- prin aranjamente de culise s-a decis răsturnarea unui sistem social-politic. În niciun stat fost socialist trecerea la capitalism nu s-a făcut în baza unui referendum.
- După Marea Păcăleală din decembrie 1989 România a fost integrată, prin voința unor forțe externe, dar și cu complicitatea unor politicieni români cozi-de-topor, în structuri politice și militare suprastatale, fără consultarea poporului prin referendum.
- Poporul român a ajuns un popor fără țară, patrimoniul național a fost fie falimentat, fie lichidat, fie trecut în proprietatea unor mari companii internaționale.
- Democrația este o minciună, căci poporul nu poate decide prin vot în problemele majore ale țării. Rezultatele alegerilor sunt falsificate. Parlamentul a ajuns o instituție de fațadă, de legalizare a unor decizii care se iau în afara țării sau în instituții care, sub pretextul apărării ”secretului de stat”, al ”independenței”, se sustrag controlului autentic-democratic (CSAT, Banca Națională(?), servicii secrete).
- NATO, după prăbușirea sistemului socialist, a devenit în mod evident o organizație agresivă, încălcând Dreptul Internațional, asumându-și rolul de Jandarm Mondial. Priviți: pe oriunde s-a implicat NATO, cu ”democratizarea” și ”apărarea drepturilor omului” s-au dezlănțuit războaie civile, au curs râuri de sânge. Dintr-o organizație având rolul de co-apărare a statelor membre împotriva unui potențial inamic, NATO a început să intervină în state care nu sunt membre ale acestei organizații, cum este și cazul Ucrainei. Printr-o politică ipocrită și cu concursul unor politicieni nevolnici (trădătorul Gorbaciov, bețivul Elțîn), Rusia a fost slăbită chiar din interiorul ei. Un timp, pentru a adormi vigilența rușilor, au spus că Rusia este partenerul lor, nu inamic. Dar, după destabilizarea Ucrainei, cu scopul de a o îngurgita în structurile politice și militare ale Occidentului, când rușii au conștientizat că se strânge lațul în jurul lor, din ”parteneri” ei au devenit inamici pentru ”democrații” din Occident. Manipularea prezintă Rusia ca fiind un pericol, în timp ce realitatea dovedește că Rusia este înconjurată de forțe care se apropie tot mai amenințător de granițele ei. Niciodată nu a existat un război între un stat socialist și unul capitalist. Acum există pericolul unei mari confruntări militare între statele capitaliste, confruntare în care țările mici vor fi călcate în picioarele elefanților. Este confortabil să stai departe de pălălăile războaielor, peste mări și țări, și să întreții acele pălălăi, prin interpuși.
- Nu știu ce simt alții, dar eu simt neplăcut ocuparea țării mele de comandamente și trupe străine. Implicarea iresponsabilă a politicienilor români în aceste jocuri periculoase nu ne va aduce un spor de securitate, cum suntem mințiți, ci noi pericole, noi eforturi, risipire de resurse. Graba cu care au adoptat decizia de a majora cheltuielile militare până la 2% din PIB este semnificativă. Închipuiți-vă cum ar fi reacționat mahării din afară dacă guvernul Ponta ar fi decis să majoreze cheltuielile bugetare pentru Sănătate sau Educație! Ar fi răcnit, spunând că am depășit limita permisă a deficitului bugetar!
- În opinia mea, deciziile politicienilor români care implică statul în aceste politici agresive, fără să consulte poporul prin referendum, sunt iraționale, comparabile cu implicarea României de către Ion Antonescu în agresiunea hitleristă împotriva URSS. Acela avea măcar o justificare, până la Nistru! Somnul rațiunii produce monștri. Dacă omenirea va supraviețui acestei politici iraționale, cei care se fac vinovați de nenorocirile care vor urma vor ajunge în boxele acuzaților.
- Declar că sunt în deplin acord cu manifestările pentru apărarea păcii. Trebuie să facem tot ce ne este posibil pentru a opri aceste declarații și acțiuni belicoase. Altfel, după ce nenorocirile se vor produce și dacă vom supraviețui, vom fi apăsați de o enormă vinovăție, vinovăția de a fi încurajat, prin pasivitatea noastră, pe promotorii acestor acțiuni.
Am constatat că oamenii de rînd din Occident văd mai bine lucrurile decît românii noştri de rînd. Nu-i pun la socoteală pe politicieni! Am observat acest lucru citind comentariile pe saituri. Din păcate, niciun conducător, fie din Occdent, fie de la noi, nu apleacă urechea la popor.
RăspundețiȘtergere