miercuri, 6 iulie 2011

Demnitate islandeză

Spre ruşinea mea, abia acum am aflat de „revoluţia islandeză”. Poate că dacă se încinge vreo discuţie pe aici, aflu mai multe despre această „revoluţie”.

Prima informaţie am aflat-o de la doamna Carmen, din forumul Ion Nanu:


Devenind curios, am căutat alte informaţii, cu ajutorul lui nea Goagăl. 
Se pare că ştirea a pătruns în spaţiul nostru de la un om pe care nu l-aş fi bănuit de transmiterea unor astfel de informaţii, Liviu Mihaiu.


Liviu Mihaiu prefaţează astfel articolul tradus:

Numai pentru a lua aminte. Consider că nu avem ce comenta. Numai dacă aveți vreun gând… Cred că ar fi singura cale de a reintroduce respectul și față de natură…

Buna ziua. Uitati ce am gasit, ce se vehiculeaza aici, in Spania. Mi s-a parut interesant si am tradus articolul :


Marturisesc ca eu nu am stiut aceste lucruri.
Dacă cineva crede că nu există cenzură astăzi, să-mi spuneţi dacă s-a aflat tot ceea ce se întâmplă în Egipt sau de ce ziarele nu au spus nimic despre ce se întâmplă în Islanda…”

Din comentariile la articolul publicat de Liviu Mihaiu am selectat câteva:

1). „D a scris pe 15 aprilie 2011 la 7:52
Foarte interesant !
 Putin din ce e descris aici se regaseste, frumos realizat, in documentarul incununat cu Oscar anul acesta – Inside Job, pe care il recomand cu caldura …”

2). „Graur a scris pe 16 aprilie 2011 la 12:43
Noi nu avem testicule pentru a face asa ceva!”

3). „zulu a scris pe 22 aprilie 2011 la 17:06
in legatura cu subiectul, iata un exemplu
 despre cam ce fel de “grei” au “dat consultanta” bancii centrale din islanda pana la faliment. se duce si se tot duce firul asta, descoperi informatii nedifuzate de media centrala americana si europeana. big brotheru’ e atat de ocultat ca alde SOV de pe la noi nu-s nimic altceva mai mult decat niste golani de fatada.”

Un comentariu:

  1. Extrem de interesant. Am preluat și eu textul inițial de pe Forumul Nanu. Ca surse, am trecut și blogul dvs. și Forumul Nanu, cu precizarea autorului mesajului, Carmen.

    RăspundețiȘtergere