duminică, 18 noiembrie 2012

Voi vota pentru PAS (Partidul Alianţa Socialistă)

La alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012 voi vota pentru Partidul Alianţa Socialistă.

Lucian Sârbu - un om de stânga inteligent, instruit şi bine-intenţionat, care ar merita să devină parlamentar.

6 comentarii:

  1. Și eu voi vota la fel. Este clauza aceea de inactivitate, dacă partidul nu are candidați în, parcă, 18 circumscripții electorale, și nu adună minimum 50.000 de voturi la două alegeri generale consecutive, atunci Parchetul poate cere desființarea lui, invocând clauza de inactivitate.

    RăspundețiȘtergere
  2. Din păcate, Florine, din câte am înțeles eu, candidat PAS la București nu există decât în sectorul 1.

    RăspundețiȘtergere
  3. Apropo de alegeri și PAS, o știre preluată de pe saitul publicației Jurnal Vâlcean, care, deși scurtă, spune cam tot despre situația PAS acum, la alegeri, în condițiile taxei prohibitive de candidat.

    “PAS Vâlcea şi-a stabilit candidaţii pentru alegerile parlamentare

    Marin Badea şi Constantin Rotaru vor funcţia de deputat, iar Dumitru Stanciu se vrea senator
    Joi, 1 noiembrie, la sediul Partidului Alianţa Socialistă Vâlcea a avut loc o nouă conferinţă de presă. Principala temă a conferinţei a fost stabilirea listelor cu candidaţii pentru alegerile parlamentare din acest an. Din pricina taxei de 3.500 lei, pentru membrii PAS, care sunt oameni obişnuiţi, efortul de a plăti o asemenea sumă este prea mare. De aceea, PAS Vâlcea nu va avea candidaţi în tot judeţul, ci doar trei, doi pentru funcţia de deputat şi unul pentru cea de senator. Pentru Colegiul de Deputaţi nr. 1 Rm. Vâlcea Nord va candida Marin Badea, pentru Colegiul de Deputaţi nr. 2 Rm. Vâlcea Sud va candida Constantin Rotaru, iar la Colegiul Senatorial Bălceşti – Drăgăşani, prof. univ. Dumitru Stanciu. Motivul pentru care liderul PAS Vâlcea a decis să candideze pentru o funcţie de parlamentar este acela că doreşte binele concetăţenilor săi şi este sigur că ştie cu ce probleme se confruntă comunitatea. Dacă va fi ales deputat, Constantin Rotaru se va lupta ca Oltchim să îşi păstreze echilibrul economic, ca sănătatea să se schimbe în bine pentru toţi, dar şi pentru alte lucruri necesare societăţii noastre. „Doresc să mă implic în alegerile parlamentare pentru că timp de 20 de ani am făcut o altă politică decât au făcut cei care candidează acum la alegerile parlamentare. Legile trebuie să fie schimbate, iar eu, ajuns acolo, am să fac tot posibilul să schimb cel puţin cinci legi importante. Legile trebuie să fie făcute cu valoare şi înţelegere, să fie simple şi la obiect şi prin ele să fie favorizat cetăţeanul, omul de rând. Dacă voi fi parlamentar, atunci politica pe care am făcut-o pentru oameni o voi continua prin funcţia obţinută", a spus preşedintele PAS Vâlcea, Constantin Rotaru.

    Ani DEACONU”

    http://www.jurnalvalcean.ro/sitenou/index.php/85-politica/254-pas-valcea-si-a-stabilit-candidatii-pentru-alegerile-parlamentare

    RăspundețiȘtergere
  4. Una dintre minciunile capitalismului este aceea privind existenţa "pluralismului" , a "pluripartidismul". În realitate la putere se schimbă două-trei partide care nu se deosebesc în mod esenţial, ci reprezintă interesele clasei dominante.

    Asta este tendinţa şi în România. Taxa de care vorbiţi (3500 lei) este şi ea o dovadă a strategiei de împiedicare a pluralismului autentic în politică. După ce partidele mari actuale au cheltuit bani din bugetul de stat de-a lungul multor ani, pentru a înfăptui o politică antinaţională, acum grija lor este să se perpetueze la putere sau în starea de aşteptare a rocadei pentru exercitarea puterii politice. Vom fi puşi în situaţia să alegem nu ceea ce am vrea, ci să alegem ceea ce ne oferă ei. Din cauza asta, în timp, absenteismul în rândul electoratului va creşte mult. Vor rămâne să se joace de-a "democraţia prin alegeri" ei, cei care vor exercita puterea, împreună cu familiile şi clicile lor politice ori mafiot-economice.

    RăspundețiȘtergere
  5. Sunt întrutotul de acord cu analiza dvs, d-le Valerius.

    RăspundețiȘtergere