duminică, 26 mai 2013

Inamiciţie cu CriticAtac

          Relaţiile mele cu redacţia saitului CriticAtac nu sunt tocmai cordiale. Probabil că generalizarea este ilicită; relaţiile mele cu unii din redacţia saitului CriticAtac nu sunt tocmai cordiale. Din motive care nu-mi sunt cunoscute, comentariile mele din ziua de ieri şi de azi nu sunt publicate.

          Le-am scris următoarele:

Valerius spune:
Comentariul așteaptă să fie moderat. 
26 mai 2013 la 12:56

Stimată redacţie,
Vă rog să mă ajutaţi cu nişte lămuriri.

1). Am făcut nişte comentarii în spaţiul articolului „Este posibilă o SYRIZA românească?”, dar comentariile nu au primit verde la semafor.

În browser îmi apar aşa:

Valerius spune:
Comentariul așteaptă să fie moderat.
25 mai 2013 la 20:55

[Gheorghiţă Zbăganu]:
Toate resursele naturale trebuie să fie proprietate publică.”
[Valerius]:
Acum câteva minute, la “The Money Channel”, madam Plumb (nume predestinat ?) făcea propagandă pentru exploatarea gazelor de şist. Ultima momeală folosită de cei care ne-au păcălit la ultimele alegeri este “obţinerea independenţei economice a României”. Cum îi rabdă pământul pe ăştia, care se fac preş pentru interesele marelui capital internaţional, să mai vorbească despre “independenţa României” ?
Ăştia ori sunt proşti, ori ne consideră pe noi proşti.
Sunt sigur că ei nu sunt proşti.

Valerius spune:
Comentariul așteaptă să fie moderat.
25 mai 2013 la 18:48

[Sorin Muncaciu]:“cine sunt aceia care impiedica aparitia unei miscari naturale de raspuns la atacul oligarhiei !!
[Valerius]:
Cozile de topor. Cică guvernează în numele nostru, cică ne reprezintă în Parlamentul European. Fără cozile de topor pădurea ar rămâne în picioare !

2). Eu nu am insomnii din cauză că nu-mi publicaţi comentariile, sunt doar curios să aflu care este explicaţia nepublicării comentariilor mele ?
Am citit articolul programatic al saitului, „Despre”. Nedumerirea mea s-a amplificat.
Scrieţi: „Orientarea ideologică generală a grupului este de stînga”.
După mintea mea, comentariile mele sunt „de stânga”, dar nu le-aţi publicat. Vi se par (prea) contondente ? Dar dv. scrieţi acolo: „Promovăm un discurs critic tranşant, fără accente pamfletare dar de asemenea fără complexe şi pudibonderii.”

3). N-am nimic împotriva publicării comentariilor „de dreapta”, că doar nu putem practica boxul ideologic fără adversar, dar sunt nedumerit de „discriminarea pozitivă” pe care o faceţi, mă refer la faptul că toleraţi zburdarea unor animale politice „de dreapta” foarte agresive în limbaj. De exemplu: „care dracu a avut idea acestui titlu idiot?? maradona din carpati, obama din romania, micuta picasso,… acum syriza romaneasca. frate, astea-sa nume de tigani, ce dracu!

4). „Moderarea” comentariilor se face prin simpatie şi antipatie ? „Admin”-ul de serviciu de astăzi este domnul Vasile Ernu ?

5). Scuzaţi-mi naivitatea, trebuie să dau șpagă (fie şi sub formă de linguşeli la adresa saitului şi a redacţiei) pentru publicarea comentariilor ? Mă gândesc că suntem contemporani (trăim în aceeaşi societate).

Valerius spune:
Comentariul așteaptă să fie moderat. 
26 mai 2013 la 15:27

@paul cernat
Şefu’, sunteţi “admin” de serviciu ?
Aşa mi-aş explica comportamentul semaforului saitului. Ştiu că sunteţi specialist în “tălpi” de când cu comentariile la articolul dv. despre Adrian Păunescu. Să ştiţi că simpatia este reciprocă.

Mi-au blocat comentariile.
În imagine se vede că:
- mesajul lui silviu lungu , de la  27 mai 2013 la 15:51, a fost publicat;
- mesajul meu (Valerius), de la 27 mai 2013 la 14:59, deci anterior celui al lui silviu lung, este blocat ("Comentariul așteaptă să fie moderat. ")



CLICAŢI PE IMAGINE

Comentariu cenzurat (nepublicat) la articolul "Frica de ceva anume, misterios și înfiorător", al lui Costi Rogozanu.

Publicat în Voxpublica

Comentariul 23

Acesta este un articol care atinge probleme esenţiale şi le exprimă într-un limbaj adecvat.

Exemple:
- “Dacă există vreo frică mare care-i unește agenții de rating, agenții de turism, jurnaliști, FIFA, ong-iști și ce s-o mai găsi, această frică poartă un nume: STÎNGA (evident, nu e vorba aici de vreo social-democraţie ameţită).”

- “de vreo două decenii e de ajuns să pui public întrebări despre naţionalizări sau taxarea serioasă a proprietăţii că eşti gata trecut la divizia radicali-posibil-terorişti.”

- “o idee care nu ar trebi să fie culmea radicalismului: resursele vitale ca proprietate comună.”

Privatizarea resurselor naturale este una dintre cele mai mari nedreptăţi. Dacă în cazul bunurilor economice (obţinute prin activitatea economică) unii pot fi convinşi că acestea sunt obţinute prin contribuţia miraculoasă a capitalului, în cazul bunurilor libere (daruri de la natură) mă întreb: Mama Natură este numai pentru şmecherii care-şi însuşesc aceste bunuri mamă ?

- “Nu există “organizare” prin facebook aşa cum nu a existat “organizare” prin Europa Liberă.”

Nu ştiu de ce aţi scris organizare în ghilimele. Un soi de organizare există: grupuri care vorbesc discuţii. Dar organizare instituţional-politică, aptă să construiască alternativa adevărată la acest sistem, despre care doar “naivii” mai cred că este democratic, nu există.


Pia Uto:

@Valerius: nu a existat , nu exista si nu va exista alternativa la sistem.Nu exista “acest” sistem ci unicul sistem posibil.

Valerius, comentariul 26:

@Pia Uto:
E ciudat ce spuneţi. Adică nu există devenire a societăţii ? Nu există istorie ? Coborâţi, vă rog, din înălţimea abstracţiei gândirii dv. în realitate. Sau spuneţi-mi că glumiţi, că “aşa vrea muşchiul” dv.



2 comentarii:

  1. De ce vă mai duceți acolo unde nu sunteți dorit?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu ştiu cum se "moderează" comentariile acolo. Presupun că fac de serviciu, pe rând, diferiţi "admini". Sau prestează serviciul de moderare pe articole. Am sperat că sunt pe "tura" sau moşia unuia care nu mă antipatizează. Vasile Ernu nu mă simpatizează. Puteţi găsi o explicaţie "frunzărind" articolul meu "Adrian Papahagi şi Vasile Ernu ...". Văd că este în topul "Postările cu cele mai multe accesări în ultimele 7 zile".

      Ar mai fi o explicaţie. În sfera Facebook, în discuţiile din cadrul unui grup de comunişti am scris ceva nefavorabil despre CriticAtac.

      Mai încerc o dată. Văd că un interlocutor, "kin", vrea continuarea dialogului cu mine la articolul Victoriei Stoiciu. Apoi nu voi mai intra în moşia CriticAtac. Să fie sănătoşi, cu orientarea lor de "stânga" în care zburdă dreptacii agresivi, dar criticile mele de stânga nu sunt acceptate.

      Ștergere