”A murit Adrian Păunescu !”. Știrea aceasta mi-a produs o tristețe atât de mare încât mi-a fost imposibil, timp de câteva zile, să scriu ceva; tot ce am putut face a fost să expun o fotografie a lui AP.
15.11.2010
Constat că necrofagii au pornit la atac. M-am decis să creez o pagină web ”Adrian Păunescu”, întru apărarea marelui român.
15.11.2010
Constat că necrofagii au pornit la atac. M-am decis să creez o pagină web ”Adrian Păunescu”, întru apărarea marelui român.
Regret nespus moartea lui Adrian Păunescu, fără îndoială o culme poetică a erei socialiste şi a realizărilor sale. Un Maiakovski al vremurilor mai actuale. Prin opera sa şi-a câştigat un loc incontestabil în panteonul literelor româneşti. La un anumit moment istoric a înţeles ca nimeni altul nevoile spirituale ale maselor de tineri, pe care i-a hrănit cu muzica şi poezia sa. Autor al fenomenul artistico-politic intitulat Cenaclul Flacără, torţă de foc atât socialistă cât şi naţională, luminând cerul conştiinţelor tinere în anii 80, figura sa nu va trece neconsemnată în cartea neamului.Dacă după tragicul accident petrecut pe stadionul din Ploieşti în 1985,unde nu a avut nici o vină, era lăsat să-şi continue munca de formare, educare,înălţare a conştiinţei socialiste a tinerei generaţii prin cuvânt poetic purtat către inimi de strune şi cântec, poate alta era istoria de acum a României.După contrarevoluţia din 1989 a avut curajul şi demnitatea să nu se dezică de Ceauşescu aşa cum au făcut atâţia alţi mânuitori mai mari sau mai mici ai condeiului care au scuipat fără scrupule unde au lins.
RăspundețiȘtergereTalentul său uriaş, poate atingând înălţimile geniului, a atras invidia turbată a unor confraţi care nu s-au abţinut în al calomnia în fel şi chip.
Din păcate, după 1989 acest mare poet s-a lăsat prins în capcana duşmanilor patriei şi ai clasei muncitoare, alegând să gireze nefericit social-democraţia iliesciană vânzătoare de ţară.
Sunt trist. Și totuși reacția de largă rezonanță sufletească pe care o observ privind la televizor este ca o mângâiere. Acum se vede că denigratorii lui Păunescu sunt puțini, dintre cei chinuiți de invidie. Poporul acesta este încă bun, însă are nevoie de personalități care să-și asume roluri istorice. Dar chiar nu știu o altă personalitate din zilele noastre comparabilă cu Adrian Păunescu.
RăspundețiȘtergereO observaţie de început, care, menţionez la modul foarte serios, nu are un caracter de critică, ci unul pozitiv: când citesc scrierile d-lui Liviu, cu stilul proletcultist al d-sale, mă apucă nostalgia şi-mi aduc aminte de vremurile tinereții mele de la 18-19 ani, când totul era frumos, și de vetuțele de la vârsta respectivă, care sper deosebire de unele dintre omoloagele lor ca vârstă din ziua de azi, erau posesoare de candoare, bun-simț și decență.
RăspundețiȘtergereTrecând la Păunescu, d-le Valerius, m-am gândit și eu ca și dvs., după ce poetul a murit, că acesta ca mare român și om de cultură, ca formator de opinie publică, a lăsat un gol de neumplut, nimeni nu poate să facă ce făcea Bardul de la Bârca, un om ca el se naște, optimist fie spus, o dată la o sută de ani.
D-le Valerius, apropo de managementul conflictelor, ”polemica” mea de mai jos cu dl Boeriu. Am văzut cu ocazia asta că dl Boeriu este interesat și de ceea ce scriu eu aici, la dvs. pe blog. M-am amuzat ”lovitura” cu părinții mei. Da, mama mea are patru clase, iar tata a făcut într-adevăr liceul la seral, înainte de școala de ofițeri, începând ca gardă de corp la Dej, însă mama este o persoană foarte inteligentă, despre care, după ce vorbești cu ea, ai putea să zici că are facultate, dacă nu-i cunoști viața, iar tata a fost de asemenea un om foarte inteligent, ambii au pornit de jos, au fost dați de mici la oraș ca ucenici, în capitalism, iar condițiile nu au fost roze, bineînțeles, și tocmai de aceea sunt mândru de ei, pentru ceea ce au realizat, ținând cont de unde au pornit. Eu, fiul lor, datorită în parte și lor, am făcut cele mai bune școli din București în comunism și am pretenția să fi moștenit o anumită integritate de la bunii mei părinți, sunt mândru de ei și nimic nu poate știrbi această mândrie, pe care o voi purta în mine până la sfârșitul vieții. Nu am nimic de ascuns în legătură cu părinții mei, din contră, după cum spuneam mai sus, sunt extrem de mândru de realizările lor, care au fost posibile – nu voi uita niciodată asta! - datorită șansei unice pe care a oferit-o comunismul omului de rând de a înainta în mod corect, după merit, pe scara socială.
RăspundețiȘtergereCu tristețe observ însă că situația este serioasă cu dl Boeriu, numai un om cu probleme grave de comportament putea să se preteze să scrie despre părinții cuiva ceea ce a scris dl Boeriu despre părinții mei, a, și da, și despre soția mea, uitasem că dl Boeriu a avut ”bunăvoința” să o menționeze și pe soția mea în textul lui. Măcar eu de la părinții mei am învățat că nu merită să bagi în seamă oameni ca dl Boeriu, când o iau pe arătură! :)
În altă ordine de idei, pe blogul Sorinei dl Dan M. ne-a spus și d-sa adio, după dl Boeriu (care a avut însă un motiv diferit), dl Dan M. a precizat că numai poate face față grupului naționalist de aici, format din mine, Sorina și dl intrecere/ Conu’ Mishu, care s-a manifestat ca atare cu ocazia nefericită a trecerii în neființă a lui Adrian Păunescu, marele poet și naționalist al nostru.
Vă rog cu această ocazie să analizați posibilitatea revenirii dvs. pe blogul Sorinei. Bineînțeles, nu există nicio garanție că dl Dan M. nu se va întoarce.
1. bogdan spune:
RăspundețiȘtergerenoiembrie 7, 2010 la 8:24 pm
… Apropo, am văzut tumultul de pe saitul lui Radu, la comentariile de la postarea cu Păunescu. Îmi pare rău de situaţia în care ai fost implicată. Cât despre postarea în sine cu Adrian Păunescu, cred că este o dovadă de teribilism ceea ce a scris tipul.
2. danboeriu spune:
noiembrie 7, 2010 la 9:52 pm
da, hai să ne dăm cu curu’ de pământ c-a murit unul care a contribuit la consolidarea cultului personalităţii întâiului cizmar al naţiei. şi pun rămăşag că 90% din cei care plâng după bard habar n-au să numească un singur titlu de volum de-al poetului (am zis volum, nu poezie). şi nu, căutarea febrilă pe wikipedia ori pe google nu ţine loc de cultură.
3. bogdan spune:
noiembrie 7, 2010 la 11:25 pm
Sunt sigur, domnule baron Dan Boeriu Rastignac de Tinca ot Bihor, că în timp ce peste poetul Adrian Păunescu se va aşterne colbul uitării, dvs., cu recenziile dvs. de pe blogul personal, veţi fi strălucitor ca un astru şi peste sute de ani în istoria literaturii române …
4. danboeriu spune:
noiembrie 7, 2010 la 11:40 pm
înainte de a-ţi dau cu părerea despre literatură, adu-ţi aminte că abia acum ai aflat cine este octavio paz. trist. în condiţiile astea, e firesc ca un poet mediocru ca păunescu să ţi se pară titan. chestie de cultruă. şi de gust.
iar ideea asta că nu ai voie să spui nimic despre o persoană publică e idioată, la fel ca emiţătorul ei. nu mă aştept să pricepi.
5. bogdan spune:
noiembrie 8, 2010 la 12:35 am
Dragul meu culturnic Boeriu, prietenul meu, cineva ca tine, om de ”cultruă” și de gust, care l-a masacrat pe Philip Roth și pe alți câțiva (n-ai crede dacă ți-aș spune cine mi-a atras atenția la o altă Noapte a Sfântului Bartolomeu a recenziilor pe care ai comis-o!), ar trebui să fie mai prudent în a-și ”dauă” cu părerea, în a veni cu judecăți de valoare.
Dargul meu prieten, te anunț că dacă mai stâlcești cuvintele, tu, o comoară a ortografiei limbii române, mă voi întrista de-a dreptul.
Trecând la lucruri serioase, d-le prieten notar (de Tinca din Bihor, o localitate cu băi vestite!), îți aduc la cunoștință că am nevoie de sfatul tău profesional, am o problemă cu o succesiune. Pentru asta îți voi scrie pe blogul tău cu recenzii, nu voi mai abuza de răbdarea Lorenei. Să știi, mon cher, că te apreciez cu adevărat, am mai spus-o, pentru mine nu numai că ești un prieten drag, dar ești cel mai bun scriitor de recenzii dintre notari și cel mai bun notar dintre scriitorii de recenzii … Parol!
6. danboeriu spune:
noiembrie 8, 2010 la 1:08 am
tu, pe lângă că eşti bou, eşti şi prost informat. dar nu se moare din asta, dovada clară a faptului că eşti încă viguros (sau măcar aşa ţi se pare).
am înţeles, în sfârşit, de unde ţi se trage gustul execrabil în materie de literatură (mihail drumeş, păunescu ejusdem farinae): mă-ta are 4 clase, iar tac-to a făcut liceul la seral, pentru că (ţineţi-vă bine, că asta n-am spus-o eu, ci chiar împricinatul) nu-ştiu-cine i-a remarcat inteligenţa exemplară (deci, dacă eşti super deştept, faci liceul la seral ), iar nevastă-ta abia a învăţat să caligrafieze şi se joacă cu pana-n praf pe la facultate. e normal, în condiţiile astea, ca tu să te crezi hăl mai dăştept într-o familie de cvasi-alfabetizaţi şi să ţi se pară că dai verdicte infailibile. eşti penibil.
7. bogdan spune:
noiembrie 8, 2010 la 1:51 am
Dragul meu prieten, te-ai impacientat … Bea o limonadă, ajută …
8. danboeriu spune:
noiembrie 8, 2010 la 2:04 am
slăbuţ răspuns. nu eşti în formă. parcă ai o jenă, aşa… mă gândesc că poate te roade ruşinea de a scrie pe blogul lorenei, după ce, pe alt blog, scriai că nu merită nici măcar înjurată. hai, pa!
... ”Polemica” prezentată mai-nainte s-a desfășurat pe blogul Lorenei Lupu.
RăspundețiȘtergere... Na, că a dispărut plolemica! :) O s-o postez în două părți, dacă nu merge v-o transmit pe e-mail ...
RăspundețiȘtergereI.
RăspundețiȘtergere1. bogdan spune:
noiembrie 7, 2010 la 8:24 pm
… Apropo, am văzut tumultul de pe saitul lui Radu, la comentariile de la postarea cu Păunescu. Îmi pare rău de situaţia în care ai fost implicată. Cât despre postarea în sine cu Adrian Păunescu, cred că este o dovadă de teribilism ceea ce a scris tipul.
2. danboeriu spune:
noiembrie 7, 2010 la 9:52 pm
da, hai să ne dăm cu curu’ de pământ c-a murit unul care a contribuit la consolidarea cultului personalităţii întâiului cizmar al naţiei. şi pun rămăşag că 90% din cei care plâng după bard habar n-au să numească un singur titlu de volum de-al poetului (am zis volum, nu poezie). şi nu, căutarea febrilă pe wikipedia ori pe google nu ţine loc de cultură.
3. bogdan spune:
noiembrie 7, 2010 la 11:25 pm
Sunt sigur, domnule baron Dan Boeriu Rastignac de Tinca ot Bihor, că în timp ce peste poetul Adrian Păunescu se va aşterne colbul uitării, dvs., cu recenziile dvs. de pe blogul personal, veţi fi strălucitor ca un astru şi peste sute de ani în istoria literaturii române …
4. danboeriu spune:
noiembrie 7, 2010 la 11:40 pm
înainte de a-ţi dau cu părerea despre literatură, adu-ţi aminte că abia acum ai aflat cine este octavio paz. trist. în condiţiile astea, e firesc ca un poet mediocru ca păunescu să ţi se pară titan. chestie de cultruă. şi de gust.
iar ideea asta că nu ai voie să spui nimic despre o persoană publică e idioată, la fel ca emiţătorul ei. nu mă aştept să pricepi.
II.
RăspundețiȘtergere5. bogdan spune:
noiembrie 8, 2010 la 12:35 am
Dragul meu culturnic Boeriu, prietenul meu, cineva ca tine, om de ”cultruă” și de gust, care l-a masacrat pe Philip Roth și pe alți câțiva (n-ai crede dacă ți-aș spune cine mi-a atras atenția la o altă Noapte a Sfântului Bartolomeu a recenziilor pe care ai comis-o!), ar trebui să fie mai prudent în a-și ”dauă” cu părerea, în a veni cu judecăți de valoare.
Dargul meu prieten, te anunț că dacă mai stâlcești cuvintele, tu, o comoară a ortografiei limbii române, mă voi întrista de-a dreptul.
Trecând la lucruri serioase, d-le prieten notar (de Tinca din Bihor, o localitate cu băi vestite!), îți aduc la cunoștință că am nevoie de sfatul tău profesional, am o problemă cu o succesiune. Pentru asta îți voi scrie pe blogul tău cu recenzii, nu voi mai abuza de răbdarea Lorenei. Să știi, mon cher, că te apreciez cu adevărat, am mai spus-o, pentru mine nu numai că ești un prieten drag, dar ești cel mai bun scriitor de recenzii dintre notari și cel mai bun notar dintre scriitorii de recenzii … Parol!
6. danboeriu spune:
noiembrie 8, 2010 la 1:08 am
tu, pe lângă că eşti bou, eşti şi prost informat. dar nu se moare din asta, dovada clară a faptului că eşti încă viguros (sau măcar aşa ţi se pare).
am înţeles, în sfârşit, de unde ţi se trage gustul execrabil în materie de literatură (mihail drumeş, păunescu ejusdem farinae): mă-ta are 4 clase, iar tac-to a făcut liceul la seral, pentru că (ţineţi-vă bine, că asta n-am spus-o eu, ci chiar împricinatul) nu-ştiu-cine i-a remarcat inteligenţa exemplară (deci, dacă eşti super deştept, faci liceul la seral ), iar nevastă-ta abia a învăţat să caligrafieze şi se joacă cu pana-n praf pe la facultate. e normal, în condiţiile astea, ca tu să te crezi hăl mai dăştept într-o familie de cvasi-alfabetizaţi şi să ţi se pară că dai verdicte infailibile. eşti penibil.
7. bogdan spune:
noiembrie 8, 2010 la 1:51 am
Dragul meu prieten, te-ai impacientat … Bea o limonadă, ajută …
8. danboeriu spune:
noiembrie 8, 2010 la 2:04 am
slăbuţ răspuns. nu eşti în formă. parcă ai o jenă, aşa… mă gândesc că poate te roade ruşinea de a scrie pe blogul lorenei, după ce, pe alt blog, scriai că nu merită nici măcar înjurată. hai, pa!
Pentru domnul Bogdan
RăspundețiȘtergere” nimeni nu poate să facă ce făcea Bardul de la Bârca, un om ca el se naște, optimist fie spus, o dată la o sută de ani.”
Cred că aveți dreptate. Din nefericire.
” apropo de managementul conflictelor, ”polemica” mea de mai jos cu dl Boeriu.”
Dv. aveți, ca și mine, o boală cronică: încrederea naivă în posibilitatea influențării, prin argumente, a opiniilor unor oameni care au… convingeri de tip beton armat. Și, deși vă străduiți să disimulați, eu vă simt suferința.
” pe blogul Sorinei dl Dan M. ne-a spus și d-sa adio”
Îmi mențin concluzia că Dan M. nu este interesat, în mod real, de șuete cvasi-literare sau cvasi-estetice, el are un rol ideologic (poate chiar o însărcinare de partid), rolul de a apăra capitalismul (= anticomunism), P.D.L. și pe Băsescu.
”Dv. aveți, ca și mine, o boală cronică: încrederea naivă în posibilitatea influențării, prin argumente, a opiniilor unor oameni care au… convingeri de tip beton armat. Și, deși vă străduiți să disimulați, eu vă simt suferința.”
RăspundețiȘtergereDa, am avut această încredere la care vă referiți. Am fost afectat, într-adevăr, datorită conflictelor, în trecut. Chestia asta însă nu mai putea continua. A trebuit să-mi împart în două categorii interlocutorii, categorii de care am mai vorbit. Cu o categorie sunt serios, categorie din care faceți parte și dvs. și dl. Liviu, cu cealaltă, din care face parte dl. Boeriu, nu sunt serios, nu are rost. Am înțeles că netul poate fi un mijloc de comunicare serios cu persoane ca dvs. și un mijloc de distracție cu persoane încrâncenate ca dl. Boeriu, pentru care am toată compasiunea datorită comportamentului lui. Am ajuns să citesc postările persoanelor din a doua categorie ca și cum aș citi din paginile unui roman amuzant, pur și simplu am ajuns să nu mai mă simt eu cel vizat. M-a înjurat Luca pe blogul Sorinei, să fie sănătos!, acesta nu merită nici măcar un răspuns, m-a insultat dl. Boeriu pe blogul Lorenei, am glumit cu el și m-am amuzat de comportamentul lui bizar, nu mai simt nimic, pe cuvântul meu de onoare, d-le profesor Valerius. Nu degeaba vorbea Darwin de adaptare, m-am adaptat, ca să pot să supraviețuiesc. A, mai e și Horia, mai glumesc și cu el, când acesta este în toane proaste ... Dușmanii mei am ajuns să-i văd, datorită comportamentului lor anormal, ca pe niște saltimbanci. Păcat pentru ei.
Nu este exclus ca Dan M. să fie exact ce spuneți dvs. Nu m-am gândit niciodată la asta, până să veniți dvs. cu această ipoteză, și da, e posibil să fie așa ...
Domnule Valerius,
RăspundețiȘtergereTristus a postat pe forumul Nanu, acum două zile, mesajul nr. 8056, în care s-a referit la un film documentar despre Rusia bolșevică, la care a dat și linkul, care este mai jos, film pe care l-am văzut și eu:
http://www.jurnaltv.ro/video/The_Soviet_Story_Povestea_sovietelor_incredibil
Filmul reprezintă o critică a regimului bolșevic și este bine realizat. Dezvăluirile sunt bulversante. Eu am mai spus asta, eu fac o diferență între regimurile comuniste, nu pun la un loc ce a fost la noi cu ce a fost la ruși. Ați putea, vă rog, să vedeți filmul și să-mi spuneți ce credeți dvs. că nu e adevărat în acest film? Aceeași întrebare o să o pun și d-lui Liviu.
PS Toate rudele mele stabilite de la țară la oraș, generația veche, sunt simpatizante ale comunismului, de aceea nu s-ar pune niciodată problema să am ceva cu oamenii care au astfel de simpatii, ar însemna să-mi condamn automat toate rudele mai în vârstă :) …
Am văzut textul de sub poză de abia acum ... Vă înţeleg ... Şi Sorina a fost sub aceeaşi stare de şoc ...
RăspundețiȘtergere