceane. Și armele noastre sunt egale cu ale lor, atât ca putere, cât și ca număr. Anume această egalitate stă la baza multor decizii, menite să susțină Rusia. Când în Consiliul de Securitate al ONU ni se artă câte o pulbere, găsită, chipurile, pe teritoriul Bagdadului sau altundeva în Irak, și e definită ca fiind armă de distrugere în masă, iar sub acest pretext se merge în acea țară, pentru a lichida armata și a-l spânzura pe șeful statului, oricare ar fi acesta, ca apoi să ni se explice că, de fapt, acolo nu era niciun fel de armă de distrugere în masă, îmi vine un dubiu: sunt partenerii noștri sinceri? Am senzația că partenerii noștri nu vor colaboratori, ci vor vasali, vor să conducă, însă cu Rusia nu merge așa.”

Ce să-i faci... după plată și răsplată. Rusia iese definitiv din tratatul semnat înaintea tuturor de Gorbaciov, care limitează mișcarea trupelor și tehnici de război în țară, și a celui semnat de Elțîn, de reducere a numărului armelor strategice, START III. Cu alte cuvinte, Rusia și-a dezlegat mâinile pe care și le legase singură, pentru a renaște militar. Astfel demarează un proces lent, dar complet de renaștere și modernizare a tehnicii militare, abandonat, ca multe altele, la începutul anilor 90.

Putin:

          ”Noi vedem cum astăzi sunt puse la punct campanii belice și cum au succes. Din acest motiv, forțele noastre armate trebuie să treacă la treabă chiar de mâine! Atât în cazul tehnicilor clasice, cât și al celor puternic nuclereatizate - capitol la care stăm mai bine cu jumătate de pas decât americanii. Ei au punctele lor forte, pe mare, navele, de exemplu, noi pe ale noastre. Printre aceste puncte putem enumera complexul de rachete TOPOL M și noul complex balistic intercontinental, IARS. De asemenea, și complexul de rachete disponibil pentru submarine, BULAVA. Nu am spus nimic nou pentru nimeni, nicio surpriză! Lumea se schimbă și nu mai poate fi condusă pe aceleași scheme pe care s-a condus după WW II. Nici măcar cu foștii „colegi” nu se mai poate discuta ca până acum. Apar noi insidii și noi centre de putere. Toate acestea trebuie luate în considerare. Asta vreau eu să subliniez! Nu să condamn pe careva. Căci, dacă vom accepta aceste schimbări și vom lua poziție, doar așa vom putea crea condițiile unei situații mai stabile. În caz contrar, vom combate neîncetat conflinctele.”

Iar acum o concluzie la rece: în ultimii 12 ani, țara distrusă, degradată, cu care vecinii s-au purtat cu ostilitate, Rusia a reocupat poziția sa de vază pe arena jocurilor politice internaționale. În rând cu China, SUA și Europa occidentală. Și asta s-a putut realiza grație diplomației dure, pragmatice, precise și bine gândite! Cu toate că, în ultimii 12 ani,  granițele fizice ale Rusiei nu s-au schimbat deloc, Rusia a recucerit spațiu întins pe harta politică a lumii. Este un pas important, deosebit de important! Și asta nu trebuie s-o uităm și s-o protejăm.

sâmbătă, 11 octombrie 2014

Miscelanee

          1) ”Comanda asupra bazei de la Deveselu a fost preluată oficial de Marina americană

Gheorghe Gheorghiu-Dej ne-a scos de sub ocupația sovietică.
Traian Băsescu ne-a băgat sub ocupația americană.

          2). Traian Băsescu a declarat:
            „Dacă mâine Lukoil va stabili să nu reia producția, cer Guvernului României să fie pregătit să preia rafinăria de la Ploiești, pentru că asta depășește limitele unei companii care vrea sau nu vrea

          În opinia mea, prin declarația privind posibila naționalizare a rafinăriei aparținând companiei Lukoil, Băsescu:
- a vrut să mai facă o dovadă de servilism față de Marele Licurici, prin atitudinea antirusească. Este inimaginabil să fi putut spune Băsescu așa ceva despre o companie occidentală, americană;
- a vrut să atragă de partea sa pe acei cetățeni ai României pentru care naționalizarea sună ca un act patriotic. În realitate, Băsescu, omul acesta care a făcut atât de mult rău României, nu este dotat cu sentimentul patriotic.
          Ideea naționalizării unei companii private a isterizat pe mulți guriști din presă și din fauna politică. Privatizarea, care a fost un eufemism pentru prădarea țării de către capitalul străin și autohton, nu a produs, de-a lungul zecilor de ani, reacții potrivnice din partea acestui fel de guriști. Pentru ei, proprietatea privată este sfântă, iar proprietatea publică trebuie prădată, pentru că  - nu-i așa? - ”este a tuturor și a nimănui”.

          3). Traian Băsescu, învățat să taie și să spânzure, și-a arătat mușchii către CSM.
              Ponta l-a pârât la cancelariile din Occident. Ambasada Marelui Licurici a reacționat, spunând că trebuie apărată independența justiției.

          În opinia mea:
- Marele Licurici nu mai mizează pe mârțoaga Băsescu. Ponta a primit, deja firmanul de la Înalta Poartă. Dar nici Ponta nu este singurul cal pe care mizează Marele Licurici, în cursa pentru Președinția României. Mai sunt și alții, printre care, Teodor Meleșcanu.
- Pâra către cancelariile occidentale dovedește obediența lui Ponta și, totodată, că România nu se autoguvernează, că toată vorbăria despre democrație este o minciună. Această atitudine de obediență, de pâră, va excita și mai mult grandomania Marelui Licurici. Blestemul nostru, după 1989, a fost că ne-au călărit politicieni care s-ar face preș chiar și în fața unui portar de la Casa Albă sau de la cutare mare cancelarie europeană.
- Cu Ponta Președinte, Primul-ministru al României și, prin acesta, politica în România, vor fi stabilite de către Marele Licurici. Singura deosebire remarcabilă va fi că nu vom mai avea parte de limbajul și de reacțiile mizerabile ale lui Băsescu. Și vor mai fi, poate, ceva firimituri pentru popor, oferite din împrumuturi cămătărești, de la FMI.