vineri, 25 aprilie 2014

Voi vota pentru PAS

Dragi prieteni,

          Am fost, de când am ajuns la maturitatea discernământului, comunist și am rămas comunist. Niciodată nu am urmărit vreun privilegiu personal și niciodată nu am avut vreun profit din calitatea de comunist. Am devenit comunist nu pentru că am vrut să obțin ”butelie de aragaz”, nu pentru că am vrut vreo funcție, ci din convingere. Pe mine marxismul m-a convins. Am rămas comunist. Din punctul meu de vedere societatea comunistă este cea mai bună societate. Nu este perfectă, nu există și nu poate exista societate perfectă, dar, dintre toate tipurile de societate imaginate, de care eu am cunoștință, comunismul este societatea cea mai bună, pentru că principial exclude privilegiile, pentru că este profund umanistă.  Evident, nu am în vedere abaterile de la principiile comunismului, nu abuzurile, nu crimele care s-au făcut în numele comunismului. Am fost comunist și în vechiul regim, fără a avea avantaje. Pe vremea aceea, când mi-ar fi plăcut să predau filozofia marxistă la liceu, nu aveam loc de indivizi cu spatele asigurat (fie un frate în Securitate, fie un nomenclaturist PCR). Am fost un profesor suplinitor, am predat ce-mi dădeau ștabii de la Inspectoratul școlar. Glumind, spun că doar limba chineză nu am predat. După Marea Păcăleală, am avut șansa de a mă titulariza, prin examen, ca profesor de filozofie (socio-umane). Așadar, paradoxal, regimul capitalist restaurat mi-a făcut posibil accesul la o demnitate profesională la care n-am avut acces în regimul ”comunist”. Și totuși, după 1989, când unii dintre cei care predaseră filozofia marxistă în vechiul regim au devenit, brusc, fani ai capitalismului, eu am rămas tot comunist. Pentru că este o chestiune de principii, de convingeri, nu de interese strict personale.

          Mai sunt, iertați-mi vorba mare, și patriot. Din 22 decembrie 1989 și până azi am suferit din cauza tuturor nenorocirilor care au fost atrase asupra țării mele. Nu numai, dar și din pricina asta am ajuns cardiac. Acum mă îngrozește gândul că ni se va lua și pământul de sub picioare, prin legea care va permite cumpărarea de către cei cu bani. România, ca stat național independent și suveran, va deveni o amintire, un fapt istoric.

          După 1989, cu două - trei excepții, am mers la vot. Aș fi votat pentru un partid comunist. Dar partidul comunist a fost interzis în România. Nu există nimic mai înfricoșător pentru Marii Păpușari ai Lumii (nici fascismul, nici nazismul, nici antisemitismul, nici terorismul) decât comunismul.  ”Stafia” comunismului le tulbură somnul de privilegiați. Dar am mers la vot, alegând, constrâns fiind de sistemul perfid post-decembrist, nu între bine și rău, ci între ceea ce am considerat că este mai rău și ceea cea am considerat a fi mai puțin rău. Întotdeauna am fost decepționat. Toate formațiunile politice care au guvernat în România post-decembristă au cântat oda capitalismului și au lucrat cu sârg la îndeplinirea unor porunci din afară, împotriva interesului României și al majorității românilor.

          În mai vor fi alegeri pentru Parlamentul European. Singurul partid în al cărui program electoral identific câteva dintre principiile, opțiunile mele de comunist și de patriot este Partidul Alternativa Socialistă. Nu sunt membru al acestui partid (nu voi mai fi membru de partid până când va exista un partid comunist, cu oameni curați, bine-intenționați, nu fripturiști, nu oportuniști). Dar voi vota pentru candidații acestui partid. Constantin Rotaru mi-a făcut o bună impresie în timpul unor campanii anterioare. Cunosc destul de bine doi dintre candidații acestui partid, pentru a căror integritate morală și competență politică aș putea garanta. De exemplu, am o foarte bună impresie despre profesorul universitar, doctor în matematică, Gheorghiță Zbăganu.

Dragi prieteni,

          Gândiți-vă îndelung și profund. Dacă, asemeni mie, sunteți decepționați de toți cei care au guvernat transformarea României în colonie și vreți o altfel de politică, un alt fel de politicieni, care să ne reprezinte în Parlamentul European, poate veți decide să votați pentru PAS.

Despre PAS găsiți informații suficiente aici .

Aici este pagina sa electorală pentru alegerile din mai 2014.

Poate vă ajută să luați o anumită decizie și vizionarea filmulețului de aici .
Am luat cunoștință de acest filmuleț de la doamna Simona Marinescu, o mare devoratoare de informații.

Poate vedeți și aceste imagini și vă gândiți la cei care ne-au transformat țara în colonie, dez-industrializată, cu resursele naturale (și umane !) înstrăinate. Poate vreți o altă politică și alți politicieni.
Aici
Aici 

Conversație din Facebook


Simona Marinescu 
Vă invidiez, fiindcă dvs. cunoaşteţi personajele. Eu nu ştiu niciunul dintre candidaţi, aşa că mă mai informez...
În principiu, mă orientez la independenţi.
În opinia mea, partidele ar trebui desfiinţate, fiindcă nu fac decît blat politic şi trafic de influenţă.
Dacă ar exista măcar unul singur fără clientelism politic, aş merge pe mîna lui.
Pînă una-alta, eu am deziderate socialiste, dar neîncredere în seriozitatea celor ce şi le declară.

Valeriu Stănescu 
Domnul Gheorghiță Zbăganu este fratele lui Virgil Zbăganu, inginerul care a avut curajul inițiativei de a reînființa Partidul Comunist Român. Pentru asta a plătit cu viața, a fost asasinat. Domnul Gheorghiță Zbăganu, cu care am discutat, la mine acasă, timp de vreo oră, este un om nu mai puțin curajos, cu un larg orizont cultural, cunoscător al câtorva limbi străine și patriot. Are resurse, are energie, motivație, este activ în plan internațional. Mi-a declarat că se simte moștenitorul principiilor politice ale fratelui său, Virgil.

PAS nu este, cum afirmă unii, un partid comunist. Aș fi vrut eu să fie, dar nu este. Și nici nu a fost lăsat, de regimul acesta nedemocratic, să devină un partid comunist.

Independenți, zici ? Soro, sunt scârbit de ”independenți” precum Mugur Isărescu. Mai caută, există niște ochelari speciali cu ajutorul cărora vei putea să observi sforile ”independenților”. Nu pot concepe un independent în mod absolut. Inevitabil, suntem conectați, prin opțiuni, principii comune, cu alții. Independența este o minciună. Chiar admițând, prin absurd, că există independenți, realitatea tristă este că ei nu pot ajunge acolo, în lumina reflectoarelor campaniei electorale dacă nu au mari sume de bani. Iar dacă au, totuși, acele sume mari de bani, mă întreb cum au ajuns în posesia lor. Nu văd decât alternativele: i-au primit de la cineva, devenind dependenți de acel cineva, s-au i-au dobândit ”descurcându-se ” în jungla capitalistă, motiv pentru care pun niște semne de întrebare deasupra lor.

Simona Marinescu
Mi-ar plăcea ca independent şi l-aş vota cu încredere pe dl. Valeriu Stănescu!
În restul nu mă încred nici cît într-un cui de tei...

Valeriu Stănescu 
Domnul Valeriu Stănescu este un teoretician, căruia i-au lipsit și-i lipsesc, în continuare, aptitudini necesare pentru a fi un politician eficient. Și are și 65 de ani. Și este și cardiac. Dar și-a păstrat o doză de încredere, mică, e adevărat, în oameni. În unii oameni.

Simona Marinescu 
Înţeleg. Dar argumentul vîrstei e fragil. Unii şi-au început cariera politică la vîrsta asta! La 65 de ani, vezi mai bine cum stau lucrurile în viaţa cetăţii...
Problema de sănătate e buba. Ca să joci în ringul politic, e nevoie de nervi tari şi inimă de... bou! Cum au aleşii noştri.
Păcat, însă, că nu vă gîndiţi măcar la un post de consilier, avînd în vedere pregătirea teoretică...

Valeriu Stănescu 
Simona, mă mândresc cu faptul că m-am vindecat de orgoliu; de un fel de orgoliu. Căci și mândria de care îți vorbesc este un alt fel de orgoliu. Iar consiliere, gratuită, informală (= neoficializată) pot oferi, oricând, cu bună intenție.

Simona Marinescu
Vă iubesc aşa cum sînteţi, vindecat sau nu, cu orgolii sau fără...
Cel mai mult vă iubesc sinceritatea şi devoţiunea faţă de propriul crez.

Valeriu Stănescu 
Declarația asta mă mângâie pe cord (aici, cord = inimă bolnavă).


PS
Am votat pentru PAS.

10 comentarii:

  1. Sistemul electoral, în capitalismul românesc, este făcut să prezerve puterea pentru cei cu bani și starea de colonie economică a României. Însă, trebuie luptat electoral, în ciuda faptului că un partid ca PAS nu are nici 1% fonduri de campanie precum unul dintre partidele mari, burgheze.

    RăspundețiȘtergere
  2. Este o iluzie faptul ca puteti realiza ceva prin implicarea in sistemul electoral dar fiecare trebuie sa-si urmeze impulsul sufletului.

    Principiul ce a stat la baza comunismului reprezinta intr-adevar un impuls constructiv al evolutiei dar aplicarea acestuia in cadrul civilizatiei umana a reprezentat o forma corupta, retrograda in sensul evolutiei, prin intermediul a diferite organizatii si confrerii oculte in plan fizic si prin intermediul anumitor entitati spirituale in plan suprasensibil.

    Candva in viitor, dupa ce planeta va renaste, cand bucuria si tristetea fiecarui om vor resimtite ca fiind bucuria si tristetea fiecaruia, va aparea pe pamant o civilizatie umana in care impulsul constructiv al principiului din spatele comunismului se va manifesta nealterat dar si atunci evolutia va prezenta in mod Intelept alte forme retrograde de manifestare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. „Este o iluzie faptul ca puteti realiza ceva prin implicarea in sistemul electoral dar fiecare trebuie sa-si urmeze impulsul sufletului.”
      Votez în virtutea unor principii, nu pentru că aș avea mari speranțe în consecințe practice.
      „Principiul ce a stat la baza comunismului reprezinta intr-adevar un impuls constructiv”
      Eu cred cu adevărat în umanismul concepției marxist-comuniste. Omul este ființă socială, în consecință rezolvarea conflictelor (de foarte multe ori sâmgeroase) necesită un echilibru între „eu” și „noi”, între „al meu” și „al nostru”. Marxismul nu urmărește dizolvarea indivizilor, a personalităților, într-o masă omogenă (cum prea des se minte), ci realizarea unui echilibru just între individ și grup, societate. Restaurarea capitalismului după 1989 ne-a oferit prilejul să constatăm, pe propriile noastre vieți, ce consecințe malefice are egoismul, sub forma lui economică: proprietatea privată asupra mijloacelor de producție.

      Ștergere
    2. Intrezariti intr-adevar impulsul constructiv al principiului ce sta la baza comunismului dar o cercetare profunda si obiectiva a comunismului cunoscut de umanitate va dezvalui faptul ca acesta a reprezentat o influenta corupta si retarda pentru evolutia umanitatii. Intr-adevar o dezvoltare armonioasa a fiintei umane va conduce la o dezvoltare a constiintei de sine in aceeasi masura cu dezvoltarea constiintei lumii inconjuratoare.

      Nicio forma de organizare si reformare a societatii umane ce va fi in mod evident legata de eticheta "comunism" nu va mai avea vreun rol important in societatea umana, alte forme "socialiste" corespunzatoare evolutiei societatii umane vor fi implementate pe scena lumii.

      Ștergere
    3. Bine. TrăiasCĂ CApitalizmul!

      Ștergere
    4. Daca prin scurta d-voastra afirmatie faceti aluzie la faptul ca cei care recunosc influenta retrograda a comunismului asa cum a fost cunoscut de omenire ar putea imbratisa ideile capitalismului atunci este nevoie a se afirma clar faptul ca va inselati.

      In fine, sa aveti forta, curaj si vointa de a cunoaste adevarul mai presus de orice in toate.

      Ștergere
    5. Nu vă supărați, nu prea am înțeles opinia dv. Eu rămân un comunist, chiar dacă unii vor zice că sunt handicapat mintal.

      Ștergere
    6. Stati linistit, nu este vorba de nicio suparare. Crezul d-voastra privind comunismul se simte a fi sincer iar daca acest crez se bazeaza si pe principiul conform caruia bunastarea si fericirea unui om este determinata de bunastarea si fericirea celorlalti oameni atunci avem avem cel putin un punct de vedere comun dar asta nu inseamna ca trebuie sa ignoram realitatea sau s-o descoperim prin prisma simpatiilor sau antipatiilor.

      O cercetare obiectiva a ideologiei si a istoriei comunismului va dezvalui cauzele pentru care denumirea de "comunism" nu va mai fi prezenta in nicio forma viitoare de organizare a societatii umane. Dar alte forme de organizare "socialiste" mai subtile se vor manifesta pe scena lumii, si acestea ca si "comunismul" vor parea ca vor sprijini evolutia umanitatii dar efectul real va fi opus. Dar si ceea ce pare a se opune evolutiei doar pare a fi asfel.

      Inainte de a fi "comunist" sunteti o fiinta umana si va recomand din adancul sufletului sa acordati mai multa atentie acestui fapt in aceasta etapa a vietii d-voastre.

      Ștergere
  3. M-am căsătorit cu dragul meu soț în ultimii 12 ani fără să rămân însărcinată, iar fibromul a fost problema. Am luat diferite medicamente prescrise, dar nu am putut să le vindec, dar soțul meu era atât de încrezător în mine și mă tot încuraja că într-o zi cineva mă va numi mamă. nu s-a odihnit căutând o soluție de la diferiți medici, tot ce au putut vedea a fost o intervenție chirurgicală și mi-a fost frică de asta, o prietenă din cabinetul meu mi-a prezentat doctorul DAWN ACUNA, ea a spus că Dawn acuna a ajutat-o ​​când avea tubul blocat și a ajutat-o ​​și ea. multe dintre prietenele ei să conceapă,
    I-am scris imediat pe Whatsapp, mi-a promis ca ma ajuta dupa ce i-am explicat totul, mi-a dat niste instructiuni care am facut totul perfect conform instructiunilor, la 3 saptamani dupa tot am fost la spital si doctorul mi-a confirmat sarcina in 1 saptamana dar chiar acum am copilul meu frumos.
    *Dacă vrei să tratezi infertilitatea.
    *Daca vrei sa ramai insarcinata rapid.
    *Dacă vrei să-ți întorci iubitul.
    *Dacă vrei o căsătorie pașnică.
    *Dacă doriți să tratați boala canceroasă.
    Și mulți alții îl contactează pe Dr dawn acuna pe Whatsapp:+2348032246310
    E-mail: dawnacuna314@gmail.com

    RăspundețiȘtergere