duminică, 2 iunie 2013

Leviathanul sau Noua Ordine Mondială

          Abia azi am aflat de un filmuleţ mai vechi postat în spaţiul Youtube, intitulat „Noua Ordine Mondiala - DECLARATI CUTREMURATOARE DE CE AVEM CRIZA” (sic)
          Se află aici.

          În ciuda greşelilor de scriere din titlu, filmuleţul este interesant. El constă într-un montaj de imagini filmate care conduc spre concluzia că un grup de indivizi ahtiaţi după puterea absolută acţionează, din semiumbră, pentru instaurarea Noii Ordini Mondiale, în care să existe un „Guvern Mondial, o singură cultură, o singură religie, o singură monedă”.
          Unii (din prostie ori din telecomandă) vor sări ca arşi: „Tâmpenii ! Sunteţi bolnavi de conspiraţionită !”
          Aristotel scria că „un enunţ este adevărat dacă spune că este ceea ce este sau că nu este ceea ce nu este; dimpotrivă, un enunţ este fals dacă spune că este ceea ce nu este ori că nu este ceea ce este”. Aşadar, dacă nu ne-am pierdut uzul raţiunii, putem deosebi adevărul de fals verificând corespondenţa (concordanţa)  sau necorespondenţa (discordanţa) dintre enunţuri şi realitate. În film, Ei, începând cu Papa şi terminând cu Traian Băsescu, declară fără ascunzişuri că vor Noua Ordine Mondială.
           E clar pentru oricare om normal la cap că există procese fireşti de integrare la nivel planetar, global. De exemplu poluarea (mediului) are dimensiuni planetare şi, în consecinţă, combaterea ei necesită decizii la nivel global. Nu poţi construi nişte „ziduri până la cer” pentru a-ţi izola ţara de efectele unui accident nuclear precum cel de la Cernobîl ori de la Fukushima. Tot aşa, comunicaţiile se integrează într-un sistem planetar („Vorbești cu fundul lumii la tine, din odaie,/ Secunda-ntrece veacul şi timpul se-nconvoaie.”).
          Dar nu aceste procese de globalizare fireşti ne sperie, ci globalizarea ca proiect al Diavolului.
          Să recapitulăm:
          În timpul evenimentelor din 1989 răsculaţii au cerut „democraţie”, „alegeri libere”, „pluralism”, „libertate”, „demnitate”, „prosperitate”.
          Ce ne-a oferit Dracul, prin proiectul în care ne-a făcut captivi ?
- Cel mai antipatizat om din România a fost numit Guvernator al SUA în România, în ciuda voinţei majorităţii electoratului, care a votat pentru destituirea lui din calitatea de Preşedinte al României.
- Primul-ministru execută ca un robot, fără să consulte poporul,  poruncile primite în plic de la birocraţia Uniunii Europene.
- Traian Băsescu pledează în mod deşănţat pentru cedarea suveranităţii din mâinile poporului în mâinile birocraţiei europene. Ni se impune o „democraţie” în care puterea n-o mai exercită popoarele, ci o birocraţie europeană şi, mai sus, mondială, ele însele marionetele unui grup restrâns de oameni ahtiaţi după puterea absolută.
- În locul libertăţii promise se instalează, tot mai larg, frica indusă de instituţiile care execută ordinele celor din umbră: suntem spionaţi, înregistraţi, urmăriţi până în zonele cele mai intime ale noastre. Se dau legi care restrâng libertăţile, cum este legea siguranţei naţionale, care împiedică formarea unui partid comunist, singurul care ar exprima o opoziţie reală faţă de tăvălugul capitalismului global, ori reglementări pentru limitarea libertăţilor din zona internetului.
          Actualele presiuni care se fac asupra Trustului de presă Intact se încadrează în aceeaşi politică de limitare a libertăţii de exprimare. Ştiu, Dan Voiculescu este un capitalist şi televiziunile lui sunt televiziuni capitaliste. Dar ele fac parte dintr-un pluralism care nu trebuie amputat. Dan Voiculescu nu este încolţit de procurori pentru cum a obţinut primul milion, ci pentru că în televiziunile lui se exprimă critici faţă de puterea politică marionetă a marelui capital global. Acolo am auzit critici pe care politicienii slugoi nu îndrăznesc nici să le şoptească: critici la adresa marii finanţe mondiale şi a slugilor ei din ţară, la adresa înstrăinării avuţiei naţionale şi a transformării României în colonie ş.cl.
- În locul demnităţii şi al prosperităţii promise în 1989 ni se impune un regim de umilinţă şi sărăcie. Ambasadorul Marelui Licurici ne spune că trebuie să fim mulţumiţi că nu se trage cu armele în noi, pe străzi, şi califică exprimarea voinţei majorităţii electoratului, în timpul referendumului, ca fiind „tirania majorităţii”. Tot mai mulţi oameni, lipsiţi de locuri de muncă, au venituri insuficiente pentru un trai omenesc. În plină criză economică de sistem a capitalismului, tot săracilor li se taie din salarii, din pensii, iar statul se împrumută, pe spinarea contribuabilului român, pentru a salva de la faliment filialele băncilor străine. Canceroşii, bolnavii în general, mor, deşi ar mai avea şanse pentru a trăi, deoarece nu au medicamente sau nu au bani pentru medicamente.
          Toate nenorocirile astea ar fi fost incredibile pentru naivii care au murit în decembrie 1989. Dar au devenit realităţi.
          Tot aşa, acum sunt semnalate nişte ameninţări care par incredibile.
- Pare o prostie să spui că în viitor vom avea cipuri implantate, ca animalele monitorizate, pentru ca Jupânii Lumii să ştie totul, oricând, despre noi. Nu exclud că asta va deveni o realitate.
- Era o vreme când oricare om, fie el cât de nevoiaş, avea acces liber la apa dăruită de Dumnezeu, avea fântâna (puţul) lui în curte. Acum, pe lângă apa de la robinet, cumpărăm apă în bidoane pentru băut şi pentru gătit mâncare. Probabil că în viitorul nu prea îndepărtat, după ce politicienii slugi vor permite exploatarea gazelor de şist şi pânza freatică va fi alterată iremediabil, vom cumpăra apa adusă în trenuri-cisterne din alte meleaguri.
- Ţara asta are un pământ care ar putea să hrănească vreo 80 de milioane de oameni. Dar, deja, peste un milion de hectare nu mai aparţine românilor. În curând vor face legi prin care pământul ţării va putea fi cumpărat cu uşurinţă de bogaţii lumii. Ne va fi tras şi pământul de sub picioare. Asta a vrut poporul român, când striga „Nu ne vindem ţara !” ? Îmi amintesc cum Emil Constantinescu lua în derâdere strigătul de alarmă al acelor oameni: „Asta este o prostie ! Nu vine nimeni să ne ia pământul şi să plece cu el de aici”. Nu-l iau cu ei, Înţelepciunea Voastră, ci doar îl iau în stăpânire, iar noi ajungem slugi în propria noastră ţară.
- Un politruc, Dan Nica, devenit cinic după ce a obţinut un nou mandat, făcea băşcălie la Antena 3 de Ilie Şerbănescu. Ilie Şerbănescu spunea că va fi imposibil ca, prin exploatarea gazelor de şist, România să devină „independentă” din punct de vedere energetic, cum susţinea Nica. Individul ăsta ne consideră chiar dobitoci: în timp ce România e pe moarte din cauza hemoragiei avuţiei naţionale - toate capacităţile de producţie importante, toate resursele naturale sunt acaparate de capitalul internaţional -, în timp ce Băsescu strigă că trebuie să cedăm suveranitatea naţională, individul Nica ne spune baliverna despre „independenţa energetică a României”.

          Unde eşti Tu, Doamne !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu