luni, 27 mai 2013

România are cel mai mare drapel din lume

          Într-o epocă în care echipele de demolare a sistemului de valori al acestui popor lucrează cu o eficienţă drăcească, iniţiativa Antenei 3 de a confecţiona un drapel românesc mai mare decât oricare steag din lume este lăudabilă.

          Ziua desfăşurării uriaşului drapel, 27 mai, are o importanţă istorică: la 27 mai 1600 cele trei ţări româneşti au fost unite într-un singur stat sub conducerea lui Mihai Viteazul.

          Din Jurnalul.ro :
„În 27 mai 2013 Antena 3 şi fabricadesteaguri.eu oferă românilor un cadou: cel mai mare steag naţional din lume. Uriaşul drapel are o lungime de 330 de metri, o lăţime de 220 de metri şi cântăreşte 5 tone.”


          Guinness World Records a omologat acest record.




2 comentarii:

  1. Se pare că noi, românii, vrem să doborîm toate recordurile! Problema este că aceste recorduri, în marea lor majoritate, sunt artificiale, puerile și nu folosesc la nimic. Nu este cazul cu steagul actual, ci cu altele. Acest drapel, ca să aibă o viață mai lungă, ar fi trebuit pus pe un catarg corespunzător. Poate ar fi atras și turiști!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred că sunteţi în acord cu mine, este de preferat un astfel de record, cu o anumită semnificaţie patriotică, în loc de "demitizări" de tip Lucian Boia.

      Ștergere